Kurt78 = "- myslym, ze si este dost mlady chalan/16-17?/ a whd je asi tvoje 1 bojove umenie ak si precitas celu diskusiu zistis , ze to asi nebude az take ciste s tym whd, neviem ci mas nejaky citovy problem preco si zakotvil u mooonistou? odkial si? ak si z Martina, ziliny, alebo s Liptovskeho mozem ti poradit ludi ktory sa venuju fakt kvalitnemu budo.. aj ked asi nie zadarmo , ale aspon si za to nepytaju tvoju dusu.
bojove umenie sa vola bojove preto lebo je o boji, mam uz nieco za sebou a preto ti mozem povedat, ze whd urcite nie je bojove a v realnom konflikte s nim isto neuspejes---to je moj nazor...
-budem rad , ked odpises ak nie neva, caf "
Cau Kurt78 dakujem za SZ, Ty mas este jeden nick Razus? Ci to je niekto iny? Dovolil som si vybrat zo SZ nieco co si mi pisal. Mam 25 rokov a mas pravdu WHD je vlastne prve bojove umenie ktore trenujem. Precital som si vsetko od zaciatku co sa tu pisalo. Citovy problem myslim ze nemam. A preco som zakotvil u munistov? Zaujimali ma prednasky ktore munisti vedu, a povedal som si v duchu ze odidem a necham to, ked tam nieco bude zle, ze to bude nieco pochybne co nesedi stym co robia alebo inac povedane ze "vodu kazu a vino piju". Ale nic take tam neni, skor naopak, a cim dalej tym viac sa o tom presvedcam. Este strasne vela veci neviem ale postupne si ich zistujem. Aj ja si robim predsudky, ale si ich overujem z oboch stran, a potom sa rozhodnem. Som zo SNV, ale sudujem v ZA. Mozes mi poradit nejakych ludi o ktorych si myslis ze robia kvalitne budo. A kolko sa asi plati za trening u nich? WHD sa mi paci a som snim spokojny, ale mozno skusim aj nieco ine.
Makoto = "Mam na tebe prosbu - kdyz mi tvi kolegove neodpovedeli - Jak Moon vytvoril WHD? A proc se na svych strankach otevrene nehlasite k Moonovi, pokud jej tak obdivujete?
Opravdu me to zajima, protoze okolnosti vzniku ruznych stylu jsou casto velice zajimave...mym konickem je vyzkum, jak se napriklad asijske skoly dostaly do Cech, ale to je na jinou diskusi. Nehledej v tom tedy nic jineho nez pouhou zvedavost. Fakt. "
Cau Makoto, ja som sa o to este velmi nezaujimal ako vytvoril Mun WHD, ale bolo uz pisane ze Mun poveril Hana aby viedol WHD a rozsiril ho. Preco na strankach nie je pisane aj o Munovi? Pozri si na
http://whdke.wz.cz/home/home.htm v sekcii MAFWP - Prispevky - Report o MAFWP. A na ostatnych neviem preco, asi by ich trebalo prerobit, skvalitnit a rozsirit po stranke obsahovej aj vyzorovej.
Zatial nieje vela videoukazok WHD na internete, ale napriklad na
www.wonhwado.org v Gallery su dva, ktore sa mi pacia.