Capoeira

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Anonymní » čtv 20. lis, 2003 19:08

sem tam zapoměl připsat že sem tam tu citaci nedal celou to jest moje chyba páč se mi to špatně označilo :? Jen jsem chtěl kalada ujistit v tom že to s Capoeira nemá opravdu nic společného 8) Doufám že to je ted jasné :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

CMD

Příspěvekod Anonymní » čtv 20. lis, 2003 20:12

Dík, ale už se mě nemušíš zastávat.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 20. lis, 2003 21:30

CMD: Čekal jsem odpověď, ne žvást o "nadnárodních korporacích". Capoeira se váže na Brazilskou kulturu, jinak bude za všech okolností mezinárodní (o tom jak to dopadá když někdo "stvoří" českou je celá tahle diskuze).

Nehodlám nijak propagovat zrovna svoji skupinu a Abaďáky, kolem je totiž SPOUSTA jinejch možností, tak třeba sousední Německo:

Associação Artes das Gerais
Grupo de Capoeira Capitães de Areia
Associação de Capoeira Mestre Bimba
Grupo de Capoeira Angola Vadiacao
Capoeira Gerais
Escola de Capoeira Nzinga
Senzala
Meia Lua Inteira
Ginga de Corpo
Beriba Brasil Capoeira
Berimbau de Ouro
Capoeira - Pernas pro Ar
Grupo Arte Negra
Capoeira Brasil
Grupo de Capoeira Berimbau
Grupo Internacional de Capoeira
Grupo Cativeiro Capoeira

nevypsal jsem všechny, nebudu plácat místo. Teď mi řekni, je opravdu problém se někde naučit skutečnou Capoeira, místo té kterou si "Aché" vaří doma? Nemyslím, háček bude jinde...Ten človíček co se prezentuje jako "Acheo" (kam jen ty lidi na to choděj) si tu svoji "Capoeira Aché" navařil sám. Kdyby teď někde musel začínat od píky, asi by ho vlastní lidi nepovažovali za tak velkýho šéfa a neměl by u nich patřičný respekt. Nezajímá ho to, že by tímhle postupem získal opravdovou Capoeira a respekt mně i všech skutečných capoeiristas.

Tímhle nevrtám jen do "Aché", je tady spousta skupinek tohodle typu. Tak to zopakujem ještě jednou: LIDI VPAMATUJTE SE !!!
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 29. pro, 2003 22:42

koukam tady je to horsi nez na nejakem chatu....no co..jen to zkusim....shanim original kalhoty na capoieru..jedny mam primo z brazilie...ale shanim nekoho pokud takovy nekdo existuje...kdo to distribuuje tady...diky Renca...pokud budete mit nekdo cas a budete vedet....napiste na ja_ja@seznam.cz
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 09. led, 2004 19:50

2Marian: jen taková oprava
Mei Lua de Inteira je z Vídně...ty ostatní nevim
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 10. led, 2004 17:07

2Anonymous man:

Prosim neopravovat, Interia určitě není "z Vídně", já jsem jenom vypsal seznámek některých škol v Německu. To, že mají skupinu i ve Vídni je jaksi mimo mísu...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

pravda

Příspěvekod Anonymní » ned 11. led, 2004 20:05

nevypsal jsem všechny, nebudu plácat místo. Teď mi řekni, je opravdu problém se někde naučit skutečnou Capoeira, místo té kterou si "Aché" vaří doma? Nemyslím, háček bude jinde...Ten človíček co se prezentuje jako "Acheo" (kam jen ty lidi na to choděj) si tu svoji "Capoeira Aché" navařil sám. Kdyby teď někde musel začínat od píky, asi by ho vlastní lidi nepovažovali za tak velkýho šéfa a neměl by u nich patřičný respekt. Nezajímá ho to, že by tímhle postupem získal opravdovou Capoeira a respekt mně i všech skutečných capoeiristas.

Tímhle nevrtám jen do "Aché", je tady spousta skupinek tohodle typu. Tak to zopakujem ještě jednou: LIDI VPAMATUJTE SE !!![/quote]

Je to fakt, navaril si to sam a ja to neuznavam, jen tak ale pro uplnost, vzpamatuj se taky, nedelas ani zbla originalni Capoeiru, tak se prestan tvarit jako zkurvenej tradicionalista.....
Jednoho dne, az se lidi zacnou konecne zabijet, budou li k tomuto ucelu pouzivat Capoeiru, vycistise ona od plebsu a konecne vyjede nahoru to, co funguje a ten, kdo je lepsi a pracoval lip.....styl se vyviji s mistrem a s casem......ale funkcnost urcuji lide.....ne clenstvi v nejaky zkurveny organizaci......jestli se vratim z Brazilie s tim, co jsem se tam za par let naucil, zalozil si zde undergroundovou organizaci, neznamena to ze budu vyucovat vetsi shity nez ty.....g night gentlemen
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 12. led, 2004 11:25

Ty blbečku a co ty víš co je tradiční capoeira? Co ty víš o grupos jako jsou Axé, Abadá, Brasil, Interia, Senzala apod.? Co víš o historii? Víš jak se stal např. Mestre Acordeon Mestrem?

Je rozdíl, když se někdo vrátí po letech z Brazílie a začne vyučovat capoeira (samozřejmě by měl mít povolení od mestreho) a mezi člověkem, kterej veškeré (ne)znalosti vyčetl z internetu nebo shlédnul nějakej film. Myslím, že se to tu již probralo dostatečně.

Jo a mimochodem, teď se traduje takovej dost dobrej vtip.

"Víte která organizace má největší produkci mestres?"
"American Airlines. V Brazílii nastoupí černoch a na Floridě vystoupí mestre."
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 15. led, 2004 22:05

Ta "pravá" Capoeira je pro mě ta kterou se učíme od člověka uznávaného po celém světě, který je uznáván nejzkušenějšími z Mestres. Věř mi člověče, "pravější" už to prostě nebude.

To co ty popisuješ jako pravou, to je jen součást historie, která se těžko vrátí ať už se o tom napíše jakékoli množství článků

Za tradicionalistu se budu považovat ve chvíli kdy mi bude padesát a budu si Lukášovi stěžovat na "ty mladý capoeiristas, za nás to bylo lepší".

S pozdravem

Marian, Grupo Axé Capoeira (pravá capoeira)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 18. led, 2004 12:41

Omlouvam se Lukasovi jestli jsem se ho nejak dotknul, rozvin svuj klid mlady muzi, ja nepatrim v zadnem pripade za zastance cest zlatych rybek a domacich pokoutnich Capoeir....mozna, ze kdyby jsi cetl s trosicku klidnejsi hlavou, snazil by jsi se najit novy pohled na vec a a necitil by jsi predevsim utok na sve ego, mozna trochu cisim sinoismem, ale vememe si to z pohledu toho, ze puvodni africky styl, prichazejic s otroky do jizni ameriky zacal splyvat s prvky Ju Jitsu, chte nechte se to proste mele vsude! a to prislo jak jinak tradicne z ciny, protoze to je opravdu kolebka bojovych umeni, snad trochu sinismu neuskodi...tedy: mistra nedela pas, mistra nedela trikot, mas pravdu, dokonce ani barva pleti, ale ani originalni teplaky Axé ktere stoji nekolik euro a bez kterych nektere organizace nepripusti lidi na Batizado......muj prispevek byl jen takovy, ze cela vec stoji na urovni kultu, zabavy a konečně i boje......zlate rybky z toho delaji exhibici a show, freestyle a podobne, vy z toho delate organizaci a komerci.....je krasne kdyz je nekdo mistr, ale priznejme si, ze je pro nej jeste krasnejsi, kdyz se zviditelni tak, ze je uznavany po celem svete, nevim jak to chodi v Capoeire, je to na trhu bojovych "sportu"...bohuzel celkem mlady clen, ale v jinych odvetvich davno plati, ze ten nejznamejsi zpravidla nebyva ten nejlepsi a nakonec, posledni moje myslenka byla, ze tu chybi KALIBRACE...chapete? ja nechci po netu kritizovat zlate rybky jaci jsou to prokleti samoukove, ja chci, aby byla open roda, aby bylo nejaky batizado, aby se udelalo nejaky dogma a aby jste jim UKAZALI ze se ucite veci co FUNGUJI, co jsou KRASNE a podobne.........je to proste idea, ale co ma vetsi komunikacni a organizacni koeficient nez internet? Diky za pochopeni mych idei vizi a snu, kdyby mel nekdo pocit, ze moje historicko kulturni souvisloti maji mezery, jsem vasnivy ctenar a rad se kdykoli necham poucit ci si necham doporucit nejakou poblikaci.......Axe!
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 18. led, 2004 13:01

Jen mala oprava Ju Jitsu nepochazi z Ciny, nybrz z Japonska.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 19. led, 2004 0:35

Anonymní píše:Jen mala oprava Ju Jitsu nepochazi z Ciny, nybrz z Japonska.

Ach a je to tu.....Aikido, Aikidžitsu , Ju Jitsu Judo, Karate.....krasny Japonsko......ale kde by byli kdyby nevykradli severni styly shao lin, Emej, a jih Bagua, Xing I, Hungga etc.....ale jo, diky za opravu.....
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » pon 19. led, 2004 8:58

NONAME: Nevim co myslis tim splyvanim capoeiry s japonskym jujutsu, tech "podezrelych" technik je opravdu jen par, nikdo nevi jestli opravdu pochazeji z jujutsu, a zase se tolik nepouzivaji (protoze nehrajou se zbytkem vapoeiry).

Ta myslenka undergroundove capoeiry je zajimava, samotnej bych si nekdy pral aby to tak fungovalo...aby capoeira byla neco jako u nas "hakysack", tj. parta vagabundu hrajici na ulici jenom tak pro radost ze hry. (Capoeira patri na ulici, ne do skol?!?!)

Ovsem to bys musel nejdriv uplne zahodit ten nazev "capoeira", protoze jak medii zblbly lidi dnes slysi capoeira, tak se hned zacnou pokouset o Au malandra a delat podobne trapnosti. Capoeiru uz ted asi nikdo nezbavi toho stigmatu "brazilskyho brejku".

Kazdopadne jestli se do toho nekdy pustis, tak dej vedet :-)

--------
Anonymni: Ziiiiiv...aaach jo. Proc takovy psedonacionalisticky zvasty? Citis se snad byt Cinanem? Nebo si se spolupodilel na tvorbe tech 'severnich' stylu? Jujutsu ma dost mozna techniky z Ciny, ale je zkratka z Japonska, stejne jako brazilsky jujutsu neni z Japonska ale z Brazilie.
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 18. dub, 2004 20:15

to NONAME:
minulej rok byla open roda v Mladé Boleslavi a kluci z Aché přijeli. Snad přijedou i letos.
Open roda by se měla konat snad 22. května v MB, ale to je zatim jenom předběžnej návrh. 8)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na bojová umění a sporty obecně