Mistři Ju-jitsu v ČR

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod hatamoto » pon 07. srp, 2006 6:59

:evil: To je ale pěknej humus a zvláště v BU by se to nemělo vyskytovat. Možná jsem naivní, ale dost mě to vadí :cry:
Martin Jan
Pokoj Vám
hatamoto
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod migli » pon 07. srp, 2006 7:31

Ale pomluvy a spineni jinych oddilu - at uz v ramci jednoho BU, nebo "mezidruhove" :) tak trochu patri k folkloru. Seriozni mereni sil se tu neprovadi, takze jediny zpusob jak se vytahnout nad jinou skolou BU je marketing :x

Ale zpatky k tematu - na prvni strance uvedeny Ivan Vagner nedavno uspesne slozil zkousky na 3.dan, tedy mu timto gratulujme :)
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 07. srp, 2006 7:34

A to same se tyka i Mateje Novaka, ktery tusim zacatkem roku slozil zkousky na treti dan u soke Yamaueho. Pry to bylo hodne drsny...
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 07. srp, 2006 8:05

Jeste jedna vec tykajici se "spineni a haneni jinych oddilu" Uznavam, ze pokud jde jen o to ziskat nove zaky, pak je to necestne a nesportovni :wink:
Ma to vsak jeste jeden rozmer - predstavte si, ze mate servis na Forda a najednou se zacnou vynorovat jako houby po desti nove a nove servisy na Fordy, protoze je ted Ford v mode. Autoservis vsak neni jen o oprave motoru ci kapoty. Je to i pneuservis, STK, apod. Vy jste vsak dobri v oprave motoru, to je vase specializace.
Vy se v tom pohybujete vcelku dlouho a tak nejak o sobe mate pravo tvrdit, ze oprave Ford motoru rozumite. Nerozumite STK, pneuservisni praci a proto kvalitu toho nechavate byt. Stve vas vsak, pokud jine servisyo sobe "ze dne na den" zacnou vykladat, ze jsou machri na opravy motoru. Prijdete se podivat a beha vam mraz po zadech, jak tyto pravy probihaji....Reknete to nahlas a hned jste ti, kteri ocernuji a nemaji radi konkurenci.....
Podobne to je i v jujutsu. Ve ctyricatych letech se judo prezentovalo jako jujutsu az v roce 1942 se reklo, ze bude Judo, respektive sportovni forma jujutsu (jak to tehdy bylo vnimane. Detaily v knize Sima/Krakora - Dzudzutsu) oficialni nazev prezentovany na verejnosti. Do roku 1989 se lide viac menej pokouseli o znovuoziveni jujutsu s vetsim ci mensim uspechem...no budme realiste...s mensim uspechem. Tak tu vznikly skoly, ktere se sice jmenovaly jujutsu (jiu jitsu, ji jitsu, apod.), ale fakticky slo o judo, do ktereho se pridaly kopy a udery ci o karate, do ktereho se pridaly hody a kockovani na zemi. Videl jsem pokusy zahrnout i takto "upgradovat" Aikido.... A prave diky tomuto nesmyslnemu slucovani ziskalo jujutsu velice spatnou reputaci mezi lidmi, kteri se venuji napriklad kickboxu ci thai boxu. Videli to a vedeli, ze takoveho cerneho paska by roznesli po ringu nez by skoncilo prvni kolo.
Po revoluci ziskali lide vetsi pristup k informacim a kontakty na lidi po cele Evrope i svete. Byla a je tu snaha o ocisteni stylu a cviceni skutecneho jujutsu. Najednou se prislo na to, ze existuje nekolik forem: sportovni, esteticko-kombinacni a sebeobranna. Tyto tri formy jsou navzajem nezamenitelne. To znamena, ze kdo cvici jujutsu pro radost z pohybu, by na zavodech neuspel ve Fightingu, ci Duo Systemu. Nemluve o sebeobranne strance. Vsak se podivejte, jak nektere skoly resi utoky....utocnik je prezentovan jako pomale, tupe hovado, ktere po vykonani prvniho utoku, signalizovaneho ze tri metru, strne a pocka, dokud obrance nevykona vsechny naucene kombinace. Je v klidu, nerve, nereaguje a na konci techniky si vsichni pogratuluji, jak je to technicky krasne ciste a hezke na pohled....
Patrim ke skole jujutsu, ktera se specializuje jiz nekolik let na sebeobrannou stranku a pravdepodobne zkusi casem i sportovni (BJJ). Navazali jsme kontakty s mnoha instruktory u nas i ve svete a ukazalo se, ze nekde jsme hodne pozadu ve vnimani sebeobrany a metod vyuky. Poradame kurzy sebeobrany pro zeny, kde jiz tri divky musely vyuzit naucene techniky a byly uspesne. Tim vsim chci rici, ze se diky tomu citime malicko vice erudovanejsi v teto oblasti nez drtiva vetsina jinych skol. Proto bych myslim rozlisoval mezi tvrzenim typu - "Jejich skola je spatna" a "Jejich skola neuci sebeobranne Jujutsu". Prvni tvrzeni je obecne a nerika nic krome snahy tuto skolu ocernit bez konkretnich dukazu. Druhe naopak presne pojmenuje oblast a je ochotno to v ramci diskuse dokazat. Navic v pripade druheho tvrzeni nepujde o ziskani zaku konkurencni skoly, jen o snahu poopravit sve tvrzeni a rici, ze se venuji esteticko-kombinacni ci sportovni forme. Nejsou spatne a dobre formy. Lidem vyhovuje sport, tak se venuji sportu. Nekomu se libi hybat se v kimonu, zkouset akademicke kombinace, ktere pak mohou predvadet na budoshow....prosim jejich volba. Ale nemely by se zamenovat hrusky s jabky. To je cilem tvrzeni, ktere jsem tu v cetnych diskusich rekl a jeste reknu :-)

Pokud jsem tim nekoho nastval...jeho vec :evil:
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 07. srp, 2006 8:27

Makoto.... :)))

Ja si nemyslim, ze tim tu muzes jeste nekoho nastvat... napsal svuj obvykly, klasicky clanek... na to uz jsou asi lide zvykli, tak zadnej strach :)

PS: vyjadrovat uz se k tomu asi nema smysl... mozna to zkusim, az bude cas, nebo do SZ.
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 08. srp, 2006 7:51

Hele, co mi kdo rekne k tomuto? http://antitiger.bloguje.cz/213507_item.php
Narazil jsem na to pri brouzdani netem a docela me zajima zda-li se jedna o vyjimku, nebo podobnych nazoru je vice...
Predem rikam, ze s tou pani se neznam a jeji potomek k nam nechodi. A proti Goralczykovi nic nemam.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » úte 08. srp, 2006 8:38

Makoto,
jak víš že tu paní neznáš, a že její potomek k tobě nechodí. :wink:
Dyk tam snad ani nenapsala svoje jméno.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 08. srp, 2006 8:48

Toman píše:Makoto,
jak víš že tu paní neznáš, a že její potomek k tobě nechodí. :wink:
Dyk tam snad ani nenapsala svoje jméno.

Tak ti dekuju, ted abych vyvracel a obhajoval jak cernej :-)
Si to priste rozmyslim sem dat podobnej odkaz ;-)
Mas pravdu neznam ani jednoho ale asi to bude tim, ze k nam chodi lide az od 16-18 let, mladsi nebereme prave proto, ze se zabyvame sebeobrannou strankou a tam jsou malicko jina "pravidla" nez u sportu.
A uz neprovokuj, vsak se k vam uz brzo chystam na trenink ;-) Uz jsem byl v Boru a super :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » úte 08. srp, 2006 9:32

Makoto píše:Hele, co mi kdo rekne k tomuto? http://antitiger.bloguje.cz/213507_item.php
Narazil jsem na to pri brouzdani netem a docela me zajima zda-li se jedna o vyjimku, nebo podobnych nazoru je vice...
Predem rikam, ze s tou pani se neznam a jeji potomek k nam nechodi. A proti Goralczykovi nic nemam.

Řekl bych, že to nevypovida o ničem, jenom o rozdilnem pohledu na nektere věci a asi měla paní jiné očekávání od klubu kam umístila svojí ratolest.
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 08. srp, 2006 9:36

V pohode, ja chtel jen vedet, jestli je podobnych nazoru vice. Pokud ne, pak je to jen vykrik do tmy, ktery se v kazde skole BU najde. Neni mozne uspokojit kazdeho zajemce o BU. Zvlast kdyz si treba na zacatku nevyjasni, proc chce to ktere BU delat....
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » úte 08. srp, 2006 10:34

majkx píše:Řekl bych, že to nevypovida o ničem, jenom o rozdilnem pohledu na nektere věci a asi měla paní jiné očekávání od klubu kam umístila svojí ratolest.

+1

Tímto bychom asi mohli debatu o blogu ukončit. Připadá mi to jako chování zhrzené milenky.

4Makoto: Jste vítáni.Vždyť už Vás také Tomáš zval.
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 08. srp, 2006 14:59

Makoto...

na tigerteam je podobnych nazoru asi vic, asi stejne jako presne opacnych.
Nekdo hold rad to a jinej to...
A ty tu jasne uvadis kolikrat, ze jujutsu muze byt... no ty vis jak to kategorizujes :)) Tak asi vis, do ktere z tech kategorii tigerteam radis. A nedivil bych se ti, pokud bys proti tomu neco mel... precijen... pokud se venujes jine z tech kategorii :)) Jezis to jsem zase napsal maglajs, snad si to nejak preberes.

Zlom vaz :)
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 09. srp, 2006 7:33

Gino píše:Makoto...

na tigerteam je podobnych nazoru asi vic, asi stejne jako presne opacnych.
Nekdo hold rad to a jinej to...
A ty tu jasne uvadis kolikrat, ze jujutsu muze byt... no ty vis jak to kategorizujes :)) Tak asi vis, do ktere z tech kategorii tigerteam radis. A nedivil bych se ti, pokud bys proti tomu neco mel... precijen... pokud se venujes jine z tech kategorii :)) Jezis to jsem zase napsal maglajs, snad si to nejak preberes.

Zlom vaz :)

Gino, vzdyt jsem nic nerekl....dal jsem odkaz, zjistil, ze se jedna o jeden jediny nespokojeny vykrik a tim to haslo. O Tiger Teamu si myslim, ze delaji presne to, co o sobe rikaji (v dobrem). Na muj vkus trochu moc business, ale je to jejich zpusob jak prezentovat jujutsu a budiz jim prano.
Gino nevsouvej mi do ust (klavesnice) to, co jsem rici nechtel/nerekl :wink:
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » sob 21. říj, 2006 22:22

Jendis píše:Mám další :lol:

Rudolf Charvát - TJ Judo-Budo Brno - V.Dan JuJutsu
bc.Stanislav Lánský - Olomouc - III.Dan JiuJutsu(ISJA) a I.Dan JuJutsu (WKJJO)-tady teda fakt nevím,o co jde??????

Stanislav Lánský má 1. DAN v Ju Jitsu (převážně rakouské/německé Ju Jitsu, to co tu cvičí drtivá většina mistrů) a 3. DAN Jiujutsu (polský styl).

Jiřina Kubíková a Ivo Kosina cvičí Aiki Jutsu, to je něco jiného.
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 26. říj, 2006 9:05

DrGlock píše: Jiřina Kubíková a Ivo Kosina cvičí Aiki Jutsu, to je něco jiného.

Oprava & Doplneni - Jirina jiz Aiki necvici, aspon pod Soke Yamaue ne. Co ja vim, tak tam doslo diky panu Cibulkovi k jiste neprofesionalni reakci ze strany Jiriny a Martina, diky ktere Soke jiz Jirinu Aikijutsu neuci.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Další...

Příspěvekod kohai » čtv 01. lis, 2007 15:44

Znám jednoho:
RUDOLF CHARVÁT - VI. dan Ju-Jutsu - Brno
a to stačí :lol:
kohai
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Panda » čtv 01. lis, 2007 16:07

Tak když už se tu znovu otvírají stará fóra tak:
Fernando Araujo Nascimente 1. dan Brazilia Jiu-Jitsu

:lol:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MED » čtv 01. lis, 2007 17:50

Panda píše:Tak když už se tu znovu otvírají stará fóra tak:
Fernando Araujo Nascimente 1. dan Brazilia Jiu-Jitsu

:lol:

Já myslel že má 2.dan?
Co na to Toman?
MED
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod kamiwaza » pát 02. lis, 2007 12:00

hatamoto píše::) Chtěl jsem tímto řici, že já osobně jsem s úrovní shihana Ing. Ladislava Petráše, coby učitele WJJKO velmi spokojen.

Já taktéž. Doporučuji navštívit příští týden Mírov (ale jen na otočku, aby si vás tam náhodou nenechali :lol: )
Kromě LP tam budou i s panové Stauss a Doležal.
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pát 02. lis, 2007 12:03

MED píše:Já myslel že má 2.dan?

Já taky , ale kdo ví třeba si ho udělil sám (pak to je troškař :-))... nějak to neřeším :D

PS: Budu chtít vidět nějakej pěknej, barevnej certifikát o formátu A2 min. s podpisem dědka Helia
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...