Chci začít s BU, poraďte prosim

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Chci začít s BU, poraďte prosim

Příspěvekod don_crudo » stř 17. kvě, 2006 11:21

Rozhodl jsem se po maturitě začít s nějakym bojovym uměnim. Kvůli kondičce a sebeobraně. Rozhoduju se mezu Wing Tsun, Mu Sa Do a Vale Tudo. Co by jste mi vy, zkušenci, poradili, že je nejúčinnější k sebeobraně? Klidně mi můžete doporučit i něco jinýho:) Jsem z Prahy, takže bych potřeboval i doporučit nějakou kvalitní školu resp. mistra. Díky všem.

Taky bych moc ocenil, kdybyste měli nějaký odkazy, kde bych o danejch stylech BU mohl načerpat nějaký informace, popřípadě zhlédnout videa:)
Naposledy upravil don_crudo dne stř 17. kvě, 2006 13:24, celkově upraveno 1
don_crudo
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Low » stř 17. kvě, 2006 11:49

neváhej a valetudo www.lannagym.cz www.pentagym.net
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Naked_Snake » stř 17. kvě, 2006 13:12

MU SA DO- www.musadocz.cz

Ale to bych ti nedoporučoval jakosebeobranu, je to totiž spíš životní styl.
Tedy pokud se nedáš k AČR nebo PČR kde je Military Combat System. :wink:

Nejlepší bude, když si zjistíš ty kluby a na všechno se sám podíváš a rozhodneš se co bys chtěl cvičit. Taky je důležitý kdo to vyučuje (asi víc než jaký BU), a samozřejmě ostatní žáci.

Pokud se rozhodneš jít mrknout na MU SA DO, tak nejlepší na sebeobranu, co jsem zatím viděl, je podle mě na Praze 7 na Letné U Studánky.

Jinak k týsebeobraně by bylo dobrý se ještě mrknout na nějakej Fullkontakt
ten instruktor MU SA DA vede i kickbox na tom samým místě.

Hodně štěstí a držím palce :D
Překvapení, rychlost, agrese.
KISS-Keep It Simple Silly
SFOD-D
Naked_Snake
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Low » stř 17. kvě, 2006 13:43

kecy, každý BU nebo BS nebo i jen sport nebo zaměstnání, láska k autům, motorkám , zvířatům může bejt a nemusí bejt životní styl. Podle toho si nemůžeš nic vybrat. To záleží nakolik to máš postavený v žebříčku hodnot a kolik se tomu věnuješ.A pakliže něco je životní styl a ne sebeobrana pak to tady nemá co dělat.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Naked_Snake » stř 17. kvě, 2006 13:58

©patně si mě pochopil.

Někde se klade důraz na to aby ses prostě jen ubránil a vše ostaní tomu podléhá!!!!
TADY NE!!!!
Na tý Letný se klade důraz na sebeobranu a třeba v Čimicích zase na klasiku!!

PS:Pokud to chceš nějak dál řešit tak to udělej přes SZ ať to tu nezabírá místo, není to k tématu.
SFOD-D
Naked_Snake
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Low » stř 17. kvě, 2006 14:04

nehci to resit jen reknu ze ultimata jsou stejnej zivotni styl jako musado nebo karate. ty styly ktery se chvastaj tim ze nejsou tak efektivni protoze jsou zamereny vic na etiku, zivotni styl atd. jsou vetsinou uceny tim nespravnym zpusobem( pripadne vymysleny tim nespravnym clovekem:)
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Naked_Snake » stř 17. kvě, 2006 14:08

Teď jsi to vystihl!!! :D

Přesně proto sem mu to MU SA DO nedoporučil!!!! 8)
SFOD-D
Naked_Snake
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Baxxse » stř 17. kvě, 2006 14:15

Ja bych doporucil kyokushin...je to druh karate a kdyz to zadas do vyhledavace tak ti to najde spoustu informaci o tomto stylu...v Praze se cvici na mnoha mistech ale asi nejlepsi kluby jsou v Holesovicich,Bohnicich nebo v Pisnici...
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

karate asi ne

Příspěvekod don_crudo » stř 17. kvě, 2006 15:27

dělal jsem několik let shotokan a moc mě to neoslovilo. jasně, kyokushin je jinej, ale pořád...
don_crudo
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Naked_Snake » stř 17. kvě, 2006 15:34

Co ti nevyhovovalo na karate (jde o to že to možná bude to samý co by ti nevyhovovalo na MU SA DO)?
SFOD-D
Naked_Snake
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod don_crudo » stř 17. kvě, 2006 17:59

Naked_Snake píše:Co ti nevyhovovalo na karate (jde o to že to možná bude to samý co by ti nevyhovovalo na MU SA DO)?

mě to přišlo v praxi hrozně nevyužitelný a neefektivní. aspoň tak to na mě celejch těch 5 let působilo.
don_crudo
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Low » stř 17. kvě, 2006 18:10

rikam zapomen na WT, musado a pust se do valetuda. Tam nic neefektivniho neni.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod don_crudo » stř 17. kvě, 2006 18:14

Low píše:rikam zapomen na WT, musado a pust se do valetuda. Tam nic neefektivniho neni.

jo, v tomhle máš pravdu, ale to VT mi zas přijde moc hrubý, bez elegance. asi hledám nějakej rozumnej střed.
don_crudo
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Patayon » stř 17. kvě, 2006 18:17

Zaslal: u38est, 17 květen 2006 13:12:38 +0000_17pm31efost, 17 květen 2006 13:12:38 +000005pm Předmět:

--------------------------------------------------------------------------------
naked_snake
MU SA DO- www.musadocz.cz

Ale to bych ti nedoporučoval jakosebeobranu, je to totiž spíš životní styl.
Tedy pokud se nedáš k AČR nebo PČR kde je Military Combat System.

-------------------------------------------------------------------------------------
Něco mi asi uteklo,protože nemohu pochopit,proč nedoporučuješ musado (klasiku) jako vhodný druh sebeobrany. Vždyť se zde cvičí sebeobranné techniky a dle mých úvah docela vhodné pro boj na ulici (útoky na genitálie a další citlivá místa, údery loktem, kolenem atd...).
Já bych byl pro doporučení musada, ale samozřejmě vale tudo je vale tudo ! Obvzláště pro ty,co nepotřebují poslouchat něco o tradicích a meditovat atd...
Patayon
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Low » stř 17. kvě, 2006 18:23

ale boj neni o eleganci. videl si nekdy souboje WT "mistrů" to nema eleganci a jeste pochybuju ze to ma tu ucinost - oproti valetudu. valetudo si proste na nic nehraje. samozrejme da se polemizovat jestli je to vhodna sebeobrana, ja si myslim ze boj na zemi je na ulici k nicemu ale obsahuje to prave jak prvky boxu, thajskyho boxu tak nejakyho nejspis brazilskyho jiujitsu nebo z ceho tam vychazi boj na zemi. budes mit silu kondici a nebudes si rozhodne nikdy moct stezovat ze to co funguje v telocvicne funguje jen tam. je to jen sport ale opet ucinejsi nez naprosta vetsina tradicnich( u nas v cr) bu
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Naked_Snake » stř 17. kvě, 2006 19:39

Nechápu proč mu to vnucujete. Ať se zajde podívat na všechno co ho zajímá a rozhodne se sám.

Na zem se pravděpodbně někdy na ulici dostaneš.

Prostě se jdi podívat na to co tě zajímá a vyber si co tě bude bavit a těšit nejvíc. :wink:
SFOD-D
Naked_Snake
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Rimmer » čtv 18. kvě, 2006 8:50

Jestli chceš vidět jak Valetudo v podání několika násobnýho mistra čr Dana Bartáka, kterej má 1. technika ve WT a zároveň Wing Tsun tak se stav v EWTO škole Starostrašnická 49, Praha 10. Dan u nás učí Vale tu do zá zároveň tam je škola WT. Sou to dvě olišný organizace,jenom zdílíme stejnou tělocvičnu. Nicméňe se můžeš mrknout jak oboje vypadá a oboje vyzkoušet. Jinak info o WT www.ewto.cz a o Vale Tu Do - www.pentagym.cz
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » čtv 18. kvě, 2006 9:12

Low píše:rikam zapomen na WT, musado a pust se do valetuda. Tam nic neefektivniho neni.

Low upřímně... kolik lidí znáš, kteří hupsli rovnou do valetuda, aniž by předtím něco dělali.

Já si myslím, že k full kontaktním sportům musí člověk "dospět" a většina(!) lidí začínala s něčím "humánějším" než dospěli k fullkontaktu.

I když nepochybuju o tom že kungfu je super pokud se vyučuje (a učí se) správně.

A hlavně jak říkáš i vale tudo je sport a člověk by si měl nejprve uvědomit jestli chce být atlet.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Snooorri » čtv 18. kvě, 2006 11:41

čínske BU patri k nejpropracovanejsim.
Nic
Snooorri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod diablik » čtv 18. kvě, 2006 21:06

Snooorri píše:čínske BU patri k nejpropracovanejsim.
-ach jezisi a uz to zacne odznova 8O :roll: :roll: :roll:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně