x-x-x - pred cca 15 lety jsem cvicil v ITF. Ze zvedavosti jsem absolvoval nabor do WTF. Na naboru se mi moc libily treninkove metody WTF. Nelibily se mi techniky a nelibil se mi boj.
Techniky se mi nelibily proto, ze se vetsinou provadely v prisernem zaklonu (zrejme proto, aby pri boji byla chranena bodovana hlava) a nebo pri ustupu/odskoku, kdy veskera razance muze sazet tak na to, ze se trefi do rozkroku.
Videl jsem demo WTF vitezu asijskych her. Bylo to super a to neslo o specializovany demotym.
Take jsem videl WTF na olympiade

a byl jsem moc rad, ze nemusim nikomu nic vysvetlovat. Jak vypada zapas ve WTF je podle me trnem v oku vsech BU vcetne ITF. Podle me nebyl problem v pasivite, ale prave naopak umele prehnane aktivite nohou s rukama u pasu. Vrchol vseho bylo tusim semifinale na olympiade, kdy borci ztratili rovnovahu a srazili se hlavami, protoze ruce od pasu proste nejsou zvykli zvednout.
Elektronicky bodovana vesta je dobry napad. Pokud bude nastavena na dostatecne velkou pruraznost a bude bodovat skutecne zasahy. Obecne dva borci, kteri si vymenuji dollyo chagi hned z leve a prave nohy, vypadaji jako dva kolibrici, co proti sobe jemne mavaji kridly.
Netvrdim, ze to neni fyzicky narocne. Je to proste BS se svymi pravidly a s bojem upravenym k obrazu pravidel. Je dobre, ze te nikdo od WTF neodrazuje. Dokud te bavi trenovat a vyhovuje ti, ma to vetsi smysl nez neco jineho s treba lepsimi pravidly, co by to mozna tolik nesedelo. Dulezite ale je, otevrit oci, dohodnout se se znamymi, kamarady z jinych BS/U a zkusit se pratelsky konfrontovat. Urcite to obohati tvuj pohled na trenink a WTF jako takovy.
Jeste mam na tebe dotaz. Jak dlouho cvicis WTF?
Druhy dotaz se tyka olympiady. Nevsimnul jsem se, ze by na olympiade byly souteze v kyokpa (prerazecich technikach), ktere by podle me byly mnohem divacky atraktivnejsi nez kyorugi. Je na olympiade jen zapas? Jsem liny to hledat.