Velká hra rytířů nagualu

knihy, časopisy, TV, film a internet...

Příspěvekod WICKING » pon 19. dub, 2004 13:01

Jeste k predchozimu prispevku, ktereho jsem si prvne nevsimnul:

"Pro WICKING :

Prijde mi to, jako kdybych si udelal po pul roce cviceni kung-fu, par seminarich tensegrit a trech mesicich boxu svuj system, ktery bych nazval
TAI-TENS-FU WARRIOR SYSTEM, udela si na to organizaci, cele to hodil do filozofie star treku, ale ve stredoveke Cine a rozjel to ve velkem.

Dovolte mi tedy mou otázku - z čeho vycházíte při citovaném tvrzení ? Nebo, to je ta vaše otázka ???

Neni to tvrzeni, rikam, ze mi to tak prijde. K tomu opravdu nevim co dodat, je to muj dojem. Tudiz ani otazka, ani tvrzeni. Nevim, jak jinak jste si to vylozil.
WICKING
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » pon 19. dub, 2004 13:02

andromeda píše:Vysvětlit NIN TSUN DO FREEDOM WAY ?

Jak to udělat ?

Jak najít pár vět, které vysvětlí systém, filozofii, přístup i okolnosti vzniku ?

Jak mi kdo jako dejme tomu naprostému laikovi vysvětlí AIKIDO, nebo KARATE, nebo KUNG FU pár větama ?

K NIN TSUN DO FREEDOM WAY jsou tréninky, semináře, příručky, scripta - a stejně je to záležitostí osobního poznávání a utváření si názoru na základě osobní zkušenosti.

Na základě pár vět si utvoříte pouhou domněnku.

Nevím, zda chci, aby si lidé o NIN TSUN DO FREEDOM WAY vytvářeli domněnky - i když si je dělají stejně, že ?

Zapojím se, jestli dovolíte, také...

1) Aikido, karate a kungfu nevymyslel někdo s 27 letou praxí kdovíčeho...
2) Tréninky, semináře, příručky... jo, jo... tomu, kdo zaplatí vysvětlíme, za co platí - to dá rozum...
3) Těch vět jste myslím napsal víc než dost, mimo jiné o ©amanovi... ale pořád jsou to jen věty. Nezlobte se, že si lidé dělají názor... POUHÝ

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pon 19. dub, 2004 13:06

patrik píše:to Andromeda:

... nezlobte se na mě, ale i na mou maličkost Vaše aktivity působí podobně...

Je to tak trochu "New age budó" kombinované s "Letadlem"...

Patrik

pro Patrika :

Já Vám rozumím, nedůvěra k novému, co nepřichází od uznávaných Velmistů - to určitě nejsem :)

Já bych ale docela uvítal jednu věc - kdyby někdo přišel ke mně na trénink - zdarma a nezávazně, zacvičil si s námi a promluvil si a pak sem napsal, jak na něj působím, jako člověk, který učí jiné. Když to bude kritika, bude alespoň věcná a konkrétní a já ji uvítám, jako přínos.

Vím, že je spousta různých lidí, kteří dělají různé věci. I mně se občas podaří nechat se napálit a radost z toho nemívám. Ale také vím, proč se všude podepisuji pravým jménem, i když jednám s pseudonymy, proč vždy uvádím své telefonní číslo a proč dávám možnost lidem přijít zdarma mé tréninky poznat.
Nejsem super bojovník a nejsem ani mistr světa v tom, či onom. Nikdy jsem nepáskoval, jediný stupeň, co mám (spíše jako vzpomínku) je hnědý pás (1.kyu) v Jiujistu od Františka Kolmana (7.dan) z jednoho setkání, kdy přišel na můj seminář a zcela sám od sebe, jako pozornost, mi vystavil průkaz s tímto stupněm.

Věnuji se normálním lidem a věnuji se i dětem. Je pravda, že rozsah mé činnost je veliký, ale já dělám to, co mne baví a dělám to proto, že mne to baví.
®e tréninky, semináře a kurzy stojí peníze, že vybírám poplatky ...... no jistě !!!! I banka si vede za vedení účtu 100,- Kč měsíčně, ať už se tam něco hýbe, nebo ne, já si vezmu 100,- Kč ročně (ani ne devět korun měsíčně) za evidenci a spolupráci s hráčem hry. Považuji to za solidní a potřebné.

Takže rád se s kýmkoli osobně a přátelsky setkám, vysvětlím, ukážu, nechám prožít a přijmu nápady, kritiku, která bude k věci. Zatím v tomto sloupku nemám na co moc reagovat ......
Jaroslav Polák
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pon 19. dub, 2004 13:10

1) Aikido, karate a kungfu nevymyslel někdo s 27 letou praxí kdovíčeho...
2) Tréninky, semináře, příručky... jo, jo... tomu, kdo zaplatí vysvětlíme, za co platí - to dá rozum...
3) Těch vět jste myslím napsal víc než dost, mimo jiné o ©amanovi... ale pořád jsou to jen věty. Nezlobte se, že si lidé dělají názor... POUHÝ

Patrik[/quote]

pro Patrika :

Tak znovu - no právě - proč vyvracet domněnky ? Jaké máte konkrétní připomínky k tomu, co nabízím ? Zkusil jste to ? Snažil jste se někdy sám o něco ?

Kdo zkusí osobně a pak mi sem napíše - Poláku, byl jsem na semináři a byla tam nuda a chtěl bych tam to a to .... - promyslím a změním. Ale proč mám na jednu stranu stále něco vysvětlovat a pak poslouchat, že moc vysvětluji ?

Má nabídka je konkrétní - zkuste, nebo nechte být.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pon 19. dub, 2004 13:22

andromeda píše:pro Patrika :

Já Vám rozumím, nedůvěra k novému, co nepřichází od uznávaných Velmistů - to určitě nejsem :)

Já bych ale docela uvítal jednu věc - kdyby někdo přišel ke mně na trénink - zdarma a nezávazně, zacvičil si s námi a promluvil si a pak sem napsal, jak na něj působím, jako člověk, který učí jiné. Když to bude kritika, bude alespoň věcná a konkrétní a já ji uvítám, jako přínos.

Vím, že je spousta různých lidí, kteří dělají různé věci. I mně se občas podaří nechat se napálit a radost z toho nemívám. Ale také vím, proč se všude podepisuji pravým jménem, i když jednám s pseudonymy, proč vždy uvádím své telefonní číslo a proč dávám možnost lidem přijít zdarma mé tréninky poznat.
Nejsem super bojovník a nejsem ani mistr světa v tom, či onom. Nikdy jsem nepáskoval, jediný stupeň, co mám (spíše jako vzpomínku) je hnědý pás (1.kyu) v Jiujistu od Františka Kolmana (7.dan) z jednoho setkání, kdy přišel na můj seminář a zcela sám od sebe, jako pozornost, mi vystavil průkaz s tímto stupněm.

Věnuji se normálním lidem a věnuji se i dětem. Je pravda, že rozsah mé činnost je veliký, ale já dělám to, co mne baví a dělám to proto, že mne to baví.
®e tréninky, semináře a kurzy stojí peníze, že vybírám poplatky ...... no jistě !!!! I banka si vede za vedení účtu 100,- Kč měsíčně, ať už se tam něco hýbe, nebo ne, já si vezmu 100,- Kč ročně (ani ne devět korun měsíčně) za evidenci a spolupráci s hráčem hry. Považuji to za solidní a potřebné.

Takže rád se s kýmkoli osobně a přátelsky setkám, vysvětlím, ukážu, nechám prožít a přijmu nápady, kritiku, která bude k věci. Zatím v tomto sloupku nemám na co moc reagovat ......
Jaroslav Polák

Banka bývá obvykle placena za kvalitní, profesionální služby. Za co by měl být placený někdo, kdo nedokáže vysvětlit světu, co vlastně dělá...

Já popravdě sotva stíhám setkávat se s učiteli, kteří nemají zapotřebí vymýšlet nové disciplíny... kteří cvičí, něco co se sami dlouho a systematicky učili a učí... Obávám se, že nejste ten, od nějž bych potřeboval vysvětlení nebo ukázky...

Je jedno, že si berete pouze devět korun měsíčně, nicméně i v tak nízké částce vidím něco nepatřičného... U nás (například) za členství/ pravidelnou možnost cvičit vybíráme částku vyšší... ale popravdě není to částka poskytnutá anonymně a za členství, za existenci nějakého projektu... Je to příspěvek na konkrétní, hmatatelné součásti tréninku (třeba na nájem a úklid cvičebních prostor...) s možností cvičit.

Nikdo neočekává, že jste super bojovník, nicméně nabízíte rychlokurz pro laiky za cenu vyšší než je devět korun měsíčně... a absolvent si snad bude moci vydělat ještě víc... vždyť každá investice musí být podložena vizí jisté návratnosti...

Prostě mi to připomíná všechny ty cedulky na lampách a sloupech... Práce na HPP i VPP 10 - 100 tisíc měsíčně... volejte Andromedu

Patrik O.
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pon 19. dub, 2004 13:26

Patrikovi

Každý mluvíme o něčem úplně jiném. Zbytečná diskuze. Vždyť ani nevíte, o čem je řeč, za co sto korun....... proč dál diskutovat ?
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WICKING » pon 19. dub, 2004 13:26

Pane Polak,

jeste se naposledy vratim k jistym vecem. Zeptal jsem se Vas aspon v poslednim prispevku na jiz konkretni veci. A to slusne. Nemohu se ubranit dojmu, ze jste na ne neodpovedel. Budiz. Vase pozvanka je slechetna, vazim si ji a beru v potaz.

To proc jsem se v prvni rade ptal bylo vedeno tim, ze jste sel "s kuzi na trh". Dal jste se v plenum. Predstoupil jste pred dav. Dal jste agitku, deklaraci, nabidku a tim jste polozil zaklad pro diskuzi. Diskuzi, ktere se do urcite miry vyhybate. (jak nereflektovani prvnich dotazu, tak i prispevku Mon 19. Apr, 2004 12:57 a Mon 19. Apr, 2004 13:01). Z tohoto duvodu si myslim, ze je i nevhodne obchazenim a demagogii (tak to citim) prehravat mic na mou stranu hriste.

V neposledni rade bych se Vas rad zeptal jake je Vase napojeni na Sri Chinmoye, ktereho jak jsem videl jste citoval.
WICKING
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » pon 19. dub, 2004 13:29

andromeda píše:pro Patrika :

Kdo zkusí osobně a pak mi sem napíše - Poláku, byl jsem na semináři a byla tam nuda a chtěl bych tam to a to .... - promyslím a změním. Ale proč mám na jednu stranu stále něco vysvětlovat a pak poslouchat, že moc vysvětluji ?

Má nabídka je konkrétní - zkuste, nebo nechte být.

...Popravdě dostalo se mi do rukou několik Vašich knížek a už před dvanácti lety mi připadali málo zajímavé...

Potom jsem viděl Vaší přiročku, nebo bulletin Warrior (únor 1997) a nemůžu si pomoct, žádná změna...

...posledních několik měsíců mi chodí nabídka podílet se na Vašich akcích osobně nebo finančně...

Je mi líto, své názory si vytvářím na základě jistých postřehů... zkušenosti... a věřte mi nebo ne, nevidím rozdíl v tom, když se někdo kasá neexistujícím řekněme 9. danem nebo tím, že nemá žádný technický stupeň...

Cvičíte a učíte něco, co nebudí důvěru... a budu-li mít cestu do Prahy, kde (myslím) působíte, budu ztrácet svůj čas na trénincích kendó nebo iaidó, případně jiných... které tuto důvěru vzbuzují.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kocka » pon 19. dub, 2004 13:32

Tady jsou nejake odkazy pro dalsi z Vas, kteri by touzili po nejakych blizsich informacich o panu Polakovi.

Muze to vypadat, ze se nam tu rodi dalsi fenomen, ktery zaujme cestne misto v galerii "kontroverznich osobnosti bojovych umeni" po boku mistra Hladika a jemu podobnych.

Je mi lito, pokud to nejsou zrovna ty informace, ktere by pan Polak chtel poskytnout. Mozna to nejsou vubec objektivni informace, ale o tom at si kazdy udela obrazek sam.

http://garage.spider.cz/diskusni_forum/ ... sc&start=0

http://www.garage.spider.cz/diskusni_fo ... sc&start=0
Kocka
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod andromeda » pon 19. dub, 2004 13:34

Pro Patrika :

Tak dobře, konečně něco konkrétního - cvičíte Kendo a iaido. To znamená jiný přístup k bojovým uměním, životu, filozofii. Podívejte, to že má někdo jiný názor a jde jinou cestou, než vy, neznamená vlastně vůbec nic - to už by vám někdo mohl konečně vysvětlit.

V klidu a pokoji sledujte svou cestu. Já jdu jinou.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pon 19. dub, 2004 13:35

WICKING píše:Pane Polak,

jeste se naposledy vratim k jistym vecem. Zeptal jsem se Vas aspon v poslednim prispevku na jiz konkretni veci. A to slusne. Nemohu se ubranit dojmu, ze jste na ne neodpovedel. Budiz. Vase pozvanka je slechetna, vazim si ji a beru v potaz.

To proc jsem se v prvni rade ptal bylo vedeno tim, ze jste sel "s kuzi na trh". Dal jste se v plenum. Predstoupil jste pred dav. Dal jste agitku, deklaraci, nabidku a tim jste polozil zaklad pro diskuzi. Diskuzi, ktere se do urcite miry vyhybate. (jak nereflektovani prvnich dotazu, tak i prispevku Mon 19. Apr, 2004 12:57 a Mon 19. Apr, 2004 13:01). Z tohoto duvodu si myslim, ze je i nevhodne obchazenim a demagogii (tak to citim) prehravat mic na mou stranu hriste.

V neposledni rade bych se Vas rad zeptal jake je Vase napojeni na Sri Chinmoye, ktereho jak jsem videl jste citoval.

Nejsem na Sri Chinmoye napojen vůbec nijak, pár článků a hesel je dobrých, nemohu se k němu vyjadřovat.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pon 19. dub, 2004 13:36

andromeda píše:Patrikovi

Každý mluvíme o něčem úplně jiném. Zbytečná diskuze. Vždyť ani nevíte, o čem je řeč, za co sto korun....... proč dál diskutovat ?

Myslím, že jste to napsal v prvním příspěvku... dokonce jste popsal, jak na to

PŘIHLÁ©ENÍ SE DO VELKÉ HRY RYTÍŘŮ NAGUALU

Nový hráč/hráčka si nejprve otevře (i s pomocí kamarádů, nebo rodičů) soutěžní e-mailovou adresu (může hrát pod vlastním jménem, nebo i pod přezdívkou, či pseudonymem).
Poté zaplatí roční poplatek 100,- Kč (počítáno vždy od dalšího měsíce, přihlásí-li se do hry například v květnu, platí období do začátku června do konce května příštího roku) poštovní poukázkou typu „C“ na adresu :
„NAKLADATELSTVÍ NAGUAL“, Jaroslav Polák
Sokolovská 183/965, Praha 9, 190 00
V rámci tohoto poplatku je hráč/hráčka zaevidován/a do VELKÉ HRY RYTÍŘŮ NAGUALU a jsou mu nadále zdarma zasílány průběžně veškeré pokyny, informace a nabídky akcí na jeho soutěžní e-mailovou adresu, kterou vepište ČITELNĚ na složenku „C“ do kolonky „zpráva pro příjemce“ při placení ročního poplatku.
Na tuto e-mailovou adresu přijde po obdržení prvního ročního poplatku vstupní dotazník, kterým zjistíme věk, zájmy a záliby dítěte pro prvotní komunikaci. Tento dotazník vraťte vyplněný mailem, nebo jej vytiskněte a odešlete poštou. K dotazníku je vhodné přiložit svou fotografii.
Zároveň se vstupním dotazníkem přijdou první informace o VELKÉ HŘE RYTÍŘŮ NAGUALU s pokyny a nabídkou různých možností zapojení. Tato první nabídka je univerzální a obecná, následně již budeme reagovat na konkrétní komunikaci s tím kterým hráčem/hráčkou. Hráč se automaticky stává návštěvníkem světa nagualu, dostává svou první příručku a začíná se v tomto světě orientovat.

a předtímto textym i po něm jste uváděl informace, na které reaguji

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WICKING » pon 19. dub, 2004 13:40

Ode mne jiz opravdu naposledy, zase jste mne obesel.
I tim, ze jste na nic moc neodpovedel, jste rekl mnoho.

Dekuji! S uctou a pranim uspechu

Wicking
WICKING
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod andromeda » pon 19. dub, 2004 13:47

Kocka píše:Tady jsou nejake odkazy pro dalsi z Vas, kteri by touzili po nejakych blizsich informacich o panu Polakovi.

Muze to vypadat, ze se nam tu rodi dalsi fenomen, ktery zaujme cestne misto v galerii "kontroverznich osobnosti bojovych umeni" po boku mistra Hladika a jemu podobnych.

Je mi lito, pokud to nejsou zrovna ty informace, ktere by pan Polak chtel poskytnout. Mozna to nejsou vubec objektivni informace, ale o tom at si kazdy udela obrazek sam.

http://garage.spider.cz/diskusni_forum/ ... sc&start=0

http://www.garage.spider.cz/diskusni_fo ... sc&start=0

Tohle přišlo dokonce později, než jsem čekal.
Zasluhuje si to bližší vysvětlení.

Když jsem před lety objevil diskuzní fórum na www.garage.spider.cz, byl jsem nadšený, že mohu diskutovat se zájemci o Tensegritě.
Udělal jsem pár výrazných chyb, ze kterých jsem se poučil. Nabídl jsem své názory a svou cestu pochopení Tensegrity, cesty Toltéků k diskuzi a ke sdílení. Jenže jsem na to sám nebyl ještě připraven. Tuto diskuzi a reakce několik diskutérů, kteří hledali jen možnost, jak provokovat, jsem nezvládl. Pokusil jsem se jít na to cestou vytvoření další osoby - chyba. Pak jsem to vzdal.
Za ta leta jsem se několikrát na toto diskuzní forum podíval - vždy tam "odhalili" nové a nové Poláky a jejich "podvratné snahy". Nemělo smysl se tomu bránit. Teď už jsem tam asi dva roky nebyl a ani nepůjdu.

Provokoval jsem strnulé obdivovatele Carlose Castanedy, kteří šli jen pasivně za svým "Bohem". V podstatě jsem pro ně byl rouhačem, jako teď pro pár z vás v oblasti bojových umění se svým NIN TSUN DO FREEDOM WAY.

Jenže teď už vím víc. Vím, že chyby dělám a že se ze svých chyb učím. A zároveň stále svou cestu rozvíjím, obohacuji a vytvářím. Proto jsem šel i na toto diskuzní fórum, i když jsem věděl, že i tady budou podobní diskutéři, jako na www.garage.spider.cz a jako všude jinde. A dík za ně, protože bych jinak ustrnul ve vývoji.

Chyby a kopance mají tu vlastnost, že vrací zpátky na zem. Ze snů do reality. Ale i tak se člověk poučí a pak jde za dalším snem. Takže díky.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pon 19. dub, 2004 13:50

andromeda píše:Pro Patrika :

Tak dobře, konečně něco konkrétního - cvičíte Kendo a iaido. To znamená jiný přístup k bojovým uměním, životu, filozofii. Podívejte, to že má někdo jiný názor a jde jinou cestou, než vy, neznamená vlastně vůbec nic - to už by vám někdo mohl konečně vysvětlit.

V klidu a pokoji sledujte svou cestu. Já jdu jinou.

Nejen to, věnuji se cvičení klasických i moderních japonských disciplín, ale také dělám něco proto, aby se o nich dozvěděli lidé, kteří se jim nevěnují.

A ve Vašem případě se obávám, že jdete cestou, která prostě využívá jisté popularity japonských budó a neznalosti veřejnosti.

Nedokážete diskutovat touto formou, obávám se, že se Vám to nepodaří ani v případě osobního setkání...

Zda respektuji cestu, těch kteří kráčí jinam nebo jinudy...? Myslím, že ano. Respektuji všechny ty, kteří se učí své disciplíny a jdou za svými učiteli... Vážím si těch, kteří se učí základní pohyby a principy a nehledají žádné zkratky... O to větší odpovědnost musí mít právě tito učitelé, kteří je vedou.

Nemyslím, že byste Vy byl tím, koho je vhodné následovat...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 19. dub, 2004 13:56

add: 100,-Kč za účast vehře.
Nejde o to jestli ta částka je velká nebo malá. Dle mého, pokud by vše fungovalo, tak by částka mohla být i vyšší.
Jde spíše o to, že o tomto projektu nejsou dostupné žádné informace, žádná prezenatce atd... (dotaz na existenci web stránek). Jediný způsob prezentace tohoto projektu je na tomto (nebo i jiném) foru. No a to je možná ten problém, protože takhle to vypadá celkem nedůvěryhodně (zvlášť když se hra má hrát a komunikace probíhat prostřednictvím internetu a přitom nemá vlastní web prezenatci pro veřejnost, kde by člověk našel všechny informace).
Prostě podobných nabídek lze napsat mnoho..... a v dnešní době se není čemu divit, že lidé přistupují k takovým nabídkam nedůvěřivě, zvlášť když chcete peníze a člověk vlastně neví do čeho jde.

Důvod proč sem píši je ten, že mně tento projekt zaujal, ale bohužel je tam mnoho ale ... a působí to dojmem neprůhlednosti ...
Jinak tomuto projektu přeji hodně úspěchů a doufám, že bude fungovat, tak jak bylo zamýšleno.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pon 19. dub, 2004 13:57

Pro Patrika :

Míval jsem kdysi podobné názory na lidi, které jsem osobně nepoznal - jen proto, že byli jiní.

Nyní se za tu dobu, kdy jsem tyto názory míval, velice stydím. (A moc se dotyčným lidem omlouvám. Nyní už vím, jak jim bylo).

To je mé poučení.
Naposledy upravil andromeda dne pon 19. dub, 2004 14:18, celkově upraveno 1
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pon 19. dub, 2004 14:01

Anonymní píše:add: 100,-Kč za účast vehře.
Nejde o to jestli ta částka je velká nebo malá. Dle mého, pokud by vše fungovalo, tak by částka mohla být i vyšší.
Jde spíše o to, že o tomto projektu nejsou dostupné žádné informace, žádná prezenatce atd... (dotaz na existenci web stránek). Jediný způsob prezentace tohoto projektu je na tomto (nebo i jiném) foru. No a to je možná ten problém, protože takhle to vypadá celkem nedůvěryhodně (zvlášť když se hra má hrát a komunikace probíhat prostřednictvím internetu a přitom nemá vlastní web prezenatci pro veřejnost, kde by člověk našel všechny informace).
Prostě podobných nabídek lze napsat mnoho..... a v dnešní době se není čemu divit, že lidé přistupují k takovým nabídkam nedůvěřivě, zvlášť když chcete peníze a člověk vlastně neví do čeho jde.

Důvod proč sem píši je ten, že mně tento projekt zaujal, ale bohužel je tam mnoho ale ... a působí to dojmem neprůhlednosti ...
Jinak tomuto projektu přeji hodně úspěchů a doufám, že bude fungovat, tak jak bylo zamýšleno.

Dobře, díky. Hra je na začátku, měla být i určitým tajemstvím pro děti, odkrývaným postupně. Nechtěl jsem vše odkrývat hned - hra by potom byla jako úplně svlečená žena, která nemá už nic lákavého. Cesta Toltéků je o dobrodružství poznávání.
Ale Váš názor není jediný a tak přehodnotím svůj postoj a udělám www stránku se základními informacemi pro zájemce.

Jinak - není problém v nedostatku informací - naopak - problém je neudělat v množství informací nepřehledný guláš - nebo, nezměnit to, jako tady teď, v osobní tažení, místo diskuze.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kocka » pon 19. dub, 2004 14:06

Nebudu kritizovat Vase "uceni", nebot ho znam jen povrchne a Vase lekce jsem nikdy ani nevidela. Domnivam se ale, ze by bylo dobre, kdybyste pri propagaci vice zduraznil, ze se jedna ciste o Vasi osobni konstrukci, Vas vlastni vynalez. Bylo by to fer vuci vsem.
Kocka
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod andromeda » pon 19. dub, 2004 14:15

Kocka píše:Nebudu kritizovat Vase "uceni", nebot ho znam jen povrchne a Vase lekce jsem nikdy ani nevidela. Domnivam se ale, ze by bylo dobre, kdybyste pri propagaci vice zduraznil, ze se jedna ciste o Vasi osobni konstrukci, Vas vlastni vynalez. Bylo by to fer vuci vsem.

Ale to je ve všech materiálech o NIN TSUN DO FREEDOM WAY !! Už jsem to psal tolikrát, že někdy zapomenu, sorry.

Ano, NIN TSUN DO FREEDOM WAY je můj "vynález", má "osobní konstrukce", i když jsem samozřejmě techniky, které používám, nevymyslel. Vymysleli je před mnou mnohem zkušenější a moudřejší. Já z nich skládám cestu - mozaiku. Svou mozaiku. A mnohokrát za cca 14 let existence NIN TSUN DO jsem se přesvědčil, že povídáním a psaním nevytvořím v jiném člověku dojem - proto komukoli, kdo projeví zájem ať už o bojové prvky, nebo cvičení pro vnitřní energii v rámci NIN TSUN DO, nabízím první trénink, či seminář zdarma, nezávazně, na ukázku. Jsou lidé, kteří přijdou, zacvičí si, řeknou, že hledali něco jiného a odejdou. Jsou lidé, kteří zůstanou. Jako kdekoli jinde. Pohoda.
Jsou lidé, kterým je už samotná myšlenka proti srsti a nedá jim to spát. Jako jinde. Tak už to chodí.

Proto je úvodní článek tohoto tématu pozvánkou - ne obsáhlou encyklopedií NIN TSUN DO FREEDOM WAY.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a média...