Moderátor: Picard
Veškeré info, které Pucmaz vydává o karate a o goju-ryu jsou běžně dostupné na netu a v literatuře
luen píše::D nejedná se jen o karate... neni to možná, ale určitě... a chtělo by to aspon trochu studovat historické prameny!!!
luen píše:To ne, ale Okinawa díky své poloze, byla vždy "na ráně" co se týče importu z Číny a BU taktéž. Nejde o to zda jsou BU z Okinawy lepší než Japonská, ale o fakt, že tomu tak bylo a je (i když dnes už v mnohem menší míře). Spousty importovaných BU už je v Japonsku "doma"!
luen píše:Jaké techniky? Nepíšu nic o porovnávání!!! Ani o tom, že všechny BU vznikly v Číně či na Okinawě!!!!! Jen jsem upozornil na historický fakt, který se tu tak trochu lacině hodil ze stolu... Vůbec nepíšu o tom co se mi pokoušíš podsunout!!! Reagoval jsem na dotaz k YONG CHUN BAI HE QUAN ve vztahu k některým Okinawským BU...
patrik píše:Několikrát si tu naznačil, že Pucmaz vůbec nemusí být v japonsku apod. Tak jen za mně. Potkal jsem ho tam, pomohl mi, mluví výborně Japonsky a je tam doma. O karate nevím nic, takže tady hodnotit nemůžu.
patrik píše:Sennine, jen jsem Ti chtěl trochu pomoct, aby ses třeba nezačal ztrapňovat...
Třeba se ozve někdo další, kdo toho přízraka pucmaze potkal, nebo s ním, nedejbože cvičil![]()
Fakt se omlouvám.![]()
Patrik
komorous píše:Co je to za nesmysly?Samurajské kodexy a jiné hovadiny?Pokud vim tak karate pochází z čínského kung fu a tam žádné vojenské kodexy nejsou.Jedte se zeptat na předky Wado ryu na Okinawu.Myslim,že okinawské karate bylo proti japonským samurajům právě používáno.A pokud vim tak karate znamená v překladu čínská ruka.Karate je čínského původu a plést do něj ju jutsu a jiná japonská BU je nesmysl.Třeba takové Goju Ryu.Pár let sem ho cvičil a tři čtvrtě kat je čínského původu.Bílý jeřáb,wing chun atd.Ahoj
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků