Moderátor: Picard
adho píše:p. Hrabal a niektoré jeho "tvorby" mi pripomínú knižky od Lewisa, alebo Draegera - proste veľa informácii a žiadna nejde do hľbky. Človek, čo robí BU dlhšie nevie, či sa má smiať, alebo plakať![]()
Preklad Bubishi je síce veľká vec, ale vydavateľ ju nedotiahol do konca. Odporúčam knihu nekupovať (iba ak original), ale stiahnuť z netuso slovenským prekladom, btw: z ktorého sa to neskôr prekladalo do češtiny
adho píše:p. Hrabal a niektoré jeho "tvorby" mi pripomínú knižky od Lewisa, alebo Draegera - proste veľa informácii a žiadna nejde do hľbky. Človek, čo robí BU dlhšie nevie, či sa má smiať, alebo plakať![]()
patrik píše:Něco o tom, jak se nabízí Bubiši knížka... a vlastně i něco o pokleslosti světa českého BU.
Mám vedle dódžó menší obchod, kde prodávám věci na cvičení, včetně knih. A pochopitelně tituly, které jsou zajímavé, a které chtějí lidé číst, nabízím. Jak to jen jde (přiznávám, že nejsem dobrý obchodník). Poslední dobou se poměrně překonává Fighter´s publication a vydává docela zajímavý věci. Beru je od nich, protože poměr cena - výkon je dost vyrovnaný. Je-li zájem, vezmu i tituly od jiných vydavatelů... a zdaleka nejde jen o specializované na BU.
Bubiši popravdě znám jen jako jeden z mnoha desítek titulů, které se léta objevují v zahraničních katalozích literatury. Víc jsem po tom nepátral. Nevěděl jsem, že je to nějak významný titul, protože čínská BU a karate nijak nesleduji a na rozdíl od mnoha lidí znám rozdíl mezi kobudó a kobudó (doufám). Pro mě osobně jsou zajímavé právě knížky od Donna F. Draegera a literatura o japonských školách vůbec.
Přišla mi pochopitelně nabídka od Cad pressu, stejně jako vždy, když vydají nový titul. Psalo se tam, že jde o Bibli karate a také "Není náhodou, že dnes snad prakticky neexistuje seriozní práce o bojových umění, která by se na spis Bubiši (Bubishi) neodvolávala, resp. z něj nečerpala anebo aspoň necitovala."
Je mi líto, znám mnoho seriózních prací o BU, které se na Bubiši neodvolávají... ale zřejmě jde o to prodat. A tak se zboží vychvaluje. Prodat knížku je pochopitelně i můj cíl... v případě, že má zákazník zájem a že se jedná o kvalitní titul.
Nicméně zatím, za pár měsíců, co je Bubiši na českém trhu, nikdo osobně, telefonicky, nebo mejlem o tento titul neprojevil zájem. Možná nejde o tak věhlasný titul. Tedy u nás. Přiznám se, ještě jsem jí nečetl. snad později. Možná se tato knížka bude prodávat, ale chvilku to bude trvat...
Jenže kdosi (pánové z Cad pressu anebo jejich zástupci) si představují obchodování poměrně divně. IMHO.
Minulý týden, v rozmezí několika hodin. Přišlo hned několik dotazů prostřednictvím e-mailu. Všechny byly totožné, šlo o otázku jako "máte Bubiši skladem?" "už máte na skladě Bubiši, bibli karate" "můžu si u Vás koupit Bubiši a další tituly z Cad pressu?"
Na první jsem reagoval. Napsal jsem, že ne, ale že jí mohu objednat. Jenže na druhý, třetí, čtvrtý, pátý e-mail už jsem nereagoval. Pokaždé přišel sice z jiné adresy, ale na serverech jako @quick.cz @centrum.cz @seznam.cz, ale vždy byl psán v html velikými písmeny a v různých barvách a vždy byl určený několika (skrytým) příjemcům.
Tedy Cad press, nebo někdo jiný, prodejce (?) se zřejmě snaží přesvědčit mně (a ostatní skryté příjemce), že je o Bubiši OHROMNÝ ZÁJEM. Tedy co mám udělat - koupit kopec výtisků a čekat, až se tito zájemci objeví?
Myslím, že je záslužné vydávat a prodávat knihy, ale tohle balamutění považuji za neetické a nevkusné.
Patrik
P.S.
Doufám, že nejsem paranoidní.
Preklad Bubishi je síce veľká vec, ale vydavateľ ju nedotiahol do konca. Odporúčam knihu nekupovať (iba ak original), ale stiahnuť z netuso slovenským prekladom, btw: z ktorého sa to neskôr prekladalo do češtiny
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník