Nejdřív box, potom thaibox?

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

Nejdřív box, potom thaibox?

Příspěvekod kuceraj » pon 01. kvě, 2006 12:43

Zajímalo by mě, jestli bych měl nejdřív chodit na klasický box a potom přejít na thaibox? Můj cíl je dělat thaibox, ale nevím, jestli se tam obejdu bez znalosti klasického boxu. Můžu chodit rovnou na thai? Moje představa byla nejdřív rok boxu a potom teprve thai...
Zatím jsem vybral tenhle klub: http://www.delroys-gym.cz/ Máte s ním nějaké zkušenosti?
kuceraj
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod uniq » pon 01. kvě, 2006 14:33

A preco chces zacat boxom? Aby si mal dobre zaklady boxu? :roll:
uniq
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod kuceraj » pon 01. kvě, 2006 14:54

No znám pár lidí co nejdřív dělali box a pozdeji přešli na thai. Možná je to trochu blbost... :-)
kuceraj
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod BENNY » pon 01. kvě, 2006 16:47

a možná taky ne... znam kluka, kterej nejdřív boxoval a pak se dal na kickbox a myslim, že oproti jinej kickboxerům co znam má mnohem lepší ruce
BENNY
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Sai » pon 01. kvě, 2006 20:25

to je blbost.. myslím si..
v boxu, protože se nepoužívají kopy.. tak je úplně jiná taktika
akorát získáš jiné návyky.. a to ti bude dělat problémy..

jeslti chceš mít lepší ruce jak ostatní thaiboxeři, tak si kup pytel.. a trénuj údery o hodinu víc než ostatní.. :twisted:
®ij jako by každá minuta byla tou poslední...
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kuceraj » pon 01. kvě, 2006 20:47

No tak asi pujdu rovnou na thai :-). Jinak tak kolem tří let chodím 3-5x týdně do fitka a do pytle boxuju každý týden :D ... Tak treba mi to k necemu taky bude ...
kuceraj
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod uniq » úte 02. kvě, 2006 5:46

kuceraj píše:No tak asi pujdu rovnou na thai :-). Jinak tak kolem tří let chodím 3-5x týdně do fitka a do pytle boxuju každý týden :D ... Tak treba mi to k necemu taky bude ...

Vo fitku mozes nabrat nepotrebne kilogrami :D a ked stes mat dobre ruky tak do pytle musi boxovat kazdy den! 8)
uniq
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod morTaro » pát 09. čer, 2006 9:39

No začínat boxem podle mně není zrovna to nejlepší. Jak už bylo řečeno můžeš si zvyknout na postoj, který bude pro MT špatný. Každopádně bych ti doporučil občas na boxerský trénink zajít a trochu to zkombinovat.
Určitě ti to pomůže. Většina MT boxerů nemá ruce moc zdatné. Proto mnoho borců co přešli z MT do K1 trénovali i s trenéry klasického boxu.

Pokud zápasí klasický MT boxer s boxerem musí si ho držet na velmi krátkou (klinče a kolena) nebo na dlouhou (kopy) vzdálenost, protože na vzdálenost rukou by neměl šanci.
morTaro
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Malekyth » pát 09. čer, 2006 15:22

Na box nechoď. Byl by to zbytečně zahozený rok. Mezi MT a klasickým boxem je moc rozdílů. Dělám MT a jednou týdně chodím trénovat ruce s kamarádem ( 3 roky dělá box). Pokud bys na tréningu MT použil některé věci z klasického boxu nemusel bys dopadnout moc dobře. :D

Pro příklad - Občes aby se vyhnul úderu na hlavu jde do předklonu. Vždycky když tohle udělá mám chuť mu tam vrazit koleno.. :D
Malekyth
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Low » pát 09. čer, 2006 16:59

a proc je tvuj cil MT a ne "jen" box? na ulici ty veci co mas navic v MT nevyuzijes zato tam bohate vyuzijes to o co maj boxeri lepsi ruce.. a jestli to nechces delat na ulici, tak box u nas dava mnohem vic moznosti jak amatersky zapasit.. muj tip, vyprdni se na MT a dej se na box.. pokud to toho tedy rovnou des s tim ze chces klast duraz na ruce.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » pát 09. čer, 2006 21:22

LOW:s tym suhlasim,viac ako lowkicky a ine paradicky,vyuzijes ruky jak pri zacati ,tak aj pri ukoncovani konfliktu...ruky poprdeli nadrete na ulicu su zaklad,potom namakat klinc a kolienka...nic viac netreba v 99 %...
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod m-pet » pát 09. čer, 2006 21:54

Myslím, že na začátek je lepší se věnovat pouze jednomu stylu, než jich zkoušet víc. Vyber si jeden a tomu se věnuj naplno několik let, potom možná zjistíš kde máš mezery a ty můžeš doplnit studiem jiného stylu. Dva styly od začátku mohou začátečníkovi udělat zmatek.
m-pet
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Low » sob 10. čer, 2006 10:25

diablik: ale tak lowkick bych zrovna paradickou nenazyval. ono v pohybu trefit k.o. je hodne tezky ale kdyz proti tobe nekdo stoji a nehejbe se a ty mu napalis lowkick tak protoze to neceka tak to do nej muzes napalit naplno a pak bych rek ze je to daleko ucinejsi nez obycejna rana pesti.zato treba kopy - na stredni na horni - jak je tezky tim nekoho sundat ve sparingu natoz na ulici kdyz do tebe jde. zase to muze bejt dobry jako prvni rana a kdyz to ten clovek neceka a neni na to pripravenej, ono se to vyuzit da vsechno ale sazka na ruce je sazka na jistotu protoze ty tam jsou vzdycky..zase nevyhoda boxu je ze proste se neumej hejbat- s tim ze ten jejich pohyb je dobrej tak akorat do ringu, nejsou pripraveny na to ze muzes delat i neco jinyho nez jen boxovat atd.. ale rozhodne bych vybiral mezi boxem a MT uplne rovnopravne..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » sob 10. čer, 2006 13:44

LOW:naucit sa dobre a k.o. lowkick je umenie+vaha robi svoje+ci ma na to psychicky zvladat bolest otuzovania...vela ludom nechuti otuzovat lowkicky,preto som to bral ako paradicku pre neho....ruky, kolena a klinca najede celkom rychlo ak bude mat dobre vedenie...s nohami je zlozitejsie,su narocnejsie pre zaciatocnika a vela krat aj od pokrocilych z inych stylov...tak som to myslel,vykopany lowkick je bez debatky "sekera".... :twisted: :twisted: :twisted:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Malekyth » pon 12. čer, 2006 16:30

For Low and diablik - MT mě daleko víc oslovilo (kolena, lokty, boj v klinči, atd.). Nedělám ho pro to abych se rval na ulici. MT je pro mě dokonalé sportovní odreagování po pracovním dni a způsob sebeobrany. S kámošem chodím boxovat jemom protože nás to baví.
Do pár konfliktů jsem se už na ulici dostal a bylo docela běžné použití kolen loktů a z mé strany i kopů. Jednalo se o pár vyhlášených kreténů z okolí. Je pravda, že většinou pěsti převládají, ale nohy jsou delší a silnější. On takový pushkick do břicha nebo o něco níž vyřadí 99% útočníků a takový kop boxer nečeká. :D
Malekyth
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Low » pon 12. čer, 2006 17:15

ale jo, ale ja myslim ze oboje ma svoje a oboje je stejne zabavny. a dyz zacinat s boxem tak proc u nej rovnou nezustat.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Malekyth » úte 13. čer, 2006 15:37

For low - Přesně. Oboje má svoje a záleží na tom, co se člověku líbí a nejvíc mu vyhovuje. 8)
Malekyth
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod diablik » stř 14. čer, 2006 13:18

malekyth-...jasne rob to co tabavi a k comu ta taha....vybral si si dobre...len som si vsimol,ze velmi spoliehas na nohy co sa ulice tyka,tam by som fakt spoliehal hlavne na bomby v rukach+par spinavych finticiek od "skusenejsich"..hlavne nenaletiet kok...nam typu,len mi ta naucime supermegafuckingfight :twisted: :twisted: good training praje Diablik :wink:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Malekyth » čtv 15. čer, 2006 16:47

diablik píše:malekyth-...jasne rob to co tabavi a k comu ta taha....vybral si si dobre...len som si vsimol,ze velmi spoliehas na nohy co sa ulice tyka,tam by som fakt spoliehal hlavne na bomby v rukach+par spinavych finticiek od "skusenejsich"..hlavne nenaletiet kok...nam typu,len mi ta naucime supermegafuckingfight :twisted: :twisted: good training praje Diablik :wink:

Kopy používám jen na začátku. Když na mě někdo jde a vím, že se chce rvát. Dá mi např. pushkick trochu času k dobru. Útočník musí přibrzdit nebo se úplně zastavit.Dá mi to trochu času k dobru a můžu převzít iniciativu. Mám to vyzkonšené a zabírá to. Většině lidí se kopnutí do břicha moc nelíbí. :D V druhé fázi přijde boj v klinči a všechny "chuťovky", které obsahuje. V případech, které jsem zažil na vlastní kůži byl závěr jasný. Neříkám, že jsem si nějaké šrámy, modřiny a naražená žebra neodnesl, ale aspoň jsem odešel hrdě a po svých...

Na tzv. supermaganejlepší školy si dávám dobrý pozor. Do jedné takové jsem chodil měsíc (Ju-Jutsu). Po nějaké době mě kamarád vzal na tréning MT. Bylo to super! Málo lidí, perfektně semknutá parta, tvrdý tréning, individuální přístup a velice kompetentní učitel. Prostě za málo peněz hodně muziky!

PS: Nežij abys bojoval, ale bojuj abys žil... :wink:
Malekyth
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...