proti noži...

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod S474N » stř 26. dub, 2006 6:56

Panda píše:2 S474N
Zastíváš příliš extrémní názor, zkus si prostě představit, že kdyby bylo mezi lidmi více střelných zbraní, logicky by se s nimi páchalo více zločinů (třeba z vášně, kdy se jinak uplně normální člověk neudrží a lupne mu v kouli když uvidí svou ženu jak si užívá s jiným např., takže nech stranou případy padouchů co si zbraň stejně pořídí) a vzhledem k povaze střelných zbraní by prostě byly smrtelné.

Panda - zbrani se z hlediska zakona rozumi cokoliv, co cini utok vuci telu duraznejsim. Muzes mi prosim rict, jaky je rozdil, jestli zhrzeny manzel pouzije strelnou zbran (ano, tak si to psal a tudiz to muze byt i kus nebo luk :D ) a nebo, jestli dotycneho umlati nasadou od lopaty nebo pohrabacem od krbu. Nevim jak ty, ale ja bych byl radeji zastrelen, nez umlacen...
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."
S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 26. dub, 2006 7:00

NAIA píše:A jeste do tretice:)

Jen taková nazor. Kolik z vás to mysli s bezpecim sebe a svych blizkych opravdu vazne? Kdyz umyslne zatracujete nejefektivnejsi prostredek (strelnou zbran) k sebeobrane?

Palnou zbran nosim nejenom kvuli svemu bezpeci - o sebe se zas tak nebojim, snazim se vyhybat exponovanym mistu, pohybuji se v prevazne mire ve vozidle. Palnou zbran nosim hlavne kvuli svym blizkym a dokonce i kvuli ostatnim lidem. Vzpomente si treba na takovy gang Plamenaku - clovek projizdi kolem autem a vidi co vidi. V jednom cloveku by jim tezko nejak "domlouval", kdezto s asistenci zbrane je to o mnoho lehci...

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 26. dub, 2006 7:03

Gino píše:To ne nezarucim, jen jsem chtel podat nazor trochu blizsi a rict tim, ze ne vse je horke jen proto, ze to tak nekde jinde prezentuji.

Naprosto zive si ted vzpominam na kauzu, kdy se resil mezi poslanci po prevratu zakon o zbranich. Byl tam i jeden zatvrzely komunista, ktery byl rozhodne proti zbranim - pry k nicemu nejsou a podobne zcestne argumentace. Potom se jednou pan posranec vracel vecer domu a dostal pred domem solidni nakladacku. Druheho dne jako zazrakem byl pro zbrane.

Zajimave, ze jedna osobni zkusenost dokaze zmenit nahled cloveka na svet rychleji, nez 1000 rozumnych agumentu...

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 26. dub, 2006 8:16

S474N píše:Vzpomente si treba na takovy gang Plamenaku - clovek projizdi kolem autem a vidi co vidi. V jednom cloveku by jim tezko nejak "domlouval", kdezto s asistenci zbrane je to o mnoho lehci...

Ta tva vytasena bouchacka by je mozna i rozehnala, ale jakmile bys nasedl do auta a odjel, byli by zpet. Takze to je spise takove "pseudobezpeci".

"Zajimave, ze jedna osobni zkusenost dokaze zmenit nahled cloveka na svet rychleji, nez 1000 rozumnych agumentu..." = Souhlasim. Zalezi na povaze a sile dopadu te zkusenosti.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » stř 26. dub, 2006 8:17

Já osobně střelnou zbraň nenosím a nosit nebudu, že bych ji někdy musel použít v ČR, ve svém volnu, si nemyslím, 2,5 roku jsem žil v Praze, chodil jsem pařit, žádným místům jsem se nevyhýbal a až na pár blbců, jejichž poznámky stačilo přejít, nebo jít jinam, nebo ukázat psychickou odolnost :lol: , jsem problém neměl, navíc si myslím, že při napadení je použití střelné zbraně značně komplikované. Jinak bych se na to díval, kdybych byl občan Afganistánu, to přiznávám :lol: . Chápu ale člověka, kterého přepadli nějací ozbrojení grázlíci, že si střelnou zbraň, kvůli falešnému pocitu jistoty, pořídí.
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 26. dub, 2006 8:35

Gino píše:
S474N píše:Vzpomente si treba na takovy gang Plamenaku - clovek projizdi kolem autem a vidi co vidi. V jednom cloveku by jim tezko nejak "domlouval", kdezto s asistenci zbrane je to o mnoho lehci...

Ta tva vytasena bouchacka by je mozna i rozehnala, ale jakmile bys nasedl do auta a odjel, byli by zpet. Takze to je spise takove "pseudobezpeci".

"Zajimave, ze jedna osobni zkusenost dokaze zmenit nahled cloveka na svet rychleji, nez 1000 rozumnych agumentu..." = Souhlasim. Zalezi na povaze a sile dopadu te zkusenosti.

Gino, je mozne za by byli zpatky jakmile by zajel do auta. Ale tak treba ne. Podstatne je ze by tomu cloveku pomohl a s pistoli by to slo lip. No a kdyby pak jeste zavolal policii tak by se uz asi nevratili protoze se nebudou chtit ukazovat. Takze ten argument moc nechapu. To jako nemá cenu nikomu pomáhat?
Naposledy upravil NAIA dne stř 26. dub, 2006 8:49, celkově upraveno 1
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 26. dub, 2006 8:45

Tohle je mimo téma nože ale protože se to poslední dobou točí kolem pistolí tak tady je ještě jeden důvod proč ano. Aspoň pro mě:

http://zpravy.idnes.cz/pitbul-prokousl- ... _krimi_mia
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 26. dub, 2006 8:56

NAIA... mas strelnou zbran? Zkousel jsi tak uz nekomu s ni pomoci? Zkouel to uz S474N?

Ja pomohl nekolikrat beze zbrane i kdyz ano, byla uz i situace, kdy jsem nepomohl (hloucek kopal do jednoho), ale zavolal jsem policii a zakricel to na ne, ucinek to taky melo, i kdyz slaby. Pokud bych mel ale zbran a vytasil ji na ne, pomohlo by to jemu? Pomohlo by to me? Strelil bych nekoho, kdyz by neragovali a utocili dal? Pomohl by vystrel do vzduchu? Je v tom az moc otazniku.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 26. dub, 2006 8:58

majkx píše:Chápu ale člověka, kterého přepadli nějací ozbrojení grázlíci, že si střelnou zbraň, kvůli falešnému pocitu jistoty, pořídí.

Presne tak. Kolikrat by bylo zajimave vedet, kolik z techto pistolniku svou zran uz takto muselo pouzit (mimo praci). Proste ciste na ulici pro svou civilni obranu, ci obranu ostatnich.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 26. dub, 2006 9:19

[quote="Gino"]Ta tva vytasena bouchacka by je mozna i rozehnala, ale jakmile bys nasedl do auta a odjel, byli by zpet. Takze to je spise takove "pseudobezpeci".[quote]

A kdo zde psal o rozehnani? Naopak, pekne vsichni zakleknout, ruce na temeno hlavy a proplest prsty :wink:

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 26. dub, 2006 9:21

majkx píše:Chápu ale člověka, kterého přepadli nějací ozbrojení grázlíci, že si střelnou zbraň, kvůli falešnému pocitu jistoty, pořídí.

No nevim, kolegu strelcu mam spoustu a informaci o tom, ze by nekoho z nich prepadli tedy nemam. A o tom falesnem pocitu jistoty tedy take moc nevim. Spousta lidi to bere jako pracovni nastroj pripadne jako nezbytnou vec kvuli ochrane sebe, sve rodiny ci blizkych lidi v okoli.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 26. dub, 2006 9:24

Gino píše:NAIA... mas strelnou zbran? Zkousel jsi tak uz nekomu s ni pomoci? Zkouel to uz S474N?

Ja pomohl nekolikrat beze zbrane i kdyz ano, byla uz i situace, kdy jsem nepomohl (hloucek kopal do jednoho), ale zavolal jsem policii a zakricel to na ne, ucinek to taky melo, i kdyz slaby. Pokud bych mel ale zbran a vytasil ji na ne, pomohlo by to jemu? Pomohlo by to me? Strelil bych nekoho, kdyz by neragovali a utocili dal? Pomohl by vystrel do vzduchu? Je v tom az moc otazniku.

Kamarad udelal presne to same co ty. Okrikl ctyri hnedocechy, kteri kopali do hlavy jednomu lezicimu cloveku. Jeho to stalo par minut bezvedomi a dva predni zuby. Palna zbran ti dava moznost vyresit veci i bez eskalace nasili - o tom rozhoduje predevsim utocnik tim, jak se zachova.

Jestli mas spoustu otazek (ktere si tu vypsal), na ktere si sam nedovedes zodpovedet, tak je zajiste dobre, ze prave palnou zbran nemas. Ja tyto otazky za sebe mam treba jasne a proto zbran mam.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 26. dub, 2006 9:25

Gino píše:Presne tak. Kolikrat by bylo zajimave vedet, kolik z techto pistolniku svou zran uz takto muselo pouzit (mimo praci). Proste ciste na ulici pro svou civilni obranu, ci obranu ostatnich.

Mozna by ses divil, protoze o tomto se v zadnych novinach ani jinde nedoctes.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 26. dub, 2006 9:44

NAIA: dost lidí si myslí že ho cvičí kvůli sebeobraně.. ale málokterý BU( nevim o žádnym) tě dneska na přežití kompletně připraví. zbraně, proti zbraním, beze zbraně, psychika.. několik "systému" se o to pokouší ale je to spíš k smíchu

Gino: no prokopnout koleno.. pokud umíš kopnout tak to těžký nebude, hlavně proto že to nkdo nečeká. ale to jsme zase u toho boje ve stoji..

a k tomu pitbulovi, znám policajta kterej odtrhl a holýma rukama ubil pitbula kterej se napd dítě.. jenže má asi 210cm, 120 kg, dělá ultimáta, mt a jeho psychika je poznamenaná steroidama.. ale je to v poho člověk.nadruhou stranu ho v noci u toho tunelu v karlíně, co spojuje žižkov a karlín , někteří určitě vědí kde, zezadu někdo praštil tyčí přes hlavu a probudil se až ráno bez věcí.. :lol:
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » stř 26. dub, 2006 11:33

NAIA píše:Tohle je mimo téma nože ale protože se to poslední dobou točí kolem pistolí tak tady je ještě jeden důvod proč ano. Aspoň pro mě:

http://zpravy.idnes.cz/pitbul-prokousl- ... _krimi_mia

TOHO MALICKEHO DIETATKA JE MI STRASNE LUTO AJ PRETO,ZE JA SAM SOM OTCOM 3ROCNEHO CHLAPCEKA...MUSI TO BYT STRASNE PRE JEHO RODICOV...MAM TAKE NERVY PO PRECITANI TOHTO CLANKU..KEBY SOM PRIESEL TAKYM SPOSOBOM O ZDRAVIE SVOJHO SYNKA,TAK PRVE CO UROBIM,PREPASIRUJEM .45KOU TOMU SKURVYSYNOVY CO JE MAJITELOM TOHO COKLA KOLENA,NECH JE KALIKA TAKISTO A POTOM BY SOM SA POHRAL S TYM COKLOM..TO UZ ANI ZIVOT NEMA ZMYSEL,KED SI PESTUJETE DIETATKO VIAC AKO SEBA,OBMEDZUJETESA,TRAPITE,STARATE A NEJAKE STVORNOHE HOVNO VAS PRIPRAVI O TO NAJDRAHSIE...TIE VY..BANE PITBULY A PODOBNE DRBNUTE PLEMENA,UPLNE PSYCHICKY DODRBANE SVOJIMI PSYCHOPATICKYMI MAJITELMI NAM BOL CERT DLZEN :evil: :evil: :evil: :evil:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » stř 26. dub, 2006 11:36

...INAC,NIEKEDY KED CHODIM S MALICKYM NA PRECHADZKU TIEZ MA NAPADAJU MORBIDNE MYSLIENKY,CO BY SOM UROBIL KEBY NA NAS ZAUTOCIL PITBUL...A POVIEM VAM PRAVDU VELA MA TOHO NENA PADA A MAM RIADNE STIAHNUTY ZADOK KED NA TO MYSLIM... :( :( :( :( :(
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » stř 26. dub, 2006 14:26

2 Diablik : prokousl bys mu krk vlastními zuby, věř mi takové věci v takových situacích člověk řeší ani neví jak, naštěstí pro nás ještě pořád pracuje instink...
2 S474N to mi špatně rozumíš, já nejsem proti střelným zbraním, jako takovým , jen se ti snažím vyvrátit to co tvrdíš a to že kdybysme je měli všichni tak by se nám žilo líp, vzpomeň si třeba na divoký západ, myslíš že tam byli všichni v bezpečí víc jak dnesu nás?...
nebo jiný příklad, pokud jseš s ženou a dítětem do hospody a u stolu naproti si to dva lidé rozdají na nože, je 90ti procentní šance že se tvé rodině nic nestane, když si to rozdají na pistole, je 80ti procentní šance že bdou postřeleni, 30% že smrtelně zraněni(samozřejmě cucám procenta z prstu ale myslím že je to nezpochybnitelná úvaha).
2 Naia, Co se ©výcarska týče:
Je to proto že automatické pušky jak si to správně řekl mají zamčené u doma ve skříni, nenosí je běžně u sebe a než se k nim dostanou tak vychladnou...a a ni to není vždycky pravda, nedávno tam došlo k masakru právě takoumou amtomatickou zbraní, pachatelem byl legální vlastník...navíc ©výcarsko je země blahobytu, takže se nediv když se tam skoro každý má dobře že výše kriminality je mizivá..prostě záleží na spoustě faktorů a mimo jiné na konkrétním společenském klimatu, které je u nás dnes díky bohu takové že masové rozšíření střelných zbraní by ho jen zhoršilo...já říkám zlatá střední cesta...
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » stř 26. dub, 2006 15:39

I když téma "Proti noži..." je už úplně mimo.....

V jedné knize, tuším Dragera Smithe, jsem četl, že pistole je pro sebeobranu nejhorší prostředek, protože klade obrovský nápor na psychiku majitele, mizivé použití a navíc poskytuje vlastně jen jedinou možnost - střelit či nestřelit. Můžeme se bavit o tom, že bych střelil do nohy atd..... To jsou sice zajímavé řeči, ale pokud do lidí nestřílíme běžně, bude i to vždy problém a navíc, myslím, že hodně lidí v pudu sebezáchovy bude střílet tzv. na ostro, prostě se bude bát a tak to do chlápka nasolí.

Tenhle chlapík také uvedl, že lidé májí podvědomý respekt právě z chladných zbraní, zatím co z palných zbraní je to respekt vědomý (tzn. že podvědomý reflex nás ovlivňuje pudově, hlouběji a rychleji).

Všichni zastánci střelných zbraní (já nejsem odpůrce, jen mě sedí něco jiného), přečtěte si, jako já, knihu pěkně doplněnou fotografiemi "Přežití v betonové džungli" dá se ještě sehnat. Tam je několik případů. kdy policisté nasypali do útočníka tolik olova a výsledek mizivý. Nakonec každý skonal, ale až po dlooouhé době a několika zásobnících jejich revolverů.
No kolik má ta naše ČZ nábojů (nebo co to každý z vás má) - 9 + 1 pravda? Ale my přece nesmíme mít žádný +1, tedy 9. No, to by mohlo jednoho útočníka s plným nasazením fakt zastavit, a výstřel do vzduchu, do nohy tj. -2. A co takhle čas, máme?

No, a teď tady máme skupinu útočníků, kam díky falešnému pocitu bezpečí jako ten Cowboy s Coltem u pasu jdeme. Právě tohle je ten falešný pocit bezpečí. Mám na to. Možná. Jak píše S474N, záleží na útočníkovi. Pokud to myslí vážně, hmm, problém, Dnes je vnímání mnohých sníženo různými drogami, kolik takových zhulených týpků dnes potkáme, hodně. Tam už ale psychika strachu notně pokulhává, což majitele střelné zbraně staví ještě do horší situace. Takže opět falešný pocit bezpečí, který říká, že každý se bude bát a tak k ničemu vážnému nedojde. Pokud nějací 4 maníci budou kopat do jednoho, my tam s tou bouchačkou přijdeme, jsou zhulení, nedej bože nějaý recidivista, který je podezřelý z vloupaní či napadení (má strach přijít do stiku s policií). vsázím na to, že každý z nich má u sebe nějakou zbraň, pokud přijdu na 10m se svojí pistolí, a oni fakt půjdou po mě (pod vlivem čehokoliv), pak jsem prohrál . nejsme schopní ustřílet 4 ozbrojené cíle z různých úhlů na 10m (o větší vzdálenosti neuvažuji, konflikty se neřeší na pár set metrů a pistole má co se zásahu týče tuším celkem solidní šanci nad 8m, že mineme - to je další statistika).

Závěr - Pistole nám může pomoci proti jednomu normálnímu útočníkovi, nebo řekněme 2 mladíkům, kteří spáchali už tak něco, z čeho mají strach a rozklepaná kolena, nikoliv však proti "ostříleným" týpkům s vlastními zbraněmi a pár konfliktů se zákonem (a že jich je).

Proti skupině lidí - sám, jako střelec, hmmm Dokonce snad v zákonech o té pomoci je uvedeno něco ve smyslu, že pomoc by neměla způsobit větší škodu než samotný trestný čin. Jestliže tam někdo někoho dokope - je to blbé, o tom žádná, ale já tam postřílím 4 maníky a ještě mám sám dost, tak nějak nevím. Co takhle jen zařvat hlasitě policie, nebo zlanařit více lidí, pokud je možnost.

No a poaslední co je patrné je opět ten falešný pocit bezpečí, vlezu tam, protože si myslím, že já a mů kvér to už nějak zvládneme. No, a ono se uvidí, hodit si 100 stěnnou kostkou a vsadit na číslo, je to stejné. Každý člověk je jiný, situace vypjatá........

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod bison » stř 26. dub, 2006 16:23

Mantis píše:Dokonce snad v zákonech o té pomoci je uvedeno něco ve smyslu, že pomoc by neměla způsobit větší škodu než samotný trestný čin. Mantis

Pletes si §13 Nutna obrana a §14 Krajni nouze. Pokud vim, pomoc jinemu cloveku pred utocnikem/ky spada pod §13, ktery ti umoznuje vetsi volnost jednani.
Dovedu si predstavit situace, kdy je pouziti pistole to nejrozumnejsi co muzes udelat a stejne tak situaci, kdy to je nejvetsi mozna blbost. Tezko to dopredu skatulkovat.
Ad zbrane - je jasny, ze vytazeni/pouziti _jakekoliv_ zbrane muze vest k zbytecne eskalaci nasili, stejne jako muze situaci ukoncit. Neni to domena jenom pistoli. Zalezi na kazdem jak se zachova.
bison
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod bison » stř 26. dub, 2006 16:24

double post
bison
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...