andromeda píše:Vysvětlit NIN TSUN DO FREEDOM WAY ?
Jak to udělat ?
Jak najít pár vět, které vysvětlí systém, filozofii, přístup i okolnosti vzniku ?
Jak mi kdo jako dejme tomu naprostému laikovi vysvětlí AIKIDO, nebo KARATE, nebo KUNG FU pár větama ?
K NIN TSUN DO FREEDOM WAY jsou tréninky, semináře, příručky, scripta - a stejně je to záležitostí osobního poznávání a utváření si názoru na základě osobní zkušenosti.
Na základě pár vět si utvoříte pouhou domněnku.
Nevím, zda chci, aby si lidé o NIN TSUN DO FREEDOM WAY vytvářeli domněnky - i když si je dělají stejně, že ?
patrik píše:to Andromeda:
... nezlobte se na mě, ale i na mou maličkost Vaše aktivity působí podobně...
Je to tak trochu "New age budó" kombinované s "Letadlem"...
Patrik
andromeda píše:pro Patrika :
Já Vám rozumím, nedůvěra k novému, co nepřichází od uznávaných Velmistů - to určitě nejsem![]()
Já bych ale docela uvítal jednu věc - kdyby někdo přišel ke mně na trénink - zdarma a nezávazně, zacvičil si s námi a promluvil si a pak sem napsal, jak na něj působím, jako člověk, který učí jiné. Když to bude kritika, bude alespoň věcná a konkrétní a já ji uvítám, jako přínos.
Vím, že je spousta různých lidí, kteří dělají různé věci. I mně se občas podaří nechat se napálit a radost z toho nemívám. Ale také vím, proč se všude podepisuji pravým jménem, i když jednám s pseudonymy, proč vždy uvádím své telefonní číslo a proč dávám možnost lidem přijít zdarma mé tréninky poznat.
Nejsem super bojovník a nejsem ani mistr světa v tom, či onom. Nikdy jsem nepáskoval, jediný stupeň, co mám (spíše jako vzpomínku) je hnědý pás (1.kyu) v Jiujistu od Františka Kolmana (7.dan) z jednoho setkání, kdy přišel na můj seminář a zcela sám od sebe, jako pozornost, mi vystavil průkaz s tímto stupněm.
Věnuji se normálním lidem a věnuji se i dětem. Je pravda, že rozsah mé činnost je veliký, ale já dělám to, co mne baví a dělám to proto, že mne to baví.
®e tréninky, semináře a kurzy stojí peníze, že vybírám poplatky ...... no jistě !!!! I banka si vede za vedení účtu 100,- Kč měsíčně, ať už se tam něco hýbe, nebo ne, já si vezmu 100,- Kč ročně (ani ne devět korun měsíčně) za evidenci a spolupráci s hráčem hry. Považuji to za solidní a potřebné.
Takže rád se s kýmkoli osobně a přátelsky setkám, vysvětlím, ukážu, nechám prožít a přijmu nápady, kritiku, která bude k věci. Zatím v tomto sloupku nemám na co moc reagovat ......
Jaroslav Polák
andromeda píše:pro Patrika :
Kdo zkusí osobně a pak mi sem napíše - Poláku, byl jsem na semináři a byla tam nuda a chtěl bych tam to a to .... - promyslím a změním. Ale proč mám na jednu stranu stále něco vysvětlovat a pak poslouchat, že moc vysvětluji ?
Má nabídka je konkrétní - zkuste, nebo nechte být.
WICKING píše:Pane Polak,
jeste se naposledy vratim k jistym vecem. Zeptal jsem se Vas aspon v poslednim prispevku na jiz konkretni veci. A to slusne. Nemohu se ubranit dojmu, ze jste na ne neodpovedel. Budiz. Vase pozvanka je slechetna, vazim si ji a beru v potaz.
To proc jsem se v prvni rade ptal bylo vedeno tim, ze jste sel "s kuzi na trh". Dal jste se v plenum. Predstoupil jste pred dav. Dal jste agitku, deklaraci, nabidku a tim jste polozil zaklad pro diskuzi. Diskuzi, ktere se do urcite miry vyhybate. (jak nereflektovani prvnich dotazu, tak i prispevku Mon 19. Apr, 2004 12:57 a Mon 19. Apr, 2004 13:01). Z tohoto duvodu si myslim, ze je i nevhodne obchazenim a demagogii (tak to citim) prehravat mic na mou stranu hriste.
V neposledni rade bych se Vas rad zeptal jake je Vase napojeni na Sri Chinmoye, ktereho jak jsem videl jste citoval.
andromeda píše:Patrikovi
Každý mluvíme o něčem úplně jiném. Zbytečná diskuze. Vždyť ani nevíte, o čem je řeč, za co sto korun....... proč dál diskutovat ?
Kocka píše:Tady jsou nejake odkazy pro dalsi z Vas, kteri by touzili po nejakych blizsich informacich o panu Polakovi.
Muze to vypadat, ze se nam tu rodi dalsi fenomen, ktery zaujme cestne misto v galerii "kontroverznich osobnosti bojovych umeni" po boku mistra Hladika a jemu podobnych.
Je mi lito, pokud to nejsou zrovna ty informace, ktere by pan Polak chtel poskytnout. Mozna to nejsou vubec objektivni informace, ale o tom at si kazdy udela obrazek sam.
http://garage.spider.cz/diskusni_forum/ ... sc&start=0
http://www.garage.spider.cz/diskusni_fo ... sc&start=0
andromeda píše:Pro Patrika :
Tak dobře, konečně něco konkrétního - cvičíte Kendo a iaido. To znamená jiný přístup k bojovým uměním, životu, filozofii. Podívejte, to že má někdo jiný názor a jde jinou cestou, než vy, neznamená vlastně vůbec nic - to už by vám někdo mohl konečně vysvětlit.
V klidu a pokoji sledujte svou cestu. Já jdu jinou.
Anonymní píše:add: 100,-Kč za účast vehře.
Nejde o to jestli ta částka je velká nebo malá. Dle mého, pokud by vše fungovalo, tak by částka mohla být i vyšší.
Jde spíše o to, že o tomto projektu nejsou dostupné žádné informace, žádná prezenatce atd... (dotaz na existenci web stránek). Jediný způsob prezentace tohoto projektu je na tomto (nebo i jiném) foru. No a to je možná ten problém, protože takhle to vypadá celkem nedůvěryhodně (zvlášť když se hra má hrát a komunikace probíhat prostřednictvím internetu a přitom nemá vlastní web prezenatci pro veřejnost, kde by člověk našel všechny informace).
Prostě podobných nabídek lze napsat mnoho..... a v dnešní době se není čemu divit, že lidé přistupují k takovým nabídkam nedůvěřivě, zvlášť když chcete peníze a člověk vlastně neví do čeho jde.
Důvod proč sem píši je ten, že mně tento projekt zaujal, ale bohužel je tam mnoho ale ... a působí to dojmem neprůhlednosti ...
Jinak tomuto projektu přeji hodně úspěchů a doufám, že bude fungovat, tak jak bylo zamýšleno.
Kocka píše:Nebudu kritizovat Vase "uceni", nebot ho znam jen povrchne a Vase lekce jsem nikdy ani nevidela. Domnivam se ale, ze by bylo dobre, kdybyste pri propagaci vice zduraznil, ze se jedna ciste o Vasi osobni konstrukci, Vas vlastni vynalez. Bylo by to fer vuci vsem.
Zpět na bojová umění a média...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník