pucmaz píše: Oukej, tak to video je tady. http://www.youtube.com/watch?v=g-x4iJM2aU4
Hm, chybicka se vloudila

Skoda len, ze vdaka takymto exhibom si potom vela ludi mysli, ze vsetko okolo qi je podvod.

Moderátor: Picard
pucmaz píše: Oukej, tak to video je tady. http://www.youtube.com/watch?v=g-x4iJM2aU4
Jen poznamka na okraj - pokud tam pujdes s tim, ze teda jako ukazte, jak to funguje, ztracis cas. Soke neni cirkusak, ktery to ukazuje kazdemu "nevericimu Tomasovi", jen proto, aby uspokojil jeho zvedavost. Jak jsem rikal, ukazuje to na kazdem seminari, ale je to pouze na lidech, ktere zna a vi, jaka je jejich telesna konstituce. Pred cca rokem to vyjimecne zkusil na jednom neodbytnem blbeckovi a poslal ho na tyden do nemocnice...woty píše:Toto je podle me blbost,ikdyz bych se o tom rad presvedcil na vlastni kuzi,tudiz bych rad zasel na nejaky seminar toho AikijutsuAle taky si rozhodne nemyslim ze cela prace s cchi je blbost,co jsem mel zatim zkusenosti s kamaradem co dela taiji tak to opravdu funguje.
Makoto píše:Jen poznamka na okraj - pokud tam pujdes s tim, ze teda jako ukazte, jak to funguje, ztracis cas. Soke neni cirkusak, ktery to ukazuje kazdemu "nevericimu Tomasovi", jen proto, aby uspokojil jeho zvedavost. Jak jsem rikal, ukazuje to na kazdem seminari, ale je to pouze na lidech, ktere zna a vi, jaka je jejich telesna konstituce. Pred cca rokem to vyjimecne zkusil na jednom neodbytnem blbeckovi a poslal ho na tyden do nemocnice...woty píše:Toto je podle me blbost,ikdyz bych se o tom rad presvedcil na vlastni kuzi,tudiz bych rad zasel na nejaky seminar toho AikijutsuAle taky si rozhodne nemyslim ze cela prace s cchi je blbost,co jsem mel zatim zkusenosti s kamaradem co dela taiji tak to opravdu funguje.
Chlapi, moc se o tohle nezajimam, ale protoze je Soke i hlavnim intruktorem pro jujutsu, jezdim na seminare s nim take. A videl jsem na vlastni oci (Soke vs jini) a citil na vlastni kuzi (Matej vs ja), ze to funguje. Po jedne takove ukazce me bolela siska jeste asi dva dny a to nemluvim o tom, ze jsem mel problemy se spankem (coz nikdy nemivam. Pokud tomu neverite, necekejte, ze na seminari prekecate Sokeho, aby to na vas zkusil a tak vas presvedcil. Jak jsem rikal, neni to cirkusak. A nepredvadi to proto, aby uspokojoval ega jinych. Ukazuje to proto, aby lide vedeli, kam az mohou dojit, pokud budou studovat aikijutsu yamaue ryu.
Pochybuji, ze najdete mistra, ktery kazdemu na potkani ukazuje sve mistrovstvi jen proto, aby mu nejaky laik uveril, ze to funguje. Tohle zadny z mistru nepotrebuje. Bud u neho studujete a casem to mozna budete umet take nebo bezte k nekomu, ktery dela Mac Jutsu a ten vam to nejen ukaze, ale i do vecera z vas udela take mistra...za "drobny" poplatek
woty píše:Makoto píše:Jen poznamka na okraj - pokud tam pujdes s tim, ze teda jako ukazte, jak to funguje, ztracis cas. Soke neni cirkusak, ktery to ukazuje kazdemu "nevericimu Tomasovi", jen proto, aby uspokojil jeho zvedavost. Jak jsem rikal, ukazuje to na kazdem seminari, ale je to pouze na lidech, ktere zna a vi, jaka je jejich telesna konstituce. Pred cca rokem to vyjimecne zkusil na jednom neodbytnem blbeckovi a poslal ho na tyden do nemocnice...woty píše:Toto je podle me blbost,ikdyz bych se o tom rad presvedcil na vlastni kuzi,tudiz bych rad zasel na nejaky seminar toho AikijutsuAle taky si rozhodne nemyslim ze cela prace s cchi je blbost,co jsem mel zatim zkusenosti s kamaradem co dela taiji tak to opravdu funguje.
Chlapi, moc se o tohle nezajimam, ale protoze je Soke i hlavnim intruktorem pro jujutsu, jezdim na seminare s nim take. A videl jsem na vlastni oci (Soke vs jini) a citil na vlastni kuzi (Matej vs ja), ze to funguje. Po jedne takove ukazce me bolela siska jeste asi dva dny a to nemluvim o tom, ze jsem mel problemy se spankem (coz nikdy nemivam. Pokud tomu neverite, necekejte, ze na seminari prekecate Sokeho, aby to na vas zkusil a tak vas presvedcil. Jak jsem rikal, neni to cirkusak. A nepredvadi to proto, aby uspokojoval ega jinych. Ukazuje to proto, aby lide vedeli, kam az mohou dojit, pokud budou studovat aikijutsu yamaue ryu.
Pochybuji, ze najdete mistra, ktery kazdemu na potkani ukazuje sve mistrovstvi jen proto, aby mu nejaky laik uveril, ze to funguje. Tohle zadny z mistru nepotrebuje. Bud u neho studujete a casem to mozna budete umet take nebo bezte k nekomu, ktery dela Mac Jutsu a ten vam to nejen ukaze, ale i do vecera z vas udela take mistra...za "drobny" poplatek
To samozrejme chapu,jen se mi to zda trochu neuveritelne nekoho slozit pomoci energie . Netvrdim ale ze to neni mozne.
Makoto píše:Ja byl...a priznam se, jeste stale jsem, skeptik taky. Preci jenom jedna dobre mirena rana....proste vetsi jistota![]()
Fakt ale je, ze me pak bolela siska a dokazu si predstavit, ze kdybychom do toho sli oba naplno, asi bych mel vetsi problemy nez bolest hlavy....
Zakladnim predpokladem je, aby clovek, ktery utoci, SKUTECNE chtel ublizit, aby tam byla ta agresivni energie. Jinak to nefunguje. A pozna se to treba podle toho, ze utocnikovi zcervena siska
Ale o tom rekne urcite vic Matej nebo Ivo. Tohle je fakt z doslechu, co jsem sem tam pochytil behem setkani se sokem. A jak jsem rikal uz drive, ted jsem ve fazi, kdy se ucim bojovat jako barbar...az tohle zvladnu, pak se budu zajimat i o tuhle vyssi rovinu boje.
ukropcany píše:hm... tak ale pokiaľ nie je možnosť toto použiť bezprostredne podľa potreby, aký to má (okrem marketingu samozrejme) iný význam z hľadiska tréningu? Teda jasné, že keď budem chcieť byť "slovenský deduško" so schopnosťami "čínskeho deduška", tak sa to vyplatí, ale z hľadiska "chcem vedieť ako sa nenechať zmlátiť" to asi zmysel nemá, nie? Alebo som zase len drzáň drzí?
ukropcany píše:Alebo som zase len drzáň drzí?
Fung píše:Makoto píše:Ja byl...a priznam se, jeste stale jsem, skeptik taky. Preci jenom jedna dobre mirena rana....proste vetsi jistota![]()
Fakt ale je, ze me pak bolela siska a dokazu si predstavit, ze kdybychom do toho sli oba naplno, asi bych mel vetsi problemy nez bolest hlavy....
Zakladnim predpokladem je, aby clovek, ktery utoci, SKUTECNE chtel ublizit, aby tam byla ta agresivni energie. Jinak to nefunguje. A pozna se to treba podle toho, ze utocnikovi zcervena siska
Ale o tom rekne urcite vic Matej nebo Ivo. Tohle je fakt z doslechu, co jsem sem tam pochytil behem setkani se sokem. A jak jsem rikal uz drive, ted jsem ve fazi, kdy se ucim bojovat jako barbar...az tohle zvladnu, pak se budu zajimat i o tuhle vyssi rovinu boje.
Yamaueho jsem několikrát viděl, bohužel jen na na videu, ale slyšel jsem to podobně. Ukazuje to pouze na svých žácích. Chápu bezpečnostní rizika, nicméně, pokud to nemá pod kontrolou ... což pokud je pravda onen zmiňovaný případ s hospitalizací (a slyšel jsem o něm z více různých zdrojů) tak asi ta kontrola tam až taková nebude. Navíc mě trošku odrazuje poměrně dlouhá příprava pro "navázání se" na protivníka, na což v reálu čas není. Věřím, že to Yamaue nějakým způsobem umí, nevěřím ovšem v jeho možnosti toto konkrétně předat nějakému procentu studentů (byť nejlepších). Ne v rozsahu, v jakém toto ovládá on. Věřím tomu, že toto je určitý dar, a ne nám všem vrozená schopnost (možná do určité malé a omezené míry).
Makoto píše:K tomu mam par poznamek
Magie vs realita - je to dle meho nazoru videt napriklad u Michaila Ryabkova (Systema), kde jen tak macha rukama a jeho studenti padaji jako podtati.....
Makoto píše:Nedavno jsem videl dokument o mistrovi v US, ktery se chlubil tim, ze dokaze knokautovat cloveka bez dotyku. Prisla tam tedy reporterka s tim, ze by to rada videla. Mistr souhlasil, vybral si sveho zaka a vzuum, machl rukou a zak sebou slehnul o zem. Reporterka nadsena a pozadalo ho, jestli by byl ochoten to zkusit i na nekom mimo jeho oddil. Mistr souhlasil a tak jej vzali do klubu thajskeho boxu. Vybrali jednoho thaiboxera a mistr to na nem zkusil...jednou, podruhe, potreti...a pak rekl, ze thajsky boxer ma asi spatnou energii![]()
Zkusili jineho a se stejnym vysledkem. Nakonec se tak tento mistr znemoznil, protoze pripustil, ze to funguje jen na nekterych lidech...respektive pouze na jeho zacich....
Makoto píše:Urcite v tom vsem hraje psychika cloveka. Pokud student povazuje sveho mistra za skoro boha, pak sebou slehne pokazde jen se na nej mistr krive podiva. Jsem si vsak jisty, ze to neni pripad ani Ivose ani Mateje...casto jen tak z hecu zkouseji vzdorovat, aby mu to ta snadno nedali. Vetsina jeho danskych zaku mu i skace do technik a to nemluvim o demo ukazkach aktivni Ki, kde mu padaji na zem, jeste nez cokoliv udela....uznavam, ze po tomhle clovek fakt tezko veri, ze to funguje. Verte mi vsak, ze kluci do toho jdou s tim, ze kdyz mu to fungovat nebude, tak je na tu zem nedostane.
Naucit se pracovat s aktivni Ki neni zadna magie jen pro zasvecene. Pokud to nekdo rika, jde mu jen o to, aby sam vypadal zajimave. Klasicky pripad ninjove...kolik legend koluje o jejich magickych schopnostech a hle jak se pozdeji vysvetluji....staci premyslet a magicky trik je na svete. Je to pribuzne s Reiki (o ktere mohu hovorit, jelikoz jsem drzitelem mistrovskeho stupne). Hafo ucitelu vam rekne, ze Reiki je jen pro vybrane lidi a pouze nekteri to ovladaji...blbost. Cakry mame vsichni a naucit se pracovat s energiemi je zalezitost casu a hlavne vule to chtit. To, ze to nevidim, ze si na to nemuzu sahnout, jeste neznamena, ze to nefunguje, nebo ze je to magie.
Jak Ivos, tak Matej uz maji zaky, kteri na sobe pozoruji, ze se jim obcas podari pracovat s aktivni Ki. Dulezite je vedet, ze to funguje pouze pokud clovek CHCE skutecne ublizit a ne utok a la Matrix. A ze neveris klukum? Brat ti to nebudu, jen nechapu, jestli jim neveris proto, ze jsou to Cesi (ze by za x let patrili mezi skupinu lidi, kteri to ovladaji? Nemozne), nebo proto ze je znas osobne a nepresvedcili te o tom (opet viz muj minuly e-mail - demonstrace aktivni Ki neni cirkusova disciplina)?
Pokud se o to vazne zajimas, zkus nejaky cas chodit na jejich treninky a uvidis sam. Ptej se lidi, kteri tuto skolu studuji a udelej si vlastni nazor. Ale takhle od stolu rici, ze jim neveris.....znovu rikam, nejde o zadnou magii nebo vyjimecne schopnosti....to ze tu zaznelo, ze to umi jen deset lidi na svete...kdo to pocital, jak je nasel a znamena to, ze nasel vsechny? I ten pocet deset lidi je krasne zapamatovatelny, ze? Neni jich 14, 27 nebo 132, ale presnych deset...jaka nahoda...
Nevim o zadne dlouhe dobe "navazani na protivnika" - Kde jsi k tomu prisel? Co ja videl na vlastni kukadla, tak jeden zautocil a druhy se branil. Ihned, bez nejakych smesnych prupravnych pohybu ci dychacich cviceni. A prvni sel na zem. Hned.
Ver, ze to soke ma pod kontrolou. Jenomze nekdy je potreba prakticka ukazka, aby dukaz byl predveden. Mimochodem, to, ze ten manik skoncil v nemocnici, znamena, ze utocil na sokeho s velikou agresivitou. Plati zde jednoduche pravidlo - cim agresivneji zautocis, tim bolestivejsi bude obrana....
Snad jsem to castecne osvetlil...A znovu rikam, mate-li pochybnosti, zavolejte klukum, nebo prijdte na seminar, kde soke bude ucit. Presvedcte se na vlastni oci a nedelejte soudy od stolu...jinak je to pouze akademicka diskuse, ktera nema zadnou hodnotu....
Snooorri píše:Chi existuje, chces dukaz?![]()
Cvic nakuu dobu nejaky chi kung a ucitis . proč ji vlastne popíráš?
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 1 návštěvník