sebeobrana pro ženy

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Jendis » sob 19. srp, 2006 12:23

máte pěkný videa,Jardo....urkytě mají kursy pro ženy smysl.....a když jsou patřičně "vybejkovaný",tak není oč stát,že?! :wink: :lol:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » sob 19. srp, 2006 14:03

sebeobrana je podle me temer nemozna i pro chlapa natoz pro zenskou.

de o to co dostane do vinku, jestli je to od prirody typ co se neboji tak prosim, z posery hrdinu nevychovas. a naprosta vetsina holek jsou poserove.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » sob 19. srp, 2006 14:26

Globálně vzato určitě jo.Co to může zvrátit je motivace.Kolik světově uznávaných mástrů začalo,jako neduživé slabé dítě,kterému dal každý přes držku.Co to provede s ustrašenou ženskou,když se rozhodne,že podruhé to dopadne jinak ? Když v USA běžel film DOST,nahnalo to do tělocvičen hodně žen a určitému množství to určitě pomohlo zachránit si zdraví a život.Moje heslo "Lepší něco než nic".Pro ty,které se pevně rozhodnou pro sebeobranu je dobré vědět,které kluby nabízí kvalitní výcvik a které ne.Globálně vzato spousta žen si potřebuje jen trochu zvednout sebevědomí a na to jim může stačit i přihlouplý fitnes/meditace/sebeobrana kurz.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ly » sob 19. srp, 2006 16:22

Low píše:sebeobrana je podle me temer nemozna i pro chlapa natoz pro zenskou.

de o to co dostane do vinku, jestli je to od prirody typ co se neboji tak prosim, z posery hrdinu nevychovas. a naprosta vetsina holek jsou poserove.

Low, zabudas na jedno- ked niekto napadne babu, vacsinou ide o zivot...a tam uz podla mna "poserovia" nie su. Ked ta niekto skrti, nemas problem mu dat ranu...kdekolvek a cimkolvek. :!:
ly
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ly » sob 19. srp, 2006 16:28

Inak absolutny suhlas s Manikin-Je vela dievcat a zien, ktore si nedavaju pozor. Takyto kurz ich moze predovsetkym naucit zakladne navyky sebaochrany a tie zdatnejsie mozno aj sebaobrany... 8)
ly
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Low » sob 19. srp, 2006 16:38

ano "zaklady" sebeobrany, ale to samy se da naucit za 2 hodiny nejaky besedy kdyz ty holky budou poslouchat.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ly » sob 19. srp, 2006 17:17

Hmm, obavam sa, ze to je ako so sexualnou vychovou na skolach...vela ludi ju absolvovalo a napriek tomu je kopa mladistvych tehotnych. Alebo si zober fajciarov-kolko z nich je presvedcenych, ze bude mat o par rokov karcinom pluc? Obavam sa ze nikto. A pritom je tooolko informacii okolo...na kazdom rohu.

Podobne aj tuna plati -To sa mne nemoze stat-zakladna psychicka ochranna pomocka pred strachom. Vypinam posluch, svet je bezpecny...zvysok su len kecy, ktore vysumia z hlavy...

Myslim, ze realny kurz sebaobrany ti minimalne moze priblizit dane nebezpecenstvo a po prekonani prvotnej paniky pomoct zapasovat ochranne navyky do zivota.
ly
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Fidellll----llll » sob 19. srp, 2006 17:26

nevim jestli to tu uz padlo ale zapomente ze vam to pomuze zlikvidovat vetsiho,silnejsiho chlapa kop do vajec je ucinej ale pokud nema dostatecnou razanci a utocnik ho vyskace tak bude hoodne nastvanej a podle toho bude jednat spis se vyhybat temhle situacim 8)
Fidellll----llll
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Low » sob 19. srp, 2006 19:20

Myslim, ze realny kurz sebaobrany ti minimalne moze priblizit dane nebezpecenstvo a po prekonani prvotnej paniky pomoct zapasovat ochranne navyky do zivota.

no s tim souhlasim. ale realnej kurz sebeobrany ani nic co by se tomu blizilo jsem jeste nevidel.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 19. srp, 2006 19:51

Low píše:no s tim souhlasim. ale realnej kurz sebeobrany ani nic co by se tomu blizilo jsem jeste nevidel.

ani jsi moc,přiznejme si,nepátral..... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » sob 19. srp, 2006 20:42

to ne no :) ale ani jsem o nicem takovym neslysel :)
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod manikin » ned 20. srp, 2006 15:10

4Low:
pokud se da povazovat namirena pistole na hlavu jako napadeni pak ano...ale musim priznat, ze v tu chvili me zachranilo to, ze jsem zustala stat jak solny sloup...nicmene neprijemny zazitek...a byl to clovek, ktery zije v mem okoli a navenek pusobi jako starik s trochu neurotickym psem...

jinak no...prosla jsem kurzem, kde si s nami opravdu nebrali servitky...chodila jsem domu zbita jak pes...k divcimu dobru...kluci to taky odnesli, prestoze byli od hlavy k pate v chranicich....

samozrejme je to o pristupu...ne kazda holka si z kurzu odnese to, co by mela...nektera tam chodi jen pro pobaveni a neodnese si z toho nic...

kdykoliv jsem mela moznost, znovu jsem si prosla utoky od kluku..znovu si fixovala zakladni principy...jenze to jsem ja...
mela jsem v ruce i teleskop a musim rict, ze jakmile se dostanu dal, tak tohle je vec, kterou chci umet ovladat...on takovy maly skritek...no mozna by se tady NEKTERI divili

souhlasim s tim, ze kurz je dobra vec...ale take souhlasim s tim, ze ano...kop musi mit razanci, musi mit spravnou dynamiku a smer, ze rana musi byt rana atd..jenze to je to, co se za zakladni kurz naucit neda a na co jsem narazala v prvopocatku...

dalsi vec je...no mela jsem stesti narazila jsem na lidi, kteri tomu rozumneji a delaji to dobre...jenze bylo to stesti...jako holka, ktera se nikdy pred tim s bojovym umenim nesetkala...tezko posoudi, zda je kurz dobry nebo ne...a co si budeme nalhavat...vsechny skoly dobre nejsou a potom je to jak rikate o strach!

4Makoto...uzijte si soustredeni :wink: a pozdravuj
manikin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod graver » ned 20. srp, 2006 15:48

manikin píše:byl to clovek, ktery zije v mem okoli a navenek pusobi jako starik s trochu neurotickym psem

To je jeden dost nechutnej druh nebezpečí - lidi, od kterých to nečekám. Na mě důchodce s pejskem vytáhl nožík - naštěstí ho to tak rozrušilo, že to sám vzdal.
Senioři jsou vůbec problém - jsou často (a hodně agresívní) a jsou na tom fyzicky tak špatně, že jakýkoliv (i verbální) konflikt jim může přivodit vážnou zdravotní újmu. Mohl bych vyprávět...
Já osobně jsem to neustál jen jednou - asi 15 let nazpět. Když tenkrát moje těhotná manželka nepustila sednout čiperného důchodce, prohlásil o ní, že je to ku*va, která si to uhnala bůhví kde. Dodnes děkuju osudu, že tu ránu přežil a dodnes z toho mám blbý pocit.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » ned 20. srp, 2006 17:40

"kop musi mit razanci, musi mit spravnou dynamiku a smer, ze rana musi byt rana"

tam jde spis o to ze jako 60kilova tvoje rana ani kop mit zadnou razanci nebudou. to je o vaze. nejsou zadny techniky ktery ti budou fungovat.

dobrej zazitek ale se sebeobranou tedy nic, no aspon si tedy urcite umis predstavit jaky to v ty chvili je.

teleskop se obzvlast pro holku urcite hodi nicmene proti vetsimu agresivnimu cloveku je na nic. neni to nic nez kus zelezny tycky kterou s trochou stesti najdes u popelnice. ale pro holku se hodi kazda zbran.

to o tom zbiti po kazdym treninku, to je prave to, nadruhou stranu nevim jestli si umis predstavit jak by kluci byli zbiti napriklad na hodine thajskyho boxu kdyby proti nim nestali o dve hlavy mensi holky ale stejne velky a stejne tvrdi kluci kteri vazne umej prastit:)

zkousela si uz nejakej box nebo neco podobnyho? to podle me da daleko vic nez tyhle sebeobrany.nejen proto ze te naucej prastit a neco ustat ale hlavne proto ze pak dokazes realne odhadnout svoje sance :)
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fidellll----llll » ned 20. srp, 2006 17:58

no tak nacvicovani podpasovek a kopu na holene neni od veci ale asi vas odradim tim dyz reknu ze jestli se vam to nepovede dotycnej uchyl se asi dost nasere
Fidellll----llll
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Panda » ned 20. srp, 2006 18:48

Low píše:
tam jde spis o to ze jako 60kilova tvoje rana ani kop mit zadnou razanci nebudou. to je o vaze. nejsou zadny techniky ktery ti budou fungovat.

Domluvím ti rande s jedním 60ti kilovým thajcem, Buakaw se tuším jmenuje, ti to vysvětlí :)
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fidellll----llll » ned 20. srp, 2006 18:55

Buakaw ma takovych 80 myslim a je to chlap coz je neco jinyho proste by to bylo mozny pokud by se tomu holka venovala takovych 10 let coz myslim zadna nevydrzi
Fidellll----llll
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Makoto » ned 20. srp, 2006 20:28

Low píše:"to o tom zbiti po kazdym treninku, to je prave to, nadruhou stranu nevim jestli si umis predstavit jak by kluci byli zbiti napriklad na hodine thajskyho boxu kdyby proti nim nestali o dve hlavy mensi holky ale stejne velky a stejne tvrdi kluci kteri vazne umej prastit:)"

Sice netusim, co ma vyuka zenske sebeobrany spolecneho s tim, jestli bychom obstali proti thajskym boxerum....michas dve uplne rozdilne veci pane karatisto.
A mimochodem, chodime vcelku pravidelne nejen na kickbox, ale i na box prave proto, abychom i overili, ze nam to funguje. Kam chodis ty chytroline?
Na techto trenincich si navzajem s klukama kickoboxerama zkousime, v cem jsou silni/slabi oni a naopak my. Takze jde o oboustranne prinosnou spolupraci bez vytahovani ega a silackych slov typu jedna rana jedna smrt, coz asi nedokazes pochopit, ze? Precti si po sobe zvlast posledni prispevky a popremyslej, jestli byly vsechny k tomuto tematu...Do te doby se spolu nemame o cem bavit. Hodne velkej teoretik...tech tu najdu hafo, ale nekdo, kdo ma prakticke pripominky...takoveho tu hledam ja k diskusi.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » ned 20. srp, 2006 20:46

LOW-ahoj kamo :wink: ,uz zasa tu vycinas :twisted:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » ned 20. srp, 2006 21:05

(Nejen) pro kolegu teoretika, ktery se zenske sebeobrane nikdy nevenoval, nema s ni zadne zkusenosti, ale kecu ma jak na knizku.

http://www.metacafe.com/watch/28724/she_can_fight/
http://www.metacafe.com/watch/23423/whi ... hic_fight/

Skutecne neni prilis velky rozdil, kdyz se mazou chlapi a zenske, co? :)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...