[quote="oswald"]Koule se musí točit v roce, tedy jedné ruce vždy obě, tedy minimálně dvě. Jeden Čínský herec, i zde poměrně známý, mne učil točit nejprve se třemi a nakonec se čtyřmi, ale to je zbytečná ekvilibristika a o tu nejde. jde o dynamickou masáž zón na dlaních a prstech, to jednak a jednak o rytmické smršťování a uvolňování svalů dlaně a předloktí. Správné provedení tohoto cvičení je takové, že koule se nesmí při rotaci jedna druhé dotýkat ani o sebe nesmějí narážet! Další podmínkou je, že se nejprve točí po směru hodinových ručiček, cca 5 až 15 minut a potom druhá ruka, a pak první ruka vopačném směru. I když se to zdá nemožné, je možné se to naučit, aby se koule nedotýkaly (ještě stále hovořím o Chi kung koulích). Inu nic není zadarmo. navíc, je nutné vybrat si správnou velikost, která odpovídá velikosti ruky a délce prstů a přitom někdy veliká ruka , nebo malá ještě není rozhodující kritérium pro výběr koule (nebo střenky pistole nebo nože) ale to, jak je plná, nebo prázdná, tedy pokud je ruka sice velká, ale dlaň plná svalů, je lepší nebrat si úplně největší a analogicky opačně...
Doporučuji vybrat si koule pochromované, s vnitřními "strunami" a vnitřní kuličkou. Jednak tyto koule uvolňují při cvičení do kůže nejméně reziduálních stopových částí těžkých kovů, barev a laků, jsou tedy relativně bezpečné, a jednak vibrace z vnitřku koulí poskytuje dále hlubokou masáž šlach, nervů a hlubších struktur, včetně posilování kstí. Navíc, harmonické znění strun se po celkem krátké době stane dobrou indikací, jestli tuhle piškuntálii provádíte správně. Pokud se někomu snad zdá, že jsem toho vychrlil o tomto fenomenu moc, budte si jistí, že toho není ani dvacetina, ale jako základní instrukce to IMHO stačí. Pokud má někdo zájem o další, tak SZ. Oss[/quot
Čauky
No vypadá to že se v tom celkem slušně orientuješ.
Myslim že bych ti mohl vzhledem k tomu jak si se projevil dát jiný dotaz.
Nedávno sem se seznámil s jednou starší dámou za kterou pravidelně chodí léčitel-Homeopat a pokládá jí dlaně či léčí bez doteku.Vlastně jde asi o vyvažování energetické struktury těla nebo tak nějak.Chtěl sem ji říci že mi to přijde podobné jako brát nějaké prášky na bolest-tj-problém to neřeší jelikož by za ní musel chodit doživotně.Chtěl sem jí doporučit nějaké internal BU-třeba Taichi-přijde mi to přirozenější a účinnější,dochází ke stejnému či dokonce lepšímu efektu,ale pomaleji.Souhlasíš s tím???Já sem si nebyl jist a byl sem opatrný.Přeci jen mne s nim chce seznámit a já nemam dostatečné argumenty.
Dík za odpověď.Myslim že i Miro by mne mohl usměrnit.Díky