Moderátor: Picard
JanJanas píše:ahoj kanja -sai:-)
no...k tomu vytvoreni bujinkanu, asi tak, jak rikate-talkamtasu byl sokem v +9 skolach-6 samurajskeho bujutsu a 3 ninjovske skoly, pokud se nepletu takamatsu mel nekolik studentu ale v mam pocit z ev poslednicjh nekolik aletech ucil jen hatsumiho, vsechny sve skoly predal prave jemu a hatsumi je spojil v jednu skolu tedy jak rikate bujinkan jako organizace je novej, ale to co uci je "stare" (ne ve smyslu zaostale, ale jako autenticke) ninpo, 100 az 1000let, spojit tyto skoly vytvoril z nich jednu ktera se ted uci po celem svete a jak psal mirek c je prizpusobena soucasnym potrebam lidi:-) no as tak muj nazor:-)
Jo v podstate to všechno se zde již napsalo.
Pravdou je, že údajně měl Taklamatsu sensei více studentů. Někteří i dnes se tím prezentují. V posledních letech, tedy až potom co ustanovil za svého nástupce Masaaki Hatsumiho, se věnoval pouze jeho tréninku. Ještě bych jen opravil možná to, že z oněch devíti škol Hatsumi sensei nevytvořil jednu, která by vybrala pouze nějaké techniky. Vytvořil pouze organizaci zastřešující těchto devět tradičních škol - Bujinkan Dojo.
guerrero píše:Já sem zase slyšel , že Hayes šel na šíření ninpo hodně komerčním způsobem.Zajímalo by mě ale kdy přerušil kontakty s Hacumi sensei.Naposledy sem o něm slyšel v rozhovoru s Lubošem Pokorným někdy z roku 2000.Když byl v Japonsku tuším Daikommjo sai seminář.Ale nevím to jistě....
Nevíte to někdo?
- Koga yamabushi (grandmaster Frank Dux)
romantimpl píše:- Koga yamabushi (grandmaster Frank Dux)
Frank Dux je hlavní postava filmu Bloodsport (hrál ho Van Damme)Faktem je, že na konci toho filmu je zmínka o ninjutsu, a že Dux je skutečná postava. Myslel jsem, že je to báchorka a ejhle...
Nebo si někdo dal jméno podle filmový postavy?
romantimpl píše:- Koga yamabushi (grandmaster Frank Dux)
Frank Dux je hlavní postava filmu Bloodsport (hrál ho Van Damme)Faktem je, že na konci toho filmu je zmínka o ninjutsu, a že Dux je skutečná postava. Myslel jsem, že je to báchorka a ejhle...
Nebo si někdo dal jméno podle filmový postavy?
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník