Moderátor: pm
majkx píše:Wodnicek píše:no ved toto ta arogancia roza:0) to ma trosku sralo zo zasiatku ale uz som si na teba zvykol...nie vsetci mozu byt mily a dobry ako som ja
![]()
heh
Aroganci si někdy lidi pletou s upřímností a zkušeností!!
TAPTAK píše:To je pravda, ale toto nie je ten pripad.
A ty Rozu znas nebo jen tak plkas?
Nebo si tvou uprimnost a zkusenost pletu s aroganci?
roza píše:Skateordie - ok ,tak mne uz jsme rozebrali,co se takhle vratit k tematu : co ty a tvuj trenink - kdyz to delas jinak,napis jak,treba vyuziti sestav v treninku ,tam se asi lisime....nebo cokoliv,to jakej jsem hajzl uz tu stejne vsichni vedi....
![]()
Treba by me zajimalo oduvodneni ,proc jsou ty retezaky pro vas tak dulezity.Kde vidis - v sestavach - ,ze by byly tak zvyrazneny na ukor jinych veci.Tim nechci rict ,ze by se realne aplikace mely omezit pouze na pohyby ze sestav ,naopak ,ale mam na mysli vyuziti principu ,napadu ze sestav v treninku.
Co ty na to?
Roza
PS:Doufam ,ze tentokrat jsem dostatecne "milej".
ukropcany píše:Ešte jeden malý poddrb - v boxe sa za najdôležitejšiu súčiastku v boji považujú práve nohy...
karlat píše:Zdar, rád bych se připojil s názorem na řetězák.
Hark umístil odkaz na nějaké video, kde je vidět špatná pozice ramen. Naprosto souhlasím, že je to nebezpečné a celá řada i velmi pokročilých WT-čkařů měla problémy s rukama, zejména s lokty. Nesouhlasím však s tím, že to bylo od správně prováděných řetězáků. Naopak, bylo to od ©PATNĚ prováděných řetězáků. Vysoký počet (účinných) úderů za vteřinu (nebo i za minutu i více) je důkazem, že jsou prováděny anatomicky správně. Od 1.stupně jsme se učili, že rameno se NESMÍ zvedat, loket je v momentě propnutí v horizontální poloze, a mnoho dalšího. Nevěřím, že někdo nabouchá 13 za sec.,když bouchá špatně. (btw, slyšel jsem, že anatomické maximum je 13, nikoli 15, ale to se nehádám, jen nevim, nevim...)
Také určitě nejde o plácání bez účinku. Stroj, který údery počítá, započte jen pořádnou ránu. Kolikrát jsme u Jindry bušili jak diví a napočetl nám 3,4 rány.
No, a k čemu vlastně jsou (podle mého skromného názoru?)
1.skvělé kondiční cvičení. (např. u Aliance je v podmínkách zkoušek nabbouchat na 12.žák.stupeň 1500 úderů za 4 minuty.)
2.jestliže partnera zasáhnu, pak tam, kde leží má pěst je jistě volno. Proč tam nenapumpovat něco dalšího, je-li to v onu chvíli možné?
3.Necvičí se jen řetězák, ale i jiné drily- taan rána, pak rána, gaan rána, gum rána atp.Jsou-li mé ruce schopné 10krát za vteřinu nějaké operace, je to jistě lepší, než jen 5krát. A tím "schopné" myslím nejen reflexně, ale i fyzicky.
4.Někde jsem četl, že pro kinetickou energii úderu platí, že zdvojnásobením rychlosti vzroste kvadraticky, tedy 4krát. jestliže se dostanu z 5ti úderů na 10, pak účinek bude 4násobný! Je tu nějaký fyzik? zajímalo by mě, co je na tom pravdy.
Krásný den
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků