Targa píše:Makoto: Jezisku na krizku, ja vedel, ze to nemam psat, ze se hned chytnes. Uz si jmeno toho chlapa fuckt nepamatuju. Zalozil nejakou asociaci a zmizel z "oficialni ninja sceny". Mel hodne spolecneho s Busseyem. Snad si vzpomenu. A co takhle pojem Silat Mubai ?
DukeNukem píše:Byvam v ZA, rozmyslal som ze vyskusam WHD ale ako to tu citam tak sa mi z toho rozum zastavuje, zda sa mi ze niektori su pomaly zreli na navstevu psychiatrickeho odbornika, co sa tyka samotneho WHD by ma zaujimalo to si tych 100000 treningov ci kolko ako pocitate, pisete si ciarky do kalendara ?ved to je blbost, dolezity je dajme tomu cas, kvalita treningov, pristup, talent, trener ale isto nie pocet,
ak by som mal skoncit s takymi deformovanymi nazormi na zivot ako mate vy niektori tak dakujem nechcem take BU,da sa to vobec nazvat BU? skor to vyzera ako trojsky kon na zhananie novych Moonovych financnych zdrojov
DukeNukem píše:Byvam v ZA, rozmyslal som ze vyskusam WHD ale ako to tu citam tak sa mi z toho rozum zastavuje, zda sa mi ze niektori su pomaly zreli na navstevu psychiatrickeho odbornika, co sa tyka samotneho WHD by ma zaujimalo to si tych 100000 treningov ci kolko ako pocitate, pisete si ciarky do kalendara ?ved to je blbost, dolezity je dajme tomu cas, kvalita treningov, pristup, talent, trener ale isto nie pocet,
ak by som mal skoncit s takymi deformovanymi nazormi na zivot ako mate vy niektori tak dakujem nechcem take BU,da sa to vobec nazvat BU? skor to vyzera ako trojsky kon na zhananie novych Moonovych financnych zdrojov
Ondro píše:Ahoj Makoto! Ako sa mas? Dlho som sa neozval.
Chcel si vysvetlenie k tomu ze preco vlastne Mun je zakladatelom WHD. Ja si myslim ze koli tomu ze v bojovych umeniach sa formuje nie len telo ale aj ludsky duch. Cez fyzicku namahu ktoru das do teningu sa odkryvaju dalsie moznosti, ktore suvisia s ludskym duchom. Prostrednictvom treningov sa posiluje a uci tvoje telo ale aj duch.
WHD a Tongilmoodo mali byt povodne spolu, malo byt iba jedno bojove umenie. No rozdelilo sa to na dva casti, pretoze veduci tychto umeni mali rozlicne ciele a nazory. Neviem ako presne to je vsetko v pozadi. Myslim si ze je dobre ked Mun a nasledovnici Muna zasahuju aj do tejto oblasti, pretoze vsetko so vsetkym suvisi. Mozno ty neveris na Boha a mas odpor k nabozenstvam, lenze ja verim na Boha a myslim si ze Boh vedie ludi cez vsetky odvetvia ludskej cinnosti.
Neviem co vlastne myslis tym stresom pri boji. Z coho vznika stres u Teba?
Zpět na korejská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků