Jaky vybrat box. pytel?

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

Jaky vybrat box. pytel?

Příspěvekod Bohumil » ned 19. úno, 2006 20:34

Potrebuju nejaky boxovaci pytel na cviceni high kicku a tak vubec a pritom do toho nechci vrazit moc.Zajima me hlavne jakou by mel mit vahu a vysku na ty high kicky a cena pokudmozno co nejnizsi. Jsem zacatecnik a ani box necvicim, tak to nemusi byt nejakej profi, jen aby neco vydrzel.
Bohumil
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Zigi » ned 19. úno, 2006 20:54

Já bych na tvém místě bral pytel aspoň cca 40kg a více, při té váze bude mít asi cca 1,5m. Já mám 25kg pytel a ten lítá už po úderu pěstí, na kopy mi ho( ten pytel-boxovací 8) ) musí někdo držet. Já platil 1100, ten 40tikilový u stejného prodejce stál do 2000, přesně nevím.

BTW, kupovat pytel na high kicky když jsi začátečník...nějakou dobu potrvá, než si nějaký pěkný HK kopneš 8O
Zigi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Zigi » pon 20. úno, 2006 12:35

4ukropcany: pravda, ale do hlavy nemusíš kopnout nutně jen holení, ne?;)
Zigi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod raduz » úte 21. úno, 2006 9:04

na vojne (ZVS) som videl krasne kopnuty highkick v kanadach. Bolo to KO :D . Ale myslim ze to bola aj otazka asi stastia.

Mat obute kanady - staci kopat do noh supera - kolena, holene, chodidlo... :wink: - myslim ze to nerozchodi...
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Zigi » čtv 23. úno, 2006 0:11

ukropcany píše:4Zigi - ok, tak čím iným pri highkicku? Prstami? Nártom? Viem, Ty si asi myslíš na topánku... ok, určite je topánka výhoda, lenže a) s letnými teniskami si moc nepomôžeš a b) v zime s bagandžami na nohách si neviem predstaviť highkick... teda nie že by sa nedal, ale je to povedzme neočákávané...

Ee, já nemyslel jen styl kopnutí z boku do hlavy, ale zpříma chodidlem , ať už stojíš bokem nebo čelem...jestli chápeš jak to myslím. Myslím že dostat podrážkou i lehké tenisky do rypáku má svoje "kouzlo" :twisted: :wink:
Zigi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: Jaky vybrat box. pytel?

Příspěvekod koblih » čtv 23. úno, 2006 9:20

Bohumil píše:Potrebuju nejaky boxovaci pytel na cviceni high kicku a tak vubec a pritom do toho nechci vrazit moc.Zajima me hlavne jakou by mel mit vahu a vysku na ty high kicky a cena pokudmozno co nejnizsi. Jsem zacatecnik a ani box necvicim, tak to nemusi byt nejakej profi, jen aby neco vydrzel.
Obecně učit se techniku na pytli není moc rozumné, snadno dojde ke zranění. Dokud nezvládneš techniku nasucho na pytel bych nechodil. Jak radi ukropcany, misto pytle pro začátek vraž porachy do kurzovného v nějakém klubu. Pytel je fajn, ale kopat tě nenaučí.
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Low » čtv 23. úno, 2006 9:33

koblih: no vidis jak bych zase rek ze je lepsi zacit na pytli.. kdyz kopes do vzduchu tak nevis co poradne vykroutit, ale poradne prastit do pytle jde jedinou moznosti.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Zigi » čtv 23. úno, 2006 10:49

ukropcany píše:... okrem toho (a to je to môj obľúbený argument :twisted: ) - hlava je určite tvrdšia ako noha, tak prečo si o niečiu sprostú hlavu rozbiť nohu, že... :wink:

Chlape, nechci se o účinosti přímého kopu na hlavu hádat s někým, kdo má odboucháno x krát víc než já, ale tahle naše "debata" vznikla kvůli riziku zranění nohy a to si přímým kopem asi nezpůsobíš :wink: 8)
Zigi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod koblih » čtv 23. úno, 2006 10:55

Low píše:koblih: no vidis jak bych zase rek ze je lepsi zacit na pytli.. kdyz kopes do vzduchu tak nevis co poradne vykroutit, ale poradne prastit do pytle jde jedinou moznosti.
Můj názor je, že nemít dobře zvládnutou techniku na sucho a jít rovnou na pytel, může ve snaze dát co největší ránu jednak způsobit zranění a druhak zadřít chyby, které se pak těžko odstraňují. Ale nejsem boxer ani kick boxer, možná mě někdo kdo tomu rozumí více opraví.
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...