Moderátor: Picard
Angus píše:My karatisté se tolik nepomlouváme na internetových fórech, ale v kuolárech různých soutěží to také někdy stojí za to.
Angus píše:My karatisté se tolik nepomlouváme na internetových fórech, ale v kuolárech různých soutěží to také někdy stojí za to.
MiQing píše:;-) Tak to mozna vypovida neco o tom, jake typy lidi se vrhaji na bojova umeni, ne?![]()
M.
jutt píše:lidi, co je to kote-kotai?narazil jsem na tenhle termín v souvislosti s otužováním úderových ploch v karate, ale nic mi to neříká.
(Prostě cvičíš na makiwaře.)
Kazdopadne jde o otuzovani predlokti, nikoliv nohou a ne pomoci makiwary, ale pri cviceni s partnerem. Jednoduse receno vzajemne obouchavani si rukou...
Vic nez koteki-tai jsem ale slysel (od senseie) spis vyraz ude-tanren 腕鍛錬... mimochodem tohle cviceni je docela maso
Ude-tanren a koteki-tai je stejny cviceni. Stoupnes si s partnerem proti sobe a oba provadite soucasne treba gedan-barai nebo cokoliv jineho tak, aby na sebe vase predlokti narazely. Takze ze zacatku jsou z toho docela slusny modriny, ale casem ruce zesili...
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků