"reálný" boj

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod keishi » stř 05. dub, 2006 17:32

Ano Quan-Chi, v Simsonových je víc moudrosti, než jsou si ochotni někteří lidé připustit. Mně se zase líbilo, Jak Homer poučoval Barta, že když ho někdo napadne, má zaječet jak holka, pak má zavolat: „Jsem hemofylik!“ a když ho útočník pustí, tak mu to má nandat. :lol:

Pavelo, já stejně jako ty taky nevidím rozdíl mezi asijským a evropským boxerem. Buď zdřevěním strachy a pak je jedno, kdo mi rozbije hubu, nebo se chovám tak, aby ze mně respekt měli oba. :)

Rychi, jsem z toho trochu jelen - ještě včera jsem si myslel, že považuješ za nebezpečnějšího toho boxera, dnes mám pocit, že toho kungfáka. Zprůměrujeme-li to, tak zase z toho vychází, že je to jedno :D
keishi
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Rychi » stř 05. dub, 2006 17:47

keishi píše:Rychi, jsem z toho trochu jelen - ještě včera jsem si myslel, že považuješ za nebezpečnějšího toho boxera, dnes mám pocit, že toho kungfáka. Zprůměrujeme-li to, tak zase z toho vychází, že je to jedno :D

Pokud ten dotycny svoje umeni umi, tak je celkem jedno jestli je to boxer nebo kungfista. Rozdil je podle me v tom, jak se budes branit proti boxerovy (pouziti jeho vahy) jakproti kungfistovi - i kdyz myslim ze nekdo zkuseny, kdo se opravdu vyzna by na tebe asi jen tak z niceho nic nezautocil :)
Rychi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod keishi » stř 05. dub, 2006 17:57

No Rychi - já osobně v obou případech půjdu do nich (tedy třeba do klinche nebo jiného vstupu), abych jim znemožnil provádět údery a kopy, a to proto, že je budou asi umět líp než já a jejich atemi by mi mohly být nebezpečné. Mně osobně na té jejich váze nesejde (po pádu na zem se to srovná :wink: ). Naopak u zápasníků a judistů bych se snažil o spodní kopy a údery, aby se ke mně nedostali. Ale sám dobře vím, že je to marné - dobrý judista nebo zápasník se na útočníka, který preferuje jen údery a kopy, dostane dřív nebo později vždycky, i kdyby měl nějakou slíznout. Důležité je prostě útočníkovi vnutit styl boje, ve kterém je horší (je tedy hloupost se s boxerem bít na pěsti a se zápasníkem tělo na tělo). Proto: "Ať žijou univerzální systémy!" :D
keishi
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Gino » stř 05. dub, 2006 18:12

keishi píše:No RychiAle sám dobře vím, že je to marné - dobrý judista nebo zápasník se na útočníka, který preferuje jen údery a kopy, dostane dřív nebo později vždycky, i kdyby měl nějakou slíznout.

Sakra velka pravda, kterou podle me spousta lidi (i ze) nedokaze, nebo nechce, pochopit :)))
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 05. dub, 2006 19:40

Gino píše:
keishi píše:No RychiAle sám dobře vím, že je to marné - dobrý judista nebo zápasník se na útočníka, který preferuje jen údery a kopy, dostane dřív nebo později vždycky, i kdyby měl nějakou slíznout.

Sakra velka pravda, kterou podle me spousta lidi (i ze) nedokaze, nebo nechce, pochopit :)))

Na takové "moudrosti dne" bych byl opatrnej. Určitě máte pravdu že je velká šance vzít soupeře na zem. Ale vynechal bych slova vždycky.... To zavání dogmatem a určitě hodně lidí by s váma nemuselo souhlasit :twisted:
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 05. dub, 2006 19:53

NAIA... asi bohuzel (pro tebe)... me osobni zkusenosti a vedomosti (ty zazite, ne nekde slysene) hovori jinak :)) Pokud toho cloveka nesudnas totalne driv, tak te na tu zem proste dostane :)) Zkus to... odkud jsi?
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 05. dub, 2006 20:05

gino: vážně si to myslíš? samozřejmě že pokud tě nesundá dřív .. jenže je minimálně taková šance že tě sundá dřív jako že ty sundáš jeho na zem .ono sundat člověka dobře mířenou kombinací( nohy, kolena, lokty, pěsti, hlava..) neni zdaleka tak težký..zvlášť když zaútočíš dřív :wink:

v ringu nejspíš vždycky vahraje zápasník na zemi, v reálu si myslim že je to naopak.

pak ale stejně jde o to co je to boj na zemi. páky bych rovnou vynechal,i když hodit se můžou, boj na zemi podle mě je zase jen o výměně úderů ( lokty,hlava,pěstí případně prsty, zuby.. :wink: )

prostě dle mě se nedá říct co je lepší.. realita je prostě o něčem jinym než o boji v postoji nebo na zemi..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sumo » stř 05. dub, 2006 20:25

v drvivej vacsine pripadov co som pozral videa mma sa chyteny mohol z toho dostat nejakym uderom,kopom ale aj kusnutim do guli :D :oops:
Otazne je preco to neurobia.O par sekund uz je v takej pake ze prehraje... Strasne by ma zaujimalo cim to je Ale ako som uz niekde napisal- asi nezvyk
Sumo
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Low » stř 05. dub, 2006 20:29

sumo: zapasy k-1 nebo mma tvrvaj ve vetsine pripadu x minut ( treba 15,20 minut..)

"zapasy" na ulici trvej vetsinou par, maximalne par desitek vterin . nad tim se zamysli proc to tak je..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » stř 05. dub, 2006 21:01

Low:
To si myslim ze je proto ze proti sobe prevazne stojej netrenovany trubky, kde mensi uder muze znamenat vitezstvi (viz. videa...prevazne zbloudila rana a je po boji...ale urcite jsi videl treba Kimba-ten fousatej negr- tam to taky trva docela dlouho). Nebo jeden je vyrazne lepsi nez ten druhej. Ale v ringu proti sobe jsou trenovani borci s podobnou vykonnosti (pokud ne je to chyba poradatele).
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 05. dub, 2006 21:20

Low.... ano, boj na zemi nejsou jen paky, naopak... :)) To je ale prave to, ze lidi to odsuzuji, aniz by se s tim setkali. Proto vzdy narazim na osobni zkusenosti... ono "myslet si" clovek muze spoustu veci, pak ale jednou dostane na budku a je vystarano :)))
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 05. dub, 2006 21:22

Sumo píše:v drvivej vacsine pripadov co som pozral videa mma sa chyteny mohol z toho dostat nejakym uderom,kopom ale aj kusnutim do guli :D :oops:
Otazne je preco to neurobia.O par sekund uz je v takej pake ze prehraje... Strasne by ma zaujimalo cim to je Ale ako som uz niekde napisal- asi nezvyk

To je spravna poznamka... tady a ted jsme vsichni strasne dobri a vsichni vime, co a jak bychom udelali a bla bla bla... a kdyz prijde na vec, najednou to tak snadne neni... zavahas a je konec.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 05. dub, 2006 21:30

Gino píše:NAIA... asi bohuzel (pro tebe)... me osobni zkusenosti a vedomosti (ty zazite, ne nekde slysene) hovori jinak :)) Pokud toho cloveka nesudnas totalne driv, tak te na tu zem proste dostane :)) Zkus to... odkud jsi?

No každý máme vlastní zkušenosti. Já vím že je celkem v pohodě jít s někým na zem. A mám to ozkoušené jak sportovně tak i jinak:) ale taky vím že se dá udržet boj v postoji i když ten druhý tě chce dostat na zem. Tak proto se radši vyhýbám teěm slovům vždycky, pokaždé atp...
Takže co dodat asi jsi ještě nenarazil na nikoho kdo to umí v postoji :D (jen tak rýpu)

Schválně se mrni na CroCopa v pride jak se drží na nohách. Neuspěli na něm borci jako Colleman, Alexander Emailenko, Saku. A vsadil bych se že jejich strategie byla jít na zem.
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 05. dub, 2006 21:35

gino: vidiš, podle mejch zkušeností (hlavně podle toho co kolem sebe vidim, protože sám se na ulici neperu) je daleko důležitější ovládat perfektně boj v postoji.. ale jak řikám pravda je někde mezi tim.. já sem ale zastáncem toho trénovat jednu věc a tý se věnovat naplno. koneckonců kolik lidí tady trénuje proto aby se rvali na ulici nebo porovnávali svý umění v ultimátech ? to bysme pak mohli rovnou většinu BU zavřít jako k ničemu :)
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 05. dub, 2006 21:44

NAIA... CroCop je borec, spicka... od nej by se lidi mohli naucit :)) Ne, ale vazne, jeho stabilitu v boji bych chtel mit...vsechna cest. Ten chlapik umi.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 05. dub, 2006 21:54

gino: a neni to nahodou borec proto ze spickove ovlada boj v postoji ? v k-1 patril k nejlepsim..(ale je jich tam dost lepsich nebo jna jeho urovni..) jak rikam v ultimatech malokdy vidis spickovyho zapasnika v postoji.. ale nedavno jsem sel hazel i video Bas Rutten, tam taky bylo videt hodne knockoutu ve stoje .. ( stahnul jsem nejaky videa jeho treninku a s klidem muzu rict ze tak tvrde jako on stand-up cvici malokterej "jenstand"upfighter.. no jsem zvedavej na toho lebannera kterej vyzval nejakyho ultimatnika prej proto ze se mu nelibi ze o sobe prohlasuje ze je v boji v postoji nejlepsi, podle Jeroma je kralem mezi jednookymi nebo jak se to rika :wink: rikam je vazne velikanska skoda ze se do ultimat nedostal Mike Tyson..

ale debatovat nad tim co a kdo je lepsi v ultimatech je skoda casu protoze ultimata maj k realite stejne tak daleko jako k-1(a vsechny styly v ni obsazeny)..

a pak je tu otázka na reálný boj, bez pravidel (klidně třeba vypíchnutí očí..) kde zrušit člověka ještě ve stoji se mi zdá daleko jedndoduší než pomocí klasickejch úderů..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 05. dub, 2006 23:59

Jenze to jses porad jenom na urovni "kdyby, tak udelam tohle " atp... to je absolutne bez vyznamu.

A CroCop je spicka ne proto, ze trenuje boj v postoji, ale proto, ze je komplexni zapasnik a vi, ze souboje se vyhravaji nejen v postoji :)) Neboji se zapasit ani dole, ani nahore...tzn., ze je mu to celkem jedno :))

Ale kus, uz jsme uplne jinde...
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » čtv 06. dub, 2006 0:32

gino: podle me to ukazuje to ze je proste v boji v postoji daleko lepsi nez Emelianko a jemu podobni a proto je doskaze porazit.. a ne tim stylem jako na ulici ze je sejme driv nez ho chytej.. a samozrejme ze obcas na tu zem prejde,, prave proto ze to neni realita :lol: nebo myslis ze ultimatnik by se na ulici pral na zemi ? jako v ultimatech ? je to proste sport..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » čtv 06. dub, 2006 10:25

Low píše:gino: podle me to ukazuje to ze je proste v boji v postoji daleko lepsi nez Emelianko a jemu podobni a proto je doskaze porazit.. a ne tim stylem jako na ulici ze je sejme driv nez ho chytej.. a samozrejme ze obcas na tu zem prejde,, prave proto ze to neni realita :lol: nebo myslis ze ultimatnik by se na ulici pral na zemi ? jako v ultimatech ? je to proste sport..

Low je videt ze si prihrivas polivcicku jako bojovnik v postoji. Ale treba Fedor Filipovice porazil a vicemene mu vntuil jeho styl boje v postoji a Mirko se k nicemu velkemu nedostal. Ale vychazet z toho ze staci ument ve stoje neni pravda. Mohl bys byt dos nemile prekvapen. Ale na druhou stranu neni dobre povazovat boj na zemi jako neco co se stane pokazde jako Gino. (treba jsem to jen spatne pochopil).

Jinak je to o "reálu" tak s tim bojem na zemi je to dost o ksicht. Kdyz je to jeden na jednoho tak super. Ale dost casto se stava ze je tam vic lidi a treba i v presile a to je zam naprosto k nicemu.
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » čtv 06. dub, 2006 10:46

naia: jojo.. jen to ukazuje ze bojovnik v postoji neni zdaleka tak bezbranej(pokud ho ovlada..), ani v ultimatech ( o ulici se bavit nema cenu tam je boj na zemi pasé)
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně