Slušné... To sa mi celkom pozdáva, ja som sa tiež najlepšie cítil v Číne, niekedy som cvičil aj 5-6 hodín denne, bolo to vyčerpávajúce, ale krásne... to Japonsko ti trošku, v dobrom , závidím, ešte som tam nebol, raz by som chcel aspoň navštíviť...
marvin, najlepšie sa blve po domácej, to nevieš potom potom potom potom potom , taký je asi priebeh.
Ale vážne, tiež by ma to celkom zaujímalo, ako sa trénuje, aká je skladba tréningu, na čom je dôraz, atď...
Ať máte radost chlapci a děvčata,soudruzi, mě tady v Pekingu výuka nic nestojí , sejdu ze svého 26 patra dolů, vedle baráku mám park a tam cvičím s kým se mi zlíbí. Hele, támhle mistr Pakua, ®ák Li Z Minga, a hele, vedle skupinka cvičí Taiji od mistra, který se učil u Li Tian JI, a hele, támhle žák Chenfake cvičí Chen Taiji. A támhle děda stžídá šavli, bič a kopí,.,..Jenom kdybych měl víc času. Zdravím všechny z Pekingu, Pavela
4pavela - nazdar, Pavle, ozvi sa, ak môžeš, písal som ti mail a nedošla odpoveď, máš toho tak veľa?
Inak, s tým cvičením, neviem,ako ty, no od nás tam prachy pýtal každý...myslím v Pekingu, ale možno sa svet mení
Petr - veď to je to isté, či je to na nájom alebo potreby k BU alebo učiteľov život - je to ok, len aby to nezašlo do debilného obohacovania sa a honbou len za prachmi...
Nazdar, cvicime v Praze skladame se v podstate jen na pronajem cvicebnich prostor a na zaplaceni veci okolo.. platime 500,- mesicne... treninky jsou v podstate 5x tydne.. podletoho jak jste daleko.. stejne tak je to se seminari.. Kazdy tu cvicem prosebe.. a zaroven spolecne.. kdyz prijede sifu z ciziny.. zaplatime vsechno okolo a jeste samozrejme neco pridame. Coz hodi peknou sumu za letenky ubytovani atd.. Debaty o tom jestli je vas ucitel profesional nebo ne si s prominutim strcte za klobouk ;-} u nas je par lidi kteri makaji a jeste stihaji cvicit 3 hodiny denne a pochybuju ze vetsina profiku ma svuj osobni trenig dele.. 500,- mesicne se mi nezda moc, ale je to tim co za to dostavam. Ale kdybych zacinal se cvicenim, hledal skolu a videl 6000,- za rok + vydaje za seminare.. tak bych sem nesel. Ale kdyby jo udelal bych dobre ;-}}}} Hlavne cvicte jinak jsou to vyhozene prachy a cas ;-}}} A za 30let si rekneme jestli to byla dobra investice..