Moderátor: Picard
mohol by mi niekto blizsie chrakterizovat tento styl? vzniklo vraj z goju ryu.Aky je potom roziel?
JanJanas píše:mohol by mi niekto blizsie chrakterizovat tento styl? vzniklo vraj z goju ryu.Aky je potom roziel?
no jaky je v tom rozdil nevim jiste al eppokud vim IGA je provincie, takze rozdil je mozna ten ze ninjutsuz zvane Gyoju a iga je vlastne to same akorat ze iga je nazev provincie kde se toto ninjutsu vyucuje a Gyoju je nazev klanu/ninjovske rodiny ktera tento styl zalozila, ale jestli je to tak ve skutecnoisti nevim to pouze odvozuju od toho ze vim ze iga je prave ta provncie, jedna z nejslavnejsich, nekdy v polovine 17 stoleti (asi) byla znicena Odou Nobunagou (nebo tak nejak) vetsina ninju zemrela, jen malo z nich se zachranilo a preslo do slkozeb jinych vladcu a nebo zilo jinde a zrejme i sirili dale toto umeni teto provincie.....
al eje to jen muj nazor, moc bvazne to neber:-)
No kua si sa netrafil. Iga ryu aj Goju ryu sú štýly karate a nemajú nič z ninjutsu, teda aspoň v tejto forme otázky (Inak Iga ryu je aj ninjutsu)
Čo ja viem tak istý pán na Slovensku vraj študoval u istého pána Igu, ten už ale zomrel a zatiaľ som nikde o ňom nenašiel žiadne poznatky. Takže asi tak. Teda nemá kto potvrdiť že nejaké Iga ryu štýl karate existuje. No a ten pán na Slovensku občas aj zmení spôsob výuky, pridáva kadečo atď.
Na mňa to nepôsobi ani hodnoverne ani seriózne.
JanJanas píše:No kua si sa netrafil. Iga ryu aj Goju ryu sú štýly karate a nemajú nič z ninjutsu, teda aspoň v tejto forme otázky (Inak Iga ryu je aj ninjutsu)
Čo ja viem tak istý pán na Slovensku vraj študoval u istého pána Igu, ten už ale zomrel a zatiaľ som nikde o ňom nenašiel žiadne poznatky. Takže asi tak. Teda nemá kto potvrdiť že nejaké Iga ryu štýl karate existuje. No a ten pán na Slovensku občas aj zmení spôsob výuky, pridáva kadečo atď.
Na mňa to nepôsobi ani hodnoverne ani seriózne.
no kua ze sem se trefil, IGA je urcite japonska provincie a je to jedna z nejslavnejsich provincii kde zili ninjove, stejne jako treba KOGA, no a to druhe sem spatne napsal to ma byt GYOKUSHIN:D, jinak ze Goju ryu je karate vim a iga jako karate nznam:-)
pánové, pánové
Japonština je peklo - tam se dějou věci
Jedna věc je latinka, kterou použijete na přepis znaků a druhá věc jsou ty znaky. Tedy nevím, jak Iga rjú, ale třeba když začnete hledat Ittatsu ryu (Ittacu rjú), najde i karate i starou školu džutte. A přitom spolu tyhle dvě "rjú" naprosto nesouvisí... Nebo jde o Isshin ryu (Iššin rjú), což je škola karate i kusarigama...
je to takm ako pisal Fireball, obaja mame s tymto bojovym systemom (v uvodzovkach) uz svoje skusenosti.
ale kazdopadne chod pozriet a sprav si svoj nazor a pre zaujimavost napis sem.
Ja som to myslel tak, že otázka bola položená o štýloch karate a nie ninjutsu, preto som myslel, že si sa netrafil, nie v tom že nemáš pravdu
Pat
Sumo píše:mohol by mi niekto blizsie chrakterizovat tento styl? vzniklo vraj z goju ryu.Aky je potom roziel?
Sumo píše:zaujimalo by ma jak je to v inych tradicnych skolach s kumite ale asi sa to vsade lisi
Sumo píše:zaujimalo by ma jak je to v inych tradicnych skolach s kumite ale asi sa to vsade lisi
Sumo píše:no take nieco som cakal ked som prisiel na trening a... a nic.
O okinawskom zapase som pocul ale nejak som nepochopil pravidla
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků