od Miro » stř 18. říj, 2006 3:47
Panove,
Doufam, že je to celé jen nějaké hloupé nedorozumění a doufám, že už
přestaneš psát v duchu uraženého obětního beránka. Nikdo ti tu nejde
po krku a nikdo netouží po tvém skalpu - a proto bych krotil úplně
zbytečné emoce a zachoval bych chladnou hlavu ... Jsi myslím buddhista
a těm je vlastní ROZPOU©TĚT své ego ...
Nie som urazeny baranok a cela tato debata sa mna osobne ani v najmensom netyka (moji studenti taijiquan a baguaquan a ucastnici mojich seminarov v Cechach by to mohli celkom jednoznacne potvrdit, nie je to vsak potrebne). Preto mam naprosto chladnu hlavu a snazim sa velmi triezvo hodnotit cely tento thread. Moj nazor je, ze tento thread je extremne neferovy, tak neferovy, ze som dokonca aj uvazoval, ze prestanem na toto forum prispievat uplne. Dvadsat stran som cakal, ze bud Vam to dojde, alebo to utichne samo od seba, bohuzial uz nemam zaujem byt dalej trpezlivy a vravim, ze to co sa tu robi, je hanebnost.
1) Neočernujeme žádné JINÉ styly BU, ale špatné BU (několikrát to tady
padlo) resp. diletantský přístup lidí k BU!!! ®e si to vzal na sebe
(ač to tak nikdo nemyslel), je tím, že se nebavíš o kung fu/BU, ale
pouze o sobě. Nevím jak mam vysvětlit fakt, že se tady bavíme o BU a
ne o tobě ... Prostě se povznes nad to, že když někdo napíše tai ji
quan, že tím myslí TEBE (pokud v tom neni tvůj záměr a neni to nějaké
tajné cvičení)
To je skreslovanie faktov. Bolo povedane velmi jasne, ze uroven taijiquan v Cechach je blablabla... Nebolo to o spatnom BU, ako tvrdis, BU nikdy nie je spatne, iba ludia su spatni - ale ludia tu neboli menovani, menovane bolo cele taijiquan v Cechach... To je jasny sweeping statement - neslo a nejde Vam o spatne BU, slo/ide Vam o ociernovanie celeho taijiquan v Cechach, nepripustne ste to zovseobecnili na vsetkych cvicencov taijiquan, hoci vacsinu z nich ste nikdy nevideli cvicit a nikdy nestretli. Nie je to hanebnost?
2) Jak sis všiml..., ona se ta debata zdaleka netýká jen tai ji quanu,
ale i dalších stylů např. wing/ving chun/tsun, hung kuen, aikido ...
prostě všech BU obecně ... a nikdo kromě tebe to nevztahuje na svou
osobu!!!
Ano, ale nikdy tu nebolo povedane, ze wingchun v Cechach je nahovno, podme ho rozoberat, nikde nebolo povedane, ze hunggar v Cechach je nahovno, podme ho rozoberat - bolo to povedane iba o taijiquan. To povazujete za ferovy pristup? A pritom vy dvaja taijiquan vobec necvicite! Preco ste si nepovedali, podme rozoberat ten nahovno wingchun v Cechach, ktory robime a ktoremu rozumieme?
3) Cintáty typu:"Nemame o nich ani paru ...???" Tomu říkám věcný
argument ... Ano mnoho škol BU je opředeno pohádkama!!! Kéž by
takových škol bylo pár a jen hrstka ... bohužel..., opak je pravdou,
je jich většina a proto má kung fu takovou reputaci - jestli si to
nevěděl, tak ti to tímto oznamuji Jestli ti ta reputace vyhovuje a
vadí ti, že někdo má chut a odvahu to změnit, tak se od toho distancuj
a nemusíš se této debaty nijak účastnit - nikdo tě nenutí!!!
Nie som sam, komu je to uplne jasne, vie to minimalne aj Sun. Kungfu ma blbu reputaciu iba u tych, ktori mu nerozumeju - ked raz zacnes kungfu rozumiet, Luen, pochopis velmi rychlo, ze tu reputaciu mu nikto nemoze vziat. Chce to len zacat tomu kungfu (napriklad tym vnutornym stylom) rozumiet.
A ako chces zmenit, nieco, comu vobec, ale vobec nerozumies? Preco nejdes na nejaku diskusnu grupu fyzikov vyhlasovat, ze chces zmenit Einstovu teoriu relativity? Pretoze sam vies, ze by Ta vyhlasili za hlupaka. Preco Ti nedojde, ze to iste robis aj teraz na tomto fore?
4) Budeš se divit, ale obecně je u nás wing chun resp. jeho úroven
dost mizerná (v tomto ohledu neni wing chun nijak výjimečný) ... Je
totiž také opředen mnoha mýty z říše pohádek ... Myslel jsem, že ty
budeš jeden z prvních kdo bude věci kolem BU poctivě uvádět na pravou
míru ..., ale to jak se k tomu stavíš, je to tvoje volba a tvuj boj!!!
Rozumies bojovym umeniam velmi malo - ked sa pozries do Ciny, zistis, ze mnohi majstri stale propaguju ideu nebojovania a nefighting, bojove umenia ju obsahovali odjakziva a stale ju obsahuju. Mozem Ti citovat mnoho, mnoho prikladov... Pre Teba su to pohadky, lebo kungfu este stale vobec nerozumies, ale mas tu neskonalu drzost poucat ludi, ktori sa snazia tomu porozumiet, tvrdenim, ze to robia spatne... Samozrejme, vzdy budem uvadzat na pravu mieru nespravnosti - ked mi bude niekto bajit o mystike taijiquan, poviem mu svoje, neboj. Ale ked mi niekto bude pchat pod nos svoje nedokonale pochopenie ako jediny spravny nazor, tiez mu musim povedat svoje, sorry.
A neboj, som si dobre vedomy urovne wingchunu ci ineho kungfu v Cechach - ked jeden ucitel wingchunu ma taketo nazory a hlavne take pristupy, tak sa vobec nedivim, ze uroven kungfu v Cechach je tak mizerna...
5) Jestli máš pocit, že toto téma bylo založeno proto, aby tě tady
někdo urazil..., tak si špatně vykládáš to, co tady píšeme. Myslím, že
ty sám se nepočítáš do kategorie lidí o jejichž nekalích praktikách se
zde píše!!! Potom ale neni tvá sebestřednost a egoismus na místě!!!
Btw KDO tě tady urazil a ČÍM a nakonec bych tě chtěl požádat o tohle:
Když tady s námi celou dobu diskutuješ, polemizuješ ... dojdou ti
argumenty nebo chut, tak se pak prosím nedožaduj pomoci sifu I.
Rzounka - aby si nás zkrotil, odvolal apod.... To je hodně DĚTINSKÉ a
... "cenzura"! Pořád píšeš o vyzrálosti, širších aspektech chápání BU
a vnášíš do toho našeho "primitivního" pohledu duchovní dimense ...
Jednej podle toho jak kážeš a nechovej se zbaběle a přízemně - to
přeci neni tvá parketa ... ty už si "JINDE" ...
Ano, mohol si sa dovtipit, ze sa nepocitam medzi ludi, ktorych tu s kamaratom znasilnujes svojim myslenim. Mohol si sa preto dovtipit, ze to co tu pisem, nie je moja sebestrednost a egoizmus (lebo Vase vycitky voci studentom taijiquanu v Cechach sa ma vobec netykaju) a mohol si sa tiez pokusit dovtipit, preco to vsetko asi pisem. Mozno by Ti doslo, ako velmi neeticky tento thread je. Inymi slovami, snazim sa ochranit tych, ktori si cvicia taijiquan iba pre radost z pohybu ci pre zdravie, ci pre akekolvek ine dovody ako je ten Tvoj jediny spravny, snazim sa ochranit vsetkych tych, ktori vyznavaju ine priority (napriklad aj tehotne zeny a ludi, ktori zacnu cvicit taijiquan po 60-tke) pred "odbornikmi", ktori im tvrdia, ze ked nevedia dat ranu, nie je to bojove umenie. Ywanovi toto malo byt davno jasne jak facka a davno Vas oboch mal stopnut pretoze tento thread je proste hanebnost.
Miro
P.S.: Pavela, ak sa Ta moj vyrok dotkol, sorry, ale uz som kompletne otraveny a ani v najmensom netuzim o nicom debatovat verejne (hoci si za svojim nazorom stojim). Bud si to nechajme na inokedy alebo prijmi moje ospravedlnenie - ak chces, prehlasujem, ze som sa mylil, a prosim Ta o prepacenie. Dik.
Naposledy upravil
Miro dne stř 18. říj, 2006 4:15, celkově upraveno 1