videicka

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Kwai_Cheng » ned 23. dub, 2006 10:19

Pardon...omylem sem se oprel o klavesnici...
Kwai_Cheng
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod RBR » ned 23. dub, 2006 17:41

to Low: Díky mkrnul jsem na to. Na můj vkus tam o něm hodně mluví, ale velmi málo ho ukazují při cvičení technik. Na to jsem byl nejvíc zvědavý.
Pro ty co si to chtějí stáhnout mám následující komentář: Je to dokumentární film o životě M.O. Je namluven nejspíš v korejštině (a japonštině), takže pouze sledujete obrázky. :(

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » ned 23. dub, 2006 17:46

rbr:
jo vim jeste ke vsemu tomu tezko nekdo bude rozumet ale neco tam je, a nez z toho tech par scen vystrihavat tak se mi zda jednodusi, pokud ma clovek dostatecne rychlej net, to poslat cely.

treba jak opravuje ty taekwondaky nakonci je zajmavy.

a z tech par technik je pekne videt takovej ten jeho rozevlatej zpusob pri uderech zrejme je to dany jeho telesnou konstituci:) je proste videt ze to mel v ruce.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » ned 23. dub, 2006 18:14

Low píše:rbr:
treba jak opravuje ty taekwondaky nakonci je zajmavy.

a z tech par technik je pekne videt takovej ten jeho rozevlatej zpusob pri uderech zrejme je to dany jeho telesnou konstituci:) je proste videt ze to mel v ruce.

Právě jsem přemýšlel co tam ti taekwonďáci dělali. Provedení jeho technik je velmi zvláštní. Na mě je to hodně silové pojetí, ale vzhledem k jeho postavě to není překvapující. Všiml sis, že v jednom klipu cvičí shotokan katu. Byla tam část tekkiny.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » ned 23. dub, 2006 18:22

rbr:
Jo. Některý kata jsou podobný nebo i z části stejný, ale blíž maj všechny ke Goju-ryu. No byl to korejec a měl nějaký styky se zakladatelem moderního TKD, generálem Choiem nebo jak se jmenoval. Spíš mi přijde zajmavý jak tam nějaký ti američani předváděj to "kumite" na tom pódiu, najednu stranu je to pěkný že používaj velký spektrum technik , shuto atd. , ale nadruhou stranu je z toho jasně vědět že člověk navyklej na tohle bude sice rychlej a bude umět víst údery na správný místo ale bude mu chybět to nejdůležitější - síla v tom úderu. Je to jak plácání otravnýho hmyzu.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » ned 23. dub, 2006 18:41

Low píše:rbr:
Spíš mi přijde zajmavý jak tam nějaký ti američani předváděj to "kumite" na tom pódiu, najednu stranu je to pěkný že používaj velký spektrum technik , shuto atd. , ale nadruhou stranu je z toho jasně vědět že člověk navyklej na tohle bude sice rychlej a bude umět víst údery na správný místo ale bude mu chybět to nejdůležitější - síla v tom úderu. Je to jak plácání otravnýho hmyzu.

Zrovna ti amíci na pódiu mě moc nenadchli. Byla to spíše gymnastika. Jediné co bylo zajímavé, že se na to přišlo podívat takové množství lidí.
©koda, že tam nebylo více ukázek jak samotný M.O. trénoval. To by mě zajímalo více.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » ned 23. dub, 2006 18:43

nic takovyho bohuzel nemam a to celkem pochybuju o tom ze se da z netu o kyokushinu a nem stahnout neco jinyho nez co uz mam. ma par videokazet ale nikdo je zrejme bohuzel nepreved do pocitace.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pon 24. dub, 2006 10:14

Pro někoho možná důvod k dalšímu flejmu, pro mně zajímavý klip

Ímura sensei, 8. dan v Budokanu, v roce 2003 (*1925, +2004)

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Matti » pon 01. kvě, 2006 14:29

ak mozem poradit k tomu stahovaniu videa tak vela veci sa da stiahnut cez tzv. peer to peer, ja pouzivam program eMule, je to super.
Len tak som dal cez to vyhladat Oyama a naslo to okolo 50 roznych video od 1,3 GB az po male 1 az 2 MB videa. Ale bolo by to treba stiahnut a pozriet co to vlastne je.
Ja mam rychly internet 1024 tak mne to ide rychlo.
Matti
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Low » pon 01. kvě, 2006 14:33

matti: ja mam 3079 nebo kolik takze to tak spatny taky neni.. Kdyz dam Oyama vyjede spousta veci ale maloktera ma neco spolecnyho primo s nim - jsou to hlavne jeho zaci, nazvy ruznejch Oyama cupů atd..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Matti » pon 01. kvě, 2006 14:35

teraz som len tak stiahol jedno video take male okolo 2 MB a je tam jeho zapas s nejakym chlapom - dobry brutal tak nejako by malo vyzerat karate a nie ako ho tu niektory ucia. bomba. je to ciernobiele ale da sa.
Matti
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Low » pon 01. kvě, 2006 14:52

http://video.google.com/videoplay?docid ... in&pl=true tak tohle sem jeste nevidel , ale nikdo to neberte vazne i kdyz o necem to vypovida. a to o tom jak to vypada kdyz se stretnou dva jiny styly pri sportovnich pravidlech :) proste mismas

http://video.google.com/videoplay?docid ... ai&pl=true

tohle uz je zajmavejsi ale samozrejme to taky poukazuje jen na kvalitu fighterů, ne stylu. ten malej dela karate :)
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » pon 01. kvě, 2006 18:02

ukropcany: coze ? nerozumim. me se ten hak zdal peknej
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » sob 06. kvě, 2006 23:37

http://superkarate.ru/video_kyokushin/v ... hin_vs.htm

par videi kyokushin vs. ostatni podle pravidel k-1 nebo MT

to prvni je jeden zapas ze tri v thajsku , tri zaci Oyamy z jeho doja proti trem thajcum, skore skoncilo 2:1 pro japonce

nakonci je jeden peknej zenskej zapas

http://superkarate.ru/video_kyokushin/v ... boxing.htm

asi prvni turnaj v k-1 karate vs. ostatni.

jeste stara dobra superkvalitni K-1 (Lebanner vs. Sam Greco :twisted: tenhle chlap by ve skutecnosti vetsinu konfliktu vyhral uz jen proto jak vypada ) a samy zvucny jmena.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » ned 07. kvě, 2006 12:00

a neco pro pobaveni http://www.rooms4u.co.il/skd/Video%20Cl ... 0aloni.wmv

ja z nej proste nemuzu :lol:

vubec cely tyhle stranky jsou zajmavy http://www.skdacademy.com/

ten izraelec ma dohromady asi 30 danu.. no jo jako si hodne cinanu hraje na to ze kazdej umi kungfu, izraelci si zacinaj hrat na to ze kazdej umi "superrealnej" system..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » ned 07. kvě, 2006 14:46

Low píše:ten izraelec ma dohromady asi 30 danu...

No jo, teda... musi byt hrozne narocny delat kazej rok tri ruzne zkousky na Dan stupen :)) Ale tak jo, proc ne... treba je talent a trenuje 20 hodin denne :))
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » ned 07. kvě, 2006 17:08

8th dan saisho ki do- founder - chief instructor

8th dan all styles karate - sho shin do

7th dan all round fighting kyokushin budo kai

7th dan krav maga liven international

5th degree pankration athlima - denish federetion- scandinavian branch

4th dan kobudo

2nd dan combat sambo- united stat combat sambo federetion

2nd dan judo- kyokushin budo kai - judo committee
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » ned 07. kvě, 2006 17:18

odmyslim si Shaushido cemuz sefuje, vlastne je skromnej ze si nedal 10 dan
dal si odmyslim Sho shin sho - vsechny styly karate coz je blbost

7th dan all round fighting kyokushin budo kai bych mu jeste veril 2nd dan judo- kyokushin budo kai tim padem taky

7th dan krav maga liven international - tohle mi zni podezrele, nevim jestli ma krav maga dany a to slovicko international..

5th degree pankration athlima - denish federetion- scandinavian branch - proc skandinavie, ze by tam mel znamy ?

4th dan kobudo pro me za me, karate, judo a kobudo jde tak nejak logicky dohromady.

2nd dan combat sambo- united stat combat sambo federetion no jestli ze ma druhej dan v judo a patej stupen v reckorimskym zapase proc ne.

ale neverim mu ani n, podle tech videi :) a podle toho ze z netu na jmeno danny hazan vypadne podezrele malo informaci ( vetsinou cesky). to ze byl v izraelsky armade je krasny ale kdo z izraelcu vcetne zenskejch ( vetsinou pechnejch, je to takova zeme kde jsou pekny chlapy a pekny zensky:) )tam nebyl..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » pon 08. kvě, 2006 2:38

Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Matti » pon 08. kvě, 2006 16:49

Pozeral som video z SKD Academy ako pisal Low, a boj s nozom teda proti nozu to bolo nieco strasne. to by som sa hanbil dat ne net. No co uz ak chce boj s nozom nech sa pozrie na filipincov a nie taketo vymysli
Matti
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně