Kyudo

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Kyudo

Příspěvekod Anonymní » čtv 22. dub, 2004 7:19

Zdar,
nevite jestli se da nekde u nas (spise na morave) cvicit kyudo? At jsem hledal jak jsem hledal nenasel jsem nic :-(
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » čtv 22. dub, 2004 7:58

Hoj... po dlouhé době, kvalitní dotaz :wink:

V Čechách nebo na Moravě nevím o jakémkoliv organizovaném cvičení kjúdó... Jsou lidi, cvičící BU, kteří tu střílí z luku, ale s kjúdó to nijak nesouvisí (vzhledem k odlišné formě, vybavení i cílům...).

Nicméně i u nás v dódžó jsou lidé, které možnost cvičit kjúdó zajíma (včetně mě)...

Proto jsem začal hledat... a našel.

...kjúdó se cvičí ve ©výcarsku, v ženevském SDK
http://www.sdkbudo.ch/sections/kyudo/kyudo.html

našel jsem také německé (bavorské ?) kluby
http://www.kyudo.de/
http://www.kyudobayern.de/bayernmap2.gif
tady jsou kontakty http://www.kyudobayern.de/contact.htm

...a co by Tě mohlo zajímat nejvíc, nějaký klub je ve Vídni
http://www.kyudo.at/english/english.htm

Určitě se cvičí ve Francii http://www.ffkyudo.com/index-default.html a Anglii http://www.kyudo.org.uk/...
...jestli chceš opravdu cvičit, zkus někoho z nich kontaktovat.

Kdybys chtěl uspořádat nějakou akci, rád Ti s tím pomůžu... (spravuji dódžó ve Zlíně...).

Jo i tady platí, že jsou různé školy a různé formy...

Patrik

P.S.
http://www.kendo.sk má mezi aktivitami kjúdó, ale nevím, jestli ho cvičí... Napiš jim.

P.P.S.
Jestli se zajímáš o kjúdó, neber vážně nabídky nějakých místních samouků :?
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » čtv 22. dub, 2004 8:31

... jo tak tady je to ještě úplnější

http://www.oekv.at.tt/ v odkazech najdeš evropské weby... (Holandsko, Finsko...)

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » čtv 22. dub, 2004 8:42

...já se odtud snad nedostanu...

Zkus tohle http://www.yabusame.jp/english/index.html

...ale na Jabusame Ti dódžó nepůjčím :lol: Kůň se nám sem nevejde :lol: :lol: :lol:

Patrik

P.S.
Ale je to nádherný...
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

kyudo

Příspěvekod Anonymní » čtv 22. dub, 2004 11:54

Zrovna jsem se chystal poslat ten samej dotaz jestli někdo o něčem u nás neví. Už nějakou dobu sháním informace a projel jsem všecky ty stránky na internetu a jsem z toho nadšenej. Možná by nebylo od věci aby se ti, co je to zajímá pokusili o sobě aspoň vědět a hledat možnosti. Myslím, že nejbližší fungující kyudojo dosažitelné z moravy je ve Vídni (jsou tam aspoň dvě). Stálo by určitě za to se tam podívat a zjistit co se dá. Jinak ještě existuje něco v Maďarsku - www.kyudo.hu - a podle stránek vídeňáků tam i vyráběj luky.
zdravím tomáš (brno)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

diky

Příspěvekod Anonymní » pát 23. dub, 2004 14:35

diky za skvele informace Patriku:) Mam velkou radost ze to neni nijak nemozne a ze je vice zajemcu ... verme ze se nejaky seminar podari usporadat:)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pát 23. dub, 2004 14:44

Odporúčam školu v Maďarsku, počul som že sú ok a dokážu ťa zásobiť aj potrebnými vecami...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 26. dub, 2004 16:10

Mockrat děkuju za informace (hlavne Patrikovi). 8O Byl bych rad, kdyby se neco povedlo usporadat, ale nemam vubec zadnou predstavu jak :? Nemate nekdo zkusenejsi nejaky napad?
Co se rakouska tyce, je to pro mě dost nerealne, hlavne proto, že německy neumim ani slovo
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » pon 26. dub, 2004 22:37

Ahoj,

zkusim to trochu doplnit - u nas vim minimalne o dvou lidech co Kjudo delali v Japonsku - jeden je v HK nebo v Pardubicich ale kdybyste me zabili, tak si nevzpomenu na jmeno. Dopatral bych ho snad nejak pres zname znamych... Asi to neni zadny sensei, nicmene na prvni pohled vypadal ze vi co dela a hodne o tom vedel :-) Madary jsem videl strilet na vlastni oci, pry tam maji docela rozjete dodzo.

Nicmene pokud chcete zacit s Kyudo tak se prpravte na tvrdou praci. A ten luk taky celkem neco stoji :-)
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 27. dub, 2004 5:06

Picard píše:Ahoj,...Nicmene pokud chcete zacit s Kyudo tak se prpravte na tvrdou praci. A ten luk taky celkem neco stoji :-)

Myslím, že ta cena by tolik nebolela... nicméně další vybavení... šípy, keikogi, rukavice, pásek... etc tu cenu ještě zvedá :mrgreen:

Taky jsem slyšel, že klasické luky u nás vysychají a praskají (podobně jako bamboo šinaie)...

...a krom tý tvrdý práce... bude asi chvíli trvat, než Vám někdo do ruky stčí luk... Xdlouhou dobu se budete učit chodit a klanět a klekat a podávat a soustředit a kdovíco ještě...

Patrik

P.S.
Nikomu nic neslibuju... ale: Někdo ode mě snad začíná komponovat dotaz (zřejmě do Vídně), tak mi pošlete e-mail nebo nějakou jinou zprávu... uděláme nějaký adresář předběžných zájemců a když se zadaří něco zorganizovat, dozvíte se to...
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » úte 27. dub, 2004 13:29

patrik píše:
Taky jsem slyšel, že klasické luky u nás vysychají a praskají (podobně jako bamboo šinaie)...

Podobne jako karbonove sinaje se delaji i karbonove luky, ten by snad mel neco vydrzet.
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 27. dub, 2004 13:36

Picard píše:
patrik píše:

Podobne jako karbonove sinaje se delaji i karbonove luky, ten by snad mel neco vydrzet.

Podobně jako karbonové šinaie budoi i karbonové luky 5 - 10ti násobně dražší :mrgreen:

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » úte 27. dub, 2004 13:39

picard -

na sinaj je najlepsia roxorova tyc :)
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » úte 27. dub, 2004 13:51

Kazda sranda neco stoji :wink:
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MiQing » stř 28. dub, 2004 5:43

Ahoj lidi, sice nevím, o co jde, ale co kdybyste se zkusili dát dohromady a kdyby vás bylo např. z ČR a třeba i Slovenska dost, tak byste si mohli společně pozvat nějakého učitele ze zahraničí na týdenní seminář a trochu toho pochytili? Ať vám to vyjde!
M.
MiQing
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

kyudo

Příspěvekod Anonymní » úte 04. kvě, 2004 15:18

co se týče těch luků a jejich cen, tak mám dojem že tady je to spíš tak, že bambusové luky jsou dražší (a to tak že jsou drahý jako svině), ale existuje v polsku firma na luky, která má v nabídce luk na kyudo a rozhodně o mnoho levněji než je vidět kdekoli jinde na internetu,(bylo by ale potřeba zjistit zda je opravdu použitelný) o materiálu se nezmiňují ale vyznívá to jako že je ze dřeva, koukněte se na to - www.lukbis.pl (co je ale v různých cenících na internetu hodně drahý jsou rukavice)
tomáš
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: kyudo

Příspěvekod patrik » úte 04. kvě, 2004 15:46

tomáš píše:co se týče těch luků a jejich cen, tak mám dojem že tady je to spíš tak, že bambusové luky jsou dražší (a to tak že jsou drahý jako svině), ale existuje v polsku firma na luky, která má v nabídce luk na kyudo a rozhodně o mnoho levněji než je vidět kdekoli jinde na internetu,(bylo by ale potřeba zjistit zda je opravdu použitelný) o materiálu se nezmiňují ale vyznívá to jako že je ze dřeva, koukněte se na to - www.lukbis.pl (co je ale v různých cenících na internetu hodně drahý jsou rukavice)
tomáš

...no luk i cena jsou pěkný, ale vysvětli mi, jak chceš někoho donutit, aby si ho koupil a pro ostatní vyzkoušel, zda je použitelný...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 05. kvě, 2004 9:41

tímto způsobem to asi nepůjde, ale zkusil jsem poslat dotaz polákům, jednak na materiál ze kterého luky dělají a taky jestli oni sami nemají informace o tom jestli jsou jejich luky používány na opravdový trénink kyudo v nějakém dojo a pak by snad bylo možné se obrátit o zkušenosti tam. odpověď zatím nemám jestli bude tak ji přepošlu. přijde mi divný aby vyráběli jeden z nejdražších luků ve své nabídce jen proto aby si ho někdo koupil na hraní (i když možný je všechno)
tomáš
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » stř 05. kvě, 2004 10:23

skúste www.kendoshop.sk, tam celá výbava na Kyudo stojí asi 18.000,-sk... :wink:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » stř 05. kvě, 2004 10:32

wushi, díky za tip, ale ta výbava je jen jedna (z Maďarska) není zdaleka kompletní... chybí keikogi, obi (od 1000,- nahoru), tabi... a učitel :wink:

tomáši, řekl bych že to je úplně možné, i když je v jejich nabídce nejdražší, stále je mnohem levnější než nejlevnější japonský... i když, jax napsal, možné je všechno...

...a očekávat, že když tu neroste bambus, bude to dražší z něj než z jiných materiálů je naivní... (srovnej v případě šinaiů na kendó)...

Pravda je, že tu meleme o ničem, pořád ještě nikdo nekontaktoval učitele a hlavně, řekl bych, že lukostřelba tohoto typu nezačíná zakoupením luku, stejně jako studium cesty meče nezačíná zakoupením šinkenu...

Patrik

P.S.
...tedy jak u koho :mrgreen:
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na japonská bojová umění a sporty...