diablik píše:Zigi píše:Dělám chviličku MT a baví mě to, ale uvažoval bych i o nějakém combat systému jako doplňku, navíc jsou prý dobré i jako "psychická příprava" k případnému konfliktu. ...pokial robis muaythai naco chces stracat cas cvicenim military,pokial robis MT kvoli ulici a sebaobrane,tam mas vsetko co potrebujes...radsej poriadne trenuj a nepriberaj zbytocne ftakoviny...nebudes vediet ani jedno ani druhe poriadne...krawka ako kukam je nova moda? doteraz bolo valetudo,ale kukam ,ze casi sa menia...zaujimalo by ma kolko krawerov cechach su profi streetaci a podrezavaci krkov,ked to ucia vo velkom style?? nic v zlom

NAzdar Ďáblíku.
Asi jsi opravdu ďábel, pokud si myslíš, že BU se cvičí kvůli podřezávání krků. Trochu zvláštní názor, ale je tvůj a máš na něj nárok, vyvracet ti jej nebudu. Pokud vím, v Čechách se nikde Krav Maga/ KM/ oficiálně nevyučuje. Doposud to tak je. Proto jsem se napojil na Polskou sekci International Krav Maga Federation, kde jezdím trénovat a s jejichž instruktory pořádám semináře. Ty jsou zatím otevřené - tedy pro veřejnost. Jiné budou jen pro ozbrojené složky.
Pokud je Krav MAga dle tvého názoru módní, proč není víc rozšířená?? Do Polska do není daleká cesta, učí ji tam víc než 10let. Je pravda, že v Praze ji zkoušeli trénovat. Ale podle informací, které mám, udělali boudu na Poláky, a byl jsem důrazně T.Adamczykem varován, že by případná spolupráce nedopadla dobře, pokud bych měl podobné úmysly. Stejně jsem dostal varování, že se vyskytnou lidé, kteří budou KM hanit. Což děláš. Pokud Ti nějaký systém nesedí, tak ho necvič. Ale neurážej, myslím že to není zrovna nejlepší vizitka - naštěstí tvoje, ne moje. Sám se věnuji bojovým uměním od 18-ti let. Zkoušel jsem Muay - thai na začátku 90-let pod vedením ruských trenérů - kde je jim dneska konec netuším. Pro vazoneurózu jsem toho nechal. Přerážení cihel a bušení do panelů se projevilo. Holt byl jsem mladý a blbý. Chtěl jsem vše řešit silou, teprve později jsem pochopil, že bez techniky ti je síla na..... Pár let jsem posléze cvičil jihočínské styly Jižní pěst a tygra/asi 5let/. Během ZVS jsem poznal dnes svého nej kamaráda, který cvičil Musado u jedné elitní skupiny MV. Cvičím s ním dodnes, pokud se sejdem. V práci trénuju Judo a Ju-Jitsu. Stýkám se s klukama, kteří cvičí Tae-Kwon-do, Goshindo a jiné styly. I tito se zůčastnili prvního semináře KM v Ostravě - proč, když jsou mezi nimi zkušení borci a instruktoři JJ? Protože se chtějí naučit něco nového, co tady není, a obohatit svůj repertoár technik.
Každému sedí jiný styl boje, chvíli to trvá než najdeš ten správný pro sebe. Military styly jsou určeny pro lidi, kteří nemají dokonalé fyzické parametry, a přesto se chtějí nebo se musejí poměrně rychle naučit efektivně bránit. To ale není pro tebe nic nového, co?
Takže mám pro tebe návrh - přijeď na seminář 27.5.2006, zacvič si a potom posuzuj, jestli jsem profesionál, nebo ne. Ani nemusíš nic platit, udělám u tebe vyjímku.
Ale protože píšeš slovensky, budeš to mít asi blíže do Bratislavy, kde je taky klub Krav Maga.
P.s: klidně mi napiš na
kravmaniac@seznam.cz
kraver1