Moderátor: PC
Rick píše:Čau!
Za ca dva tydny navštíví Českou republiku dva učitelé "buddhismu" -kteří si na západě udělali "dobré jméno" - aby doslova přednesli, co maji na srdci a uvedli do "budhistické praxe":
- Lama Ole Nydahl (www.buddhismus-diamantovacesta.cz)
- Mistr Kaizen (www.sotozen.cz)
Myslím, že pro zájemce, kteří chtějí praktikovat budhistickou nauku je to ideální příležitost začít.
Zajímalo by mě:
- jaké máte zkušenosti se "systémy", které tito dva učitelé zastupují?
- jsou tito učitelé "dobrými učiteli" nebo zakládají svou činnost pouze na jménu, které si udělali?
- jaké jsou podobnosti a rozdíly v těchto dvou systémech; je možné praktikovat obojí?
Rick
NIK píše:Ajaj..Tak na ten odkaz se nelze z neznámých důvodů alespoň mě dostat.
graver píše:NIK píše:Ajaj..Tak na ten odkaz se nelze z neznámých důvodů alespoň mě dostat.
jen chybná syntax linku:
http://www.iogkf.cz/sanchin_kata.html
defendu píše:V ČR existuje celá řada profesionálů,převážně mladých holek a kluků,kteří vyučují Diam. cestu Ole Nydahla,žáci jim za jejich meditační dýchánky platí slušné prachy.Neber to když tě to učí člověk,který ví zatím o životě prdDiamantová cesta-super,superbussines.
Roši Kaizen-vzkaz pro jeho žáky-meditujte,ale proboha nehrajte si na japončíky,jako on.Všechny ty rituály jsou jen hezký exhibicionismus,se zenem nemají nic společného.
defendu píše:Měl jsem možnost mluvit s lidma,kteří jim za víkendové meditace platili řádově v tisících,pokud mi lhali tak se všem velice omlouvám
Bussines to každopádně je alespoň pro Oleho,ten nechodí hákovat do fabriky
a při těch svých cestách má čas na vše, jen ne na meditování.
Ověřené meditační metody?Co člověk to jiná nátura,nic nefunguje na stopro,ale to by se pak na tom nedalo vydělávat,chápeš?
Jen tak pro zajímavost-Buddha byl jen jeden,ale institucí jsou mraky,neni to zvláštní?Meditujte,ale nežerte ostatním,že vědí víc než vy,jen proto,že mají víc načteno nebo byli na víc přednáškách.Toť vsjo.
defendu píše:Ale,ale snad ses nám nerozčílil![]()
Vidím,že ty máš svůj Ideál,svou představu,které jsem se dotkl,proto se tak čílíš a urážíš,že
Meditace má vést k vnitřní svobodě,určitě jsi to někde četl![]()
a víš co je prvním krokem?Třeba to,že nemáš potřebu fungovat v nějaké zapráskané organizaci,ale to pochopíš až když budeš dlouho praktikovat "ověřené meditační metody,které se přenášejí s úspěchem stovky let"
![]()
![]()
![]()
Proboha,probuď se.
Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků