rychlost a posilovani?

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

rychlost a posilovani?

Příspěvekod bjohny » čtv 13. črc, 2006 18:25

mam tu takovou malinkou otazecku ktera mi dela problem :roll: :roll: :
dejme tomu ze zacnu v oktobri posilovat a budu cvicit 6mesicu, budu cvicit statickou silu s "maximalnimi" vahami a podari se mi nabrat(jen pro priklad) takovych 6kilo +\- ....urcite potom pridem o tu rychlost a vybusnost kterou "mam", ne??.... jak to potom dostanu spatky??... pujde to tak, ze kdyz po tych 6mesicich zacnu cvicit vybusnost?..nebo zacnu chodit vrhat kouli, medicimbali, apod.??
bjohny
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » čtv 13. črc, 2006 18:30

neprides o nic. jedine kdyz nebudes trenovat tak o kondici
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » čtv 13. črc, 2006 19:31

Bjohny má pravdu a ty si Low fakt dej radši pozor než něco plácneš jednou větou, občas mám tvé příspěvky rád, ale někdy by mě rozřčílili kdybych nebyl flegmatik :D
Mám OSOBNÍ zkoušenosti s tím že statickým posilováním se rychlost ztrácí a důvodů je víc, když pominu ten fiziologický tak už třeba jen to že tréningový čas věnuješ rozvoji statické síly a na rozvoj/udržování té dynamické už tolik času nezbyde.
Ale musím říct že síla/svaly je vždycky dobrá věc a určitě jdi do toho.Výše zmiňovaný negativní účinek se dá do velké míry minimalizovat protahiváním a strečingem svalů, které posiluješuješ....dokonce jsem četl myslím minulém díle Muscle a Fitness četl že strečing růst svalů stimuluje...a rychlost pak doženeš.Určitě si o tom sežeň nějakou literaturu než se do toho pustíš, na netu i v časopisech je toho dnes spouta.
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » čtv 13. črc, 2006 20:09

já s tim mám taky osobní zkušenost. a představ si že sem čet a je to nějaká vědecká studie že střečink před posilováním zvyšuje možnost zranění. sprominutim si myslim že bjohny, jako amatér kterej je ještě z větší části nucenej trénovat doma má tak mizernou dynamiku že se nějaký její ztráty vůbec nemusí bát. a to neni že mu chci nadávat ale že to tak je. je to tak i u mě a většiny lidí co trénujou 3x tejdně hodinu a půl.

nějaký ztráty dynamiky bych se bál až začneš na 70kg váhy zvedat na bench 120kg a drepovat se 140kg.. do ty doby posilovani jenom prospeje.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » čtv 13. črc, 2006 21:02

Low píše:já s tim mám taky osobní zkušenost. a představ si že sem čet a je to nějaká vědecká studie že střečink před posilováním zvyšuje možnost zranění.

Jako fakt? No já sice strečuju až po posilování, před ním se jenom zahřívám (např. i tím že první sérii vždy nejedu do únavy svalů a s o hodně menší váhou), ale je fakt že si vpomínám že strečink před mi nedělal dobře když sem ho parkrát dal cítil jsem se divně.
no já po šesti měsích silového tréningu najednou zjistil že "nestíhám", říkám příčin mohlo být více, ale...
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » čtv 13. črc, 2006 21:18

tak si asi přestal trénovat tolik jako před posilovnou
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » pát 14. črc, 2006 10:04

Kludne makaj, ak chces nabrat. Potom to zase "zosekas" a napr. zo 6 nabratych kilov spravis 2 ciste kila svalovej hmoty. O rychlost sa neboj, to su take kydy "odporcov" posilovne. Ked napriklad budes 2 mesiace naberat (to znamena ze zvolnis box (myslim ze boxujes tusim, beh a skratka povolis vytrvalostne aktivity), naberies , mozno trosku stuhnes,ale potom zase zacnes naplno boxovat, ta rychlost a vybusnost sa rychlo vrati. Samozrejem treba sa dobre stravovat.
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bjohny » ned 16. črc, 2006 17:28

4low: :lol: :lol: ted si nedelam srandu tak cti, na telocviku jsem byl tenhle rocnik nejlepsi ve vrhu 5kg kouli!! :lol: :lol: myslim ze vrh kouli je hlavne o dynamice a technice samozrejmne....no nee??
bjohny
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » ned 16. črc, 2006 17:36

asi jo. ale hlavne o sile.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bjohny » ned 16. črc, 2006 17:38

no to taky jenze kdyz to vrhnu SILNE a POMALY tak si s tim akurat zlamu prsty na noze :lol: :lol:
bjohny
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod dragonetty » stř 26. črc, 2006 7:42

to bjohny

pokud budes cvicit tezky vahy tak o rychlost prides urcite........
druhy den po treninku budes dost unaveny...

doporucuju ti cvicit male az stredni vahy maximalne......na vetsi pocet opakovani ( 12 - 20 ) a s vysokou intenzitou nebo vybusne......

takhle svaly o neco povyrostou a jeste se zlepsis v rychlosti a vydrzi.....

ale dulezita je taky strava......

GL
dragonetty
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod bjohny » stř 26. črc, 2006 9:45

no ale ja tech sest mesicu nebudu trenovat akurat si semtam zaskacu na svihadle alebo pujdu zabehat, takze budu cvictit z maximalnima vahama a mesic pred tym jak zacnu trenovat budu cvicit dynamickym zpusobem :wink: :wink:
bjohny
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MartinMartin » stř 26. črc, 2006 22:29

Muj nazor je,ze posilovna urcite zpomaluje.
Navic si myslim,ze sila z posilovny je dobra pro judisty,zapasniky atd.
Ale pro stand up fightery...nevim zda se mi ze proste nejde tak vyuzit...
Mluvim z osobni zkusenosti :?
Zase na druhou stranu kdyz jsi hrana amatera to odradi...
MartinMartin
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Low » stř 26. črc, 2006 23:42

rychlost prece neni vsechno
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kick » čtv 27. črc, 2006 8:33

Posilovna je určite dobrá vec ak niekto robí BU, pravdaže to záleží akým sposobom cvičí.Myslíl že ak by cvičil na to aby nejako rapídne nabral svaly, určite by to malo za následok nejakú stratu rýchlosti.Ved to je logické že vačší borec napr 91+kg sa hýbe pomalšie ako napr 64kg.
ale to niesú dovody na to aby sa posilka vynechávala.
Treba len uvážit s akými váhami cvičit, a aký druh cvičenia.
Vhodné je napr. kruhové posilovanie, rýchlostné,atd.
F-I-G-H-T
kick
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod MartinMartin » čtv 27. črc, 2006 9:53

Jasne,ze rychlost neni vsechno,stejne jako sila neni vsechno. A ziskavat jedno na ukor druheho...?
Ja jsem chodil do posilovny od 17 ted je mi 25,takze vymlouvat se opravdu nepotrebuju.
navic stat hodinu v postoji mi prijde o dost narocnejsi nez zvedat hodinu cinky.Proste mi prijde,ze s dobrym konceptem treninku kdyz cvicis tradicni bu posilovnu nepotrebujes. Navic muj mistr(xing yi) pokud vim do posilovny nikdy nechodil a silu pouzitelnou pro boj ma vetsi nez jsem kdy videl.
Ja nerikam,ze sila neni potreba,jen da se ziskat i jinak nez v posilovne...
MartinMartin
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod kick » čtv 27. črc, 2006 10:33

MartinMartin píše:Jasne,ze rychlost neni vsechno,stejne jako sila neni vsechno. A ziskavat jedno na ukor druheho...?
Ja jsem chodil do posilovny od 17 ted je mi 25,takze vymlouvat se opravdu nepotrebuju.
navic stat hodinu v postoji mi prijde o dost narocnejsi nez zvedat hodinu cinky.Proste mi prijde,ze s dobrym konceptem treninku kdyz cvicis tradicni bu posilovnu nepotrebujes. Navic muj mistr(xing yi) pokud vim do posilovny nikdy nechodil a silu pouzitelnou pro boj ma vetsi nez jsem kdy videl.
Ja nerikam,ze sila neni potreba,jen da se ziskat i jinak nez v posilovne...

Ano celkom s tebou súhlasím že klasické BU nepotrebujú až tak posilku.
F-I-G-H-T
kick
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Low » čtv 27. črc, 2006 12:33

"91+kg sa hýbe pomalšie ako napr 64kg. " to jo ale od kterýho bys chtěl radši dostat ránu.. tady si lidi myslej že pudou třikrát do posilovny a narostou jim svaly jak kulturistovi.. jenomze prd to trva roky intenzivniho treninku a zvlastniho stravovani(to zvlast)..kdyz clovek chodi 3xtejdne do posilovny tak ho to posune jen dal.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kick » čtv 27. črc, 2006 17:30

Low píše:"91+kg sa hýbe pomalšie ako napr 64kg. " to jo ale od kterýho bys chtěl radši dostat ránu.. tady si lidi myslej že pudou třikrát do posilovny a narostou jim svaly jak kulturistovi.. jenomze prd to trva roky intenzivniho treninku a zvlastniho stravovani(to zvlast)..kdyz clovek chodi 3xtejdne do posilovny tak ho to posune jen dal.

Tu nebola reč o tom kto dá akú ranu ale o rýchlosti tak neprekrúcaj.
A o tej posilke to si ako komu písal ja som nič také nevravel že po 3 treningoch v posilke narastú svaly.
F-I-G-H-T
kick
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod kick » čtv 27. črc, 2006 17:44

A ked je tak reč o sile.Napr. náš tréner má 67kg a polámal rebrá 100kg nasypanému borcovi.Ano určite ak by ten 100kg poriadne trafil a použil aj poriadne váhu svojho tela tak to by bola pecka.ale nestalo sa.
F-I-G-H-T
kick
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Další

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...