proti noži...

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod kanja-san » úte 04. črc, 2006 18:13

Low píše:vojaci a policajti u nas ale i vsude ve svete, pokavad nemaj vlastni iniciativu se neco ucit, jakoze treba obvykle prislusnici specialnich jednotek maj, jsou naprosti tragedi. kdyz to teda beru podle toho vycviku co maj.. ten jim neda absolutne nic. ale dobre vojaky neznam, jen vim jak to vypada u policie. samozrejme i tam jsou ranari.. ale to neni tim vycvikem.. proto me vzdycky rozesmeje kdyz tady nekdo tasi neco se specialnima jednotkama, armadou nebo temahle vecma.. to je proste o tom ze se lidi moc divaj na filmy.

kolika vycviky si u nich prosel? nebo jen tak hulakas. nechci menit tvuj nazor, ale sam vim, ze to muze byt uplne jinak. znam nekolik lidi, kteri jsou u policie, ze jsou opravdu dobri, muzes s nima o tom pokecat ;-)
nechci ti nijak podrazet tve EGO, ale uz sis o tom pokecal s nekym od 4. nebo 6. brigady? jestli jo tak chapu, ze uz jenom pises :-) - nechapu jak to ze jsou jeste lide, kteri takto hloupe pomlouvaji a pritom jsou uplne mimo, nic asi to tak ma byt.
Naposledy upravil kanja-san dne úte 04. črc, 2006 18:22, celkově upraveno 1
kanja-san
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kanja-san » úte 04. črc, 2006 18:22

takto to fungovalo drive (asi v tve dobe)

Obrázek

takto dnes

Obrázek
kanja-san
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Ondra » úte 04. črc, 2006 19:25

já myslím že Low to myslel tak že příslušníci specielních jednotek jsou "normální" lidi jako každý jiný... co jsem měl možnost poznal lidi z 601. a ÚRN tak to jsou lidi jako ostatní s běžnými problémy, je pravda že si všichni o nich myslí že to jsou nadlidi s napřirozenými schopnostmi, ale jde o skvěle vycvičené jedince kteří se snaží odvést svoji práci na 110%
Dostaly se mi do ruky 4 instruktážní DVD s Ninjutsu konkrétně to vedli Robert Bussey -stealthing technic a Hatsumi Masaaki-Ninjutsu training
Nic tajného tam nikde není, stejně jako v těchto speciálních jednotkách...
jde asi o stejné jedince stejně jako je výběr reprezentačních týmů z některých sportů -prostě ti nej. to nicméně neznamená že by člověk viděl rád zasahovat tyto jednotky v akci,tím méně dostat se do konfliktu s nimi.
proto je asi vytvořeno kolem nich spousta mýtů a legend i když jde o fajn lidi co s dokáží bavit a mít starosti jako kdokoliv jiný.
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod chachar » ned 09. črc, 2006 16:56

k te obrane proti nozi
videl jsem hodne lidi jak cvici tvrde bloky proti nozi a to je podle me blbost
pokud udelate tvrdy blok soupere to zaboli cukne a bodne znovu a vy nestihnete udelat techniku
takze zaklad je mekky blok treba dlani
chachar
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 10. srp, 2006 17:10

www.dogbrothers.com

a pusťte si filmík : knife rumination a Die Less Often Promo
Naposledy upravil Jendis dne čtv 10. srp, 2006 17:30, celkově upraveno 1
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod treeofdeath » čtv 10. srp, 2006 17:19

Jendis píše:www.dogbrothers.com

a pusťte si filmík : knife rumination

hmmm, moji oblubenci....
treeofdeath
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » pon 14. srp, 2006 9:18

http://video.google.com/videoplay?docid ... =pride+mma

malé varování,video obsahuje pár "drsných" záběrů.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » pon 14. srp, 2006 9:38

4 Jendis, díky za super video, přesně odrážející realitu, to mu říkám skvělá dopověď na otázku co dělat proti napadení nožem - pokusit se nezhebnout :( !!
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » pon 14. srp, 2006 9:44

Jo ještě doplnění, to je přesně to co vyučoval učitel kapapu při boji nožem, koupíš vždycky, ale pokusit se prorazit a zdrhnout, ikdyž budeš mít nějaké řezné a bodné rány, adrenalin by ti měl zaručit, že se ti podaří zdeřit a snad i přežít. Bavil jsem se nedávno s chlapem co byl bodnutý při domácí zabíjačce bylo zajímavé, že říkal že bodnutí nožem v tom stresu vůbec necítil, až když zdrhl a zavolal si pomoc, tak zjistil, že je pobodaný :o .
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fidellll----llll » pon 14. srp, 2006 17:19

naprd aji rezani do predlokti staci mam ho samou zilu
Fidellll----llll
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod m-pet » pon 14. srp, 2006 18:15

Ty videa jsou pěkná, dik za ně. Už jsem to tu možná psal, ale nevím to jistě, problematika obrany proti napadení nožem ale i jinými zbraněmi je podle mě dobře popsána v knize Krav Maga obrana proti ozbrojenému útoku. Je tam popsáno i to co dělat po zásahu nožem a i nějaké zážitky lidí, kteří to zažili a přežili.
m-pet
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Low » pon 14. srp, 2006 23:26

ja na tohle forum uz ani nepisu, zda se mi ze sem chodej samy deti. cim dal vic zblbnuty filmama.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » úte 15. srp, 2006 8:10

...
Naposledy upravil diablik dne úte 05. zář, 2006 9:37, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fidellll----llll » úte 15. srp, 2006 10:09

samozrejmne ze prvni vec je utek to je jasny pokud neni moznost tak clovek jedna zkratovite a na naky BU techniky si ani nevzpomene
Fidellll----llll
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod NAIA » úte 15. srp, 2006 17:05

Low píše:ja na tohle forum uz ani nepisu, zda se mi ze sem chodej samy deti. cim dal vic zblbnuty filmama.

Jasně LOW ale co třeba mají dělat policajti. Ti mají celkem dost velkou pravděpodobnost že na ně někdo vystaruje s nožem. Co bys jim radil? Pochop to že jsou lidi, kteří se těmato věcma musí zaobírat. A není to z důvodu že by se považovali za filmového hrdinu. Tak co kdybys zkusil napsat něco konstruktivního co?

Jinak už tu něco takového bylo. Na obranu proti noži byl hooodně dobrý Laďa Matula - Kapap. ©koda že je teď v zahraničí.
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 16. srp, 2006 8:40

diablik píše:pre mna osobne realna obrana ruky vs. noz neexistuje,len teoreticke postulaty o tom....existuju len stastlivci ktory to prezili a potom ti na "vecnosti"...ti uz tolko stastia nemali :( :( Ja osobne keby ma niekto ohrozoval kudlou a chcel prachy,tak mu ich kludne dam,poprajem pekny den,budem pozerat do zeme,hrat chujka,snazit sa nevyhrocovat atmosku...tych par supov mi za to nestoji..a pokial by to bol ukladny vrah a zacal do mna bodat ako sijaci stroj ,tak som v prdely...

Jasně,je to o štěstí....o duchapřítomnosti...proto jsem ty videjka sem postnul,tam je vidět,jaké má člověk asi šance.....
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » stř 16. srp, 2006 9:43

Low píše:gino: nerikej.. videl jsem na vlastni oci prislusnika brn kterej dostal v hospode facku a sbirali ho kamaradi deset minut :) vojaci a policajti u nas ale i vsude ve svete, pokavad nemaj vlastni iniciativu se neco ucit, jakoze treba obvykle prislusnici specialnich jednotek maj, jsou naprosti tragedi. kdyz to teda beru podle toho vycviku co maj.. ten jim neda absolutne nic. ale dobre vojaky neznam, jen vim jak to vypada u policie. samozrejme i tam jsou ranari.. ale to neni tim vycvikem.. proto me vzdycky rozesmeje kdyz tady nekdo tasi neco se specialnima jednotkama, armadou nebo temahle vecma.. to je proste o tom ze se lidi moc divaj na filmy.

v tomhle má Low pravdu,s policií jsem spolupracoval 14 let a musím říci,že 80% policistů ani nemá zájem nějakou sebeobranu dělat.Spíš se snaží to "nějak"přežít v rámci toho,že to je jejich povolání a mají to v popisu práce.Ale pokud to není člověk,kterého BU nebo kontaktní sport baví,v podstatě na to kašlou.Pak to také na ulicích podle toho vypadá,když čtu,že támhle pokousala ženská policistu,ten chudák z toho byl 14 dní nemocný,nebo že 2 snědí spoluobčané zmlátili 3 policajty atd...
Já sám jsem se účastnil desítek takových zásahů a opravdu,globálně si nedělejme o schopnostech policie či armády iluze.Podotýkám,že teď nepíšu o speciálních jednotkách...
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod oswald » úte 29. srp, 2006 15:04

Jendis píše:http://video.google.com/videoplay?docid=-8884586003342147853&q=pride+mma

malé varování,video obsahuje pár "drsných" záběrů.

TAKHLE VYPADÁ REALITA ŘEZ PŘES PRA, PŘES ZÁDA, DÍRY V BŘI©E, VĚT©INOU TO NENÍ PROVEDENO PŘÍLI© VELKÝM NO®EM.
legio patria nostra - "já jsem všude zdejší"
oswald
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod oswald » úte 29. srp, 2006 15:05

[url]http://video.google.com/videoplay?docid=-8884586003342147853&q=pride+mma
[/url]
oswald
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod oswald » úte 29. srp, 2006 15:05

DUPL
Naposledy upravil oswald dne úte 29. srp, 2006 15:06, celkově upraveno 1
oswald
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...