cchi kung v nasich koncinach

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod Miro » pát 19. kvě, 2006 6:01

Yuanfen,

samozrejme sa depresia da liecit ci uz qigongom alebo bojovymi umeniami. Ale je tazko poradit, ked vlastne ani nepovies, co vlastne chces - ci sama mas problemy s depresiami a chces sa z toho dostat, alebo chces pomocou qigongu vyliecit niekoho ineho ci co vlastne...
Pokial je ten problem s depresiou u Teba, potom uz samotne cvicenie bojovych umeni (napriklad taijiquan) je skvely prostriedok na liecenie depresie, staci len trosicku rozumiet sam sebe a trochu si vsimat samu seba a obzvlast nabehy ci sklony k depke...
Pokial to chces pre niekoho ineho, potom (ako vravi Lydia) klasicka cinska medicina ma cast liecenia chorob zmenou emocii a myslenia pacienta, ktora je indukovana samozrejme lekarom. Lenze ono je to viac-menej furt na dlhe lakte a jediny skutocny sposob ako sa vyliecit z depky je poznat sam seba, co je trochu dlhodoby proces a predovsetkym vyzaduje aktivne usilie pacienta...
Ak chces, mozes ma kontaktovat privatne.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod yuanfen » pát 19. kvě, 2006 6:20

dik ly, tá stránka sa mi pozdáva.
to Miro: ja som s taiči začala kvôli depke, zachránilo ma to v poslednej chvíli. myslím, že máš pravdu s tým seba poznaním.Jasné, že sa chcem lepšie spoznať, no je to ťažké, keď nemáš niekoho kto by ti pohol pomôcť na tej "ceste", kto by ťa usmernil (ale nie zas ovládal).Ešte stále hľadám učiteľa na "duhovné veci" a keď nie učiteľa tak aspoň priateľa, s ktorým si môžem pohovoriť o tom. :wink:
yuanfen
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Předchozí

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj