Aikido - boj na život a na smrť

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod JC » stř 14. dub, 2004 19:40

kARFIOL píše:DIEVCICKA ty moc kukas akcne filmy ze :) Zjavne do toho nevidis. To je asi tak vsetko. Asi by si si cvrkla do gatiek keby si videla ako to v reale naozaj vyzera. Ziadne tuti muti paka sem hod tam. ale drb drb a koniec - a ten kto je rychlejsi a silnejsi a vacsi vyhra. KONIEC. Chapes cica mica?
Tvoje idealne predstavy uz prisli draho nejedneho chlapca ... v prirode vyhrava srdce + velkost + tvrdost + sila + rychlost, cim viacej z tychto vlastnosti mas tym vacsia sanca na vyhru. Technika je na poslednom mieste ak je vobec potrebna. Toto je fakt a nic na tom nezmeni ziaden film s Jacky Chanom alebo Bruce Lee ....

to mas jedno... mam pocit ze si to co napisu ani nedoctes a uz odpovidas... odpovidas svuj nazor temer totez co ja myslenkove...ale myslis ze rikam opak.... a to co o mne pises ze sou my nazory ver ze sou kravina docela to dost protireci s tim mym nazorem... akorat mas pravdu ze nesouhlasim stou vahou a vyskou... mam s tim taky neco malo zkusenosti v realu a ver ze oproti jim sem byla drobek... navic vim i o jenych pripadech... ver never ...ale to mas fuk fakt me ty diskuze pridou na nic protoze neuznavas jiny a myslis ze tvuj nazor je nej a zmenis pohled napis neco k veci k tomu mymu nazoru....ciao!
JC
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » stř 14. dub, 2004 21:42

:lol: :lol: :lol: :lol: MUHEHEHE Já se bavím...zase opět stejná debata....MT vs zbytek světa.Ach jo.....když je ten MT tak bezvadnej a skvělej,proč i takový trenér jako p.Macháček pořádá semináře,na které zve uznávané mistry jiných BU a konfrontuje jejich styl se svým???Protože on si uvědomuje,že vše má své pro a proti......Vždyť je to jedno,co kdo cvičí,ne?Cvičíte kvůli sobě,nebo ne?A jestli cvičíte,abyste si mohli hrát na drsňáky a mlátit lidi,tak si to užijte.....
A hlavně....tady se jen tak bavíme,tak klídek 8) :D :D
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

jen pripominka

Příspěvekod Anonymní » čtv 15. dub, 2004 7:00

kARFIOL píše:DIEVCICKA ty moc kukas akcne filmy ze :) Zjavne do toho nevidis. To je asi tak vsetko. Asi by si si cvrkla do gatiek keby si videla ako to v reale naozaj vyzera. Ziadne tuti muti paka sem hod tam. ale drb drb a koniec - a ten kto je rychlejsi a silnejsi a vacsi vyhra. KONIEC. Chapes cica mica? ....

Koukam s damou moc jednat neumis... burane.

Patrik
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

AHA...

Příspěvekod Bujin » čtv 15. dub, 2004 7:01

tak tak tak....

ukropcany ma pravdu.... :!:
v realite je vsetko neake rychlejsie....divokejsie....a ked ma clovek v sebe adrenalin....pani...ten vie s clovekom narobit veci.....neciti az tak bolest...a podobne.....
to mate ako ten horolezec ci co to bol ...co mu zavalilo koncatinu /ruku ?/
a on si ju nozom odrezal aby prezil......
BU...su dobre ...ale treba aj triezvo uvazovat.....a co ak mi to nevide...
kua tak som v prdeli...a ani 80 dan mi nepomoze......

co sa tyka 1 uderu...je to tak aj nieje ...zalezi na okolnostiach....
staci si pozriet lubovolny zapas ...box alebo MT...alebo kickbox.... :!:

po kolkych uderoch ide super k zemi.....ja som mnohokrat videl ze aj po jednom...takze az taka blbost to nebude..../samozrejme v ramci ..cojaviem 3 kola 8) ?/
chce to nacasovanie...presnost, silu, techniku, odhodlanie.....a samozrejme aj stastie...aby super urobil chybu a nekryl sa.....

...a nasledne pada k zemi kde ho jeho ludia preberaju...snazia sa mu vytahovat chranic zubov..ale nejde to.....a to je fakt...ktory som videl
v TV...pri prenose neakeho turnaja MT.

tolko k tomu.....
-----------------------------------------------------------------------------------
BUGEI WA BUGEI DESU
Bujin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 15. dub, 2004 8:50

To jsou ale všechno rvačky, pánové.... to neni boj. MT jsem viděl v podání samotných Thajců... nějaká jejich liga, či co to bylo... začalo to... půl minuty kolem sebe chodili a koukali na sebe... pak jeden zpozoroval zřejmě nějakou chybu toho druhého... ŘACH... vyslal mu kopanec na hlavu a ten co jí schytal padnul k zemi a odnesli ho - to je boj! A taky to jde - jednou ranou.
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 15. dub, 2004 9:54

ukropcany, ukropcany, ukropcany.... s tím tvým posledním příspěvkem už souhlasím více. Je jasné, že spoléhat se na jeden úder je hloupost - to ano, s tím se dá souhlasit. Ale ja tyk důležité vědět, kdy přestat bít :-) To pokud nemáš problémy třeba s tím, že tě musejí od člověka odtrhávat policisté :-) :-) :-)
A já taky cvičil s naraženým žebrem, ale jedna rána do něj a jsem si jistý, že jdu k zemi. A kdyby mě tam ten člověk chtěl dokopat, tak by to i udělal. Na tréninku mi jeden chlap při technice vyhodil rameno... v pořádku... naskočilo samo, ale cítil jsem, že bylo mimo... také jsem docvičil a pak nemohl 14 dní hýbat rukou :-) :-) Ono hned se to nezdá, ale přijde to :-)
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 15. dub, 2004 10:05

Patrik.O ty si akoze supermanov brat, alebo spidermanove prave varle ? Ochrance zatoulanych kocek? Co cvicis? Alebo len hladas znamost? :)

ps;
Tak jej treba nema robit drsnacku :) heehe
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Bujin » čtv 15. dub, 2004 10:46

OK ele bola tu rec otom, ze ci sa da chlapik zlozit 1 ranou nie...
a to sa da.... :roll:

aby som to upresnil........... :P

1 uder na zatylok alebo na hrtan je nieco ine nez 1 uder na rebra :twisted: ...nie ?
------------------------------------
no a ked sme pri dim mak ...vravia ze zabit sa da 1 uderom :wink:

nikdy som to sice nikde nevidel...ale ked to sam neviem nebudem predsa hovorit ze sa to neda 8) ...otom to je cele...skratka sloboda prejavu.
-------------------------------------------------------------------------------------

for ukropcany: napis mi prosim nieco o kurilovi....vravel si ze si unho cvicil
/alebo niekdo iny /
aky je tvoj nazor naneho ako aikidoku...a ako ucitela ?

------------------------------------------------------------------------------------
BUGEI WA BUGEI DESU
Bujin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 15. dub, 2004 12:04

kARFIOL píše:Patrik.O ty si akoze supermanov brat, alebo spidermanove prave varle ? Ochrance zatoulanych kocek? Co cvicis? Alebo len hladas znamost? :)

ps;
Tak jej treba nema robit drsnacku :) heehe

Je to presne jaks napsal...

P.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 15. dub, 2004 17:26

Ukropcaný - Já to nesměřoval přímo na Tebe....vím,že máš přehled :) :)

Co se týče realita vs blbosti - tak o tom také vím svoje,ale proč to řešit???Vždyť není nad osobní zkušenost :!: Pokud to někdo nikdy nezažije,je to šťastný člověk....pokud to někdo zažil,ví,že se jedná o naprosto hnusnou záležitost k zblití.Víc nemám,co bych dodal....

A co se týče výdrže? Na adrenalinové vlně dokážeš jet dlouho...není pravda,že jeden kop do kulí někoho zastaví...znám lidi,které to jen na..re.
Taky znám člověka,který půjde do ringu třeba s čertem,ale když si zarazí třísku,vyvádí jako malé děcko....každej jsme nějakej a každej vydržíme něco.
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Twrdy a Meeky

Příspěvekod Anonymní » pát 23. dub, 2004 14:17

Nějak mi tu dosud chybí, že žapíci, naši přítelíci, dělí styly na VNITŘNÍ a VNĚJ©Í, což se na Západ dostalo překroucené do podoby MĚKKÝ a TVRDÝ.
Tvrdé styly jsou pro mlaďochy, tak jak to člověk zná: hrc frc, bum prásk, rána kočičí hřbet a ustláno na asfaltu. Měkké styly přijdou ke slovu ve chvíli, kdy člověk zjistí, že kvůli pokročilému věku už nemá plíce na to vítězně ufunět taneček proti pěti mlaďochům. Pak teprv začne zjišťovat, co tím ti kluci žapíckí vlastně mysleli:vnitřní styl. Vnější škola má vrchol jak u koho kolem 20 - 40 let věku, pak začne vnitřní (pokud dotyčný neodpadne) a ta trvá, no, ať nekecám, aspoň do smrti. A pak je to teprv ta správná sranda, o níž člověk dřív nic netušil.
Jo, taková zajímavost z MĚKKÉHO stylu: pokud člověk přijme boj, už napůl prohrál. Neříká to někomu něco? :P
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pát 23. dub, 2004 14:34

tak mäkký a tvrdý štýl, hovoríš: neviem, no videl som chlapíka v BRD, je to učiteľ BU, má teraz asi 75 tokov a to čo cvičí a predvádza nie je bohvieako mäkké...a verím tomu, že by takých troch mlaďasov poslal k zemi...Paul Beluos, bližšie na www.1shaolinkempoverein-moers.de, sekcia Tempelboxen :D
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Twrdy a Meeky

Příspěvekod patrik » pát 23. dub, 2004 15:32

A.Fr. de Qapa píše:Nějak mi tu dosud chybí, že žapíci, naši přítelíci, dělí styly na VNITŘNÍ a VNĚJ©Í, což se na Západ dostalo překroucené do podoby MĚKKÝ a TVRDÝ.

Bez urážky... v kterym Japonsku to dělaj 8O ? Já jsem o tomhle typu dělení neslyšel... Netýká se to čínských bu?

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » sob 24. dub, 2004 15:04

potvrdzujem, v čínskych BU je niejia quan a waijia quan, čo sú štýly vnútorných škôl a vonkajších škôl...to len pre upresnenie :wink:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Jo.

Příspěvekod Anonymní » pon 26. dub, 2004 6:57

Anebo ne?
Což takhle Suizen. ®e to není bojové umění? No... a proč třeba do té sekty směli vstupovat jen samurajové... no a co je to za tvrdý boj pomocí tónů flétny... není to vnitřní cesta jak vyšitá... možná že to vidím jednostranně... jako každý evropan :P
®e se říká(rozlišuje) GO a D®Ú? Hm... jak píšu.
Jo.
(Anebo ne?)
:lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Jo.

Příspěvekod patrik » pon 26. dub, 2004 7:09

A.Fr. de Qapa píše:Anebo ne?
Což takhle Suizen. ®e to není bojové umění? No... a proč třeba do té sekty směli vstupovat jen samurajové... no a co je to za tvrdý boj pomocí tónů flétny... není to vnitřní cesta jak vyšitá... možná že to vidím jednostranně... jako každý evropan :P
®e se říká(rozlišuje) GO a D®Ú? Hm... jak píšu.
Jo.
(Anebo ne?)
:lol:

No nevím, nejsem si jistý jestli tohle je nějaké většinové dělení...
to ovšem nevylučuje, že by nemohly existovat nějaké "vnitřní" školy...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pon 26. dub, 2004 7:12

4ukropcany - ak budeš mať čas, celkom by ma zaujímala tá partia okolo kurillu, mám aj vlastnú skúsenosť, preberieme to :?: :twisted:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pon 26. dub, 2004 8:43

2&4
A.Fr. de Qapa

Taxem se díval na Suizen a nějak mi vychází, že je to hraní na flétnu a né boj. umění... A proč přijímali samuraje... Tak to souviselo především z jejich sociálním postavením...

..já si myslím, že zen, čajový obřad nebo šakuhači sice bylo součástí vzdělání samurajů, že je to mohlo ovlivnit... ale nějak nechápu z čeho usuzuješ, že Japonci dělili bojová umění na vnější (šerm, lukostřelba, jízda na koni... opevňování) a na vnitřní ( :?: boj pískáním na flétnu)... Myslím, že ani dne se nedělí JP. budó na vnější (šerm kendó, zápasení džúdó & karate...) a na vnitřní (znovu to pískání)...

...asi jsem moc povrchní, než abych to pochopil...

Oprav mě.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pon 26. dub, 2004 10:01

ok, ani ja nemám chuť na niekoho tu kydať, takže sa teším na debatu osobne, mám zopár postrehov z našej domácej BU scény, rád sa o ne podelím...ozaj, čo tak zorganizovať posedenie otvorené pre všetky BU, mohlo by to priniesť zaujímavé kontakty a pripomienky... :wink:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Tak

Příspěvekod Anonymní » pon 26. dub, 2004 10:17

to dopadá, když si dělám srandu. Takže sorry, dobrá, a tak dále. No, ale kdysi jsem slyšel - když jsme u toho aikida - že je to jemná cesta vnitřní energie a harmonie. No a když na to přijde, tak se tam v klidu použije cuki jak hrom nebo nějaký tvrdý kop přímo do centra odporu. Tak podle čeho by to pak byl jemný styl? ®e v boji do soupeře nemlátím jak bucharem? Co Tai-chi? Měkký, taneční styl? No, nechtěl bych držet nějaký z jejich přímkových, razantních úderů. Čili to je o vnitřku, ne o vnějšku. Vnitřní cesta je ta, kterou nenarveš přes rychlost a svaly. ©lo by to říci takhle? :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...