klipy - korjú budó

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod patrik » pon 18. zář, 2006 9:41

Mantis píše:Co takhle manriki gusari...Mantis

Kusari fundó respektive manriki kusari* Hoten rjú

/*manriki kusari je údajně populární název na Západě

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod 24volt » pon 18. zář, 2006 10:45

Už se tady na to kdosi ptal a nedostal odpověď - tak ještě jednou:
Jdou tahle videíčka nějakým způsobem stáhnout/uložit?

Díky
24volt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Mantis » pon 18. zář, 2006 16:28

Ja bych nehodnotil na pomale a rychle Budo, nebo na pomale a rychle provedeni, ono vse ma neco do sebe.
Ja cvicim TSKSR, nas ucitel pan Hatakeyama rika cvicte pomalu a precizne, rychlost prijde casem.

Petr[/quote]

Zdravím Peťo, vím co myslíš, obecně si také myslím, že na začátku je třeba cvičit precizně a pomalu, ale tihle lidé nevypadali jako začátečníci a když necivčí boj v rychlosti boje, pak už mi to jako boj nepřipadne. Když jsem se ptal svého mistra na rychlost forem, říkal "Cvičte vždy jak nejrychleji to jde". No, a když vezmeš že u zbraně je 1. zásah mnohem více rozhodující než v boji beze zbraně, pak myslím, že rachlost je opravdu třeba cvičit. Ono to např. rozvíjení koncentrace a výbušnosti zaroveň se silou úteku se dá zvládnout i bez partnera . jde mi o efektivní využití času, který dnes spousta lidí nemá. Doma cvičím sólo, posilování, formy atd. ale s partnerem se snažím cvičit jako ve skutečném boji - samozřejmě myslím bez zranění toho druhého, ale pokud mi rychlost nenasimuluje můj partner na cvičení, tak kdo už? Čekat na "ostrý" souboj s tím, že to nějak dopadne?¨

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Lada » úte 19. zář, 2006 10:32

24volt píše:Už se tady na to kdosi ptal a nedostal odpověď - tak ještě jednou:
Jdou tahle videíčka nějakým způsobem stáhnout/uložit?

Díky

Samo že dá, ale potřebuješ na to nějaký program, ale jaký nevím ale začnu se po něm pídit a dám ti vědět
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » úte 19. zář, 2006 11:19

224volt No tak jsem po tom mrknul jako na většinu otázek najdeš odpověď na netu...ješttě jsem to nezkoušel ale stačí chvíli hledat a přijdeš na to sám...možností je více třeba tady se koukni http://www.ovsem.net/software/stahujte-video-z-youtubecom

http://forum.lide.cz/forum.fcgi?akce=forum_data&auth=&forum_ID=33831

a najdeš určitě i další..... :wink:
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 19. zář, 2006 13:19

2Mantis

Jen tak, jako neuváženou reakci... prostě některé věci se cvičí "pomalu", bez ohledu na pokročilost, nebo čísi představu o budó nebo budžucu, a jiné rychle. Má to svůj účel.

Nemá smysl to tu znovu opakovat, ale klasické japonské školy a jejich metodika i současný tvar jsou jednak založené na trochu jiném formátu, než to, co zná většina lidí, cvičících BU a krom toho jde vždy o celek... Tedy jedna technika, nebo deset minut cvičení... dvoudenní seminář, nebo rok práce... anebo deset, třicet let, to vše působí trochu jinak. Jinak zvenku, jinak zevnitř :)

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » úte 19. zář, 2006 21:12

jj ty Japonci sou strasne pomaly :]

http://www.youtube.com/watch?v=YqFaM7xgGLE
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » stř 20. zář, 2006 12:09

Ukryto ;) ale je tam :)

Sestřih z ukázek sumó a jabusame a hnedle potom, přesně ve třetí minutě začíná pár krátkých korjú akcí... je to mžik, ale zahlídl jsem Takenouči rjú džúdžucu, bódžucu, Araki rjú čigiri (hustý - takový tyč s řetězem), kusarigama,...

odkaz

Jen škoda, že toho není víc :(

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » stř 20. zář, 2006 12:29

Taky mam neco dobryho :]

http://www.youtube.com/watch?v=dnbCGqhf ... ed&search=

nejlepsi jsou ty kanony na konci :]
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

stažení

Příspěvekod oswald » stř 20. zář, 2006 12:56

to Picard... asi jste to tady už řešili, ale prosím, pokud to jde, je možné z toho serveru stáhnout tyhle clipy, a pokud jo, tak jak? díky Os
legio patria nostra - "já jsem všude zdejší"
oswald
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod 24volt » stř 20. zář, 2006 22:13

To Lada: Díky moc!
24volt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: stažení

Příspěvekod Picard » stř 20. zář, 2006 22:45

oswald píše:to Picard... asi jste to tady už řešili, ale prosím, pokud to jde, je možné z toho serveru stáhnout tyhle clipy, a pokud jo, tak jak? díky Os

Viz Laaduv prispevek vyse :]
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » stř 20. zář, 2006 22:53

Aby nedošlo k nedorozumění, já netvrdím, že japonci jsou pomalí, jen se mi zdá, že mimo karatisty a cvičence s mečem je nácvik bojového umění celkem pomalý, na to že člověk musí být v boji velmi rychlý. Ale nic, já taky trošku dělám Tai ji a vím, že co je pomalé, může být rychlé. A taky je pravda, že nezáleží na tom, jak se to mě zdá, jen jsem k tomu napsal poznámku ze zkušenosti jak cvičíme dvojformy my.

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » pon 25. zář, 2006 9:17

Další mixáž... přibližně od čas 3:35 je Daitó rjú aikidžúdžucu (moc pěkně) a od 5:15 Jagjú ©ingan rjú džúdžucu (hustý atemi)...

nejen bujutsu

Patrik

P.S.
Na začátku je myslím něco jako kjógen (?), potom moderní BU šintaidó, budžinkan a na konci nějaký kontaktní karáčo :)
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » stř 27. zář, 2006 11:18

Mugai rjú iai kata

Mugai rjú kumitači (kendžucu)

Mugai rjú tamešigiri - suwari waza

Mugai rjú tamešigiri

a zapomněli jsme na Tojama rjú, což je moderní škola (1925)... ale řadí se mezi korjú. (Pánové mají údajně šinkeny a moc se s tím nemazlí).

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 03. říj, 2006 17:46

teda..nevím,jestli jsem ve správném threadu,snad jo....sem se tu prokousával starýma příspěvkama a našel jsem tu(teda nejen tu...třeba na Sandomonu o tom p. ZIEGELHEIM taky píše...že jako se přímo účastnil)pár básnění na "policejní kendó" v ®aponsku.....že jako prej maso,úplně masakr.....nejsou(čirou náhodou) někde alespoň nějaká videjka???Patriku??Picarde???
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » úte 03. říj, 2006 21:54

No jo, mas to je hrozny, asi celkem i nepredstavitelny. Videa asi zadny nejsou, porotoze se pri tom kameramanum dela spatne :-)

Tohle policajti sice nejsou, ale nejaky naznak, toho ze muze byt i zle je tady http://video.google.com/videoplay?docid ... 99&q=kendo . Ale fakt jen naznak.

Ale radsi tise, jsme OT, az na to Patrik prijde, tak nam provede neco hroznyho :-)
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » stř 04. říj, 2006 5:39

Picarde, Ty si admin ;)

2Jendis

Není to až takovej OT. Jindra v JPN dělá kendó, ale také ho pustili hned ke dvěma korjú kendžucu...

To jen pro info... Jindra dělá, pokud vím, Mizoguči ha Ittó rjú a Tennen Rišin rjú. Na tréninku Tennen Rišin rjú jsem v JPN byl (i díky němu) a byla to bomba... To, co jsem viděl i to, že mě nechali cvičit :)

Zajímavé na tom je, že kendžucu tam smí cvičit někdo až dostatečně zkušený v kendó (od 3. danu výš) a rozhodně si nemyslím, že by to bylo jediné kritérium... Tedy kendó je nutné minimum, pro některé školy kendžucu. To jen vzkaz těm, co si myslí, že kendó není japonský šerm, ale jen nějaké sportovní plácání bambusovou tyčkou...

Vzkaz těm, co píší v jiných topicích, že japonský šerm je omezený, nemám... protože je to pravda. Třeba v japonském šermu se neboxuje a nekope do obličeje, takže je to pravda... Japonský šerm je úplně omezený.

Mno a abych nebyl úplně od věci, tak nový úlovek na Youtube je Kašima šintó rjú kendžucu je jedna ze škol odvozující původ ze svatyně Kašima...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 04. říj, 2006 6:03

Dík..... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » stř 04. říj, 2006 9:13

patrik píše:Vzkaz těm, co píší v jiných topicích, že japonský šerm je omezený, nemám... protože je to pravda. Třeba v japonském šermu se neboxuje a nekope do obličeje, takže je to pravda... Japonský šerm je úplně omezený.

Vim, ze to je ironie :-) ale konkretne v Tennen rishin ryu jsem videl rany pesti do ksichtu, do solarku, chytalo se tam za saju, za gi, ruzny hnusny paky na ruce se tam davaly ... celkem maso :-)

(Patrik to samozrejme vi, protoze to taky videl, jenom si z nas utahuje)
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...