Moderátor: Picard
Dalibor_Kovar píše:...ale on založil "obyčejnou" školu bojového karate a ne nějaký "nový" styl)
Low píše:.. jo třeba v takovym shotokanu to je jina kava. tam je to proste o tom kdo lip zatancuje.
Dalibor_Kovar píše:a devátý dan má vlastně opravdu jenom proto, že založil "vlastní" styl a tudíž ho ovládá nejlépe, ale krok to byl opravdu egoistický, to je pravda. ale znám i "lepší", které raději nebudu jmenovat (měl pouze fialový pás, založil si vlastní školu a taky si udělil myslím 9. dan, ale on založil "obyčejnou" školu bojového karate a ne nějaký "nový" styl)
diablik píše:...po tomto svete chodi kopec zebrakov,co si lieca komplexy z detstva zbieranim certifikatov,titulov,senseiovanim,hailovanim a co ja viem coho este...a zgrupovanim naivnich hoviadok pod svoje kridla...vyhlasia sa megaguruom a nechaju sa obfajcievat od svojich vernich ovecok:twisted:
Obi píše:Já osobně plánuji co nejdrive navstivit trénink a podvivat se na to ,jak se to vyučuje.Nemá žádné semináře nic.Už jen to,že tady zástupce kritizoval tak nesmyslným způsobem kendo znamená,že smysl bojových umění naprosto nechápe.Nechápe také,že platí svobodný názor,který by měl být respektován.Věřím ,že tréninky mohou být vlemi zajímavé.Tolik zbraní a soubojů.Proč ne?Slyšel jsem ,že se tam provádí technika s katanou kdy sekneš a pak rukou udeříš.Ok nový styl tak ať je,ale docela mě zaráží,ž to nazívá kendžutsu nebo nedej bože iaidžutsu.
Low píše:makoto: borsek me nezajma , hele ja bydlim ve vrsovicich koukam ze sem tam delas nejaky seminare s nekym nechtel by si udelat v sokole seminar se seftrenerem? kdyz se vsichni slozej na cestu a ubytovani moh by prijet. koneckoncu Polak trenuje z druhy strany asi o dva bloky dal. takze by se to dalo skloubit i s nim, ten by neodmit urcite.
NAIA píše:Připadá mi že tu někdo zbytečně dělá vlny. To opravdu jen Makoto je schopný akceptovat že pan 9. Dan KJ drží meč jinak? O co vám jde? ®e to nezapadá do schématu podle kterého jste dosud cvičili?
Takových případů jsem viděl už celkem dost. A dá se říci že vždy to bylo jaksi "samočistící". Někdo (mistr) si založil styl, udělal si webové strány atd... a po čase ani vidu ani slechu.
Jestli si tím někdo léčí komplexy nebo ne to ví jen on (možná), ale v každém případě měl odvahu něco rozjet. Ať je to Polák, Kroupa nebo třeba Mstitel s Píšťalou. Tyhle lidi moc nemusím, ale co, něco dělají něco tvoří tak je nechte v klidu tvořit. Třeba po čase zjistí že že to dělají blbě a vy budete mít radost. Třeba z celé té věci něco bude. Kdyby měli přijít jen na jednu dobrou techniku nebo postup tak OK sem s ním.
Vždyť ty "tradiční" styly taky někdo vymyslel. Nebo se pletu?
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků