to miro:
<BR>no vidim to podobne ako ukropcany. Tvoj pohlad je sice pekny, tiez by som mu rad veril, ale je idealizovany /ze by vela cvicenia a malo reality

/.
<BR>Problem je asi v tom, ze to vidis jednostranne z pohladu obrancu. Preco predpokladas ze ten kto utoci na zenu musi byt zaroven sracka. Ked ma chlap samy sval hmotnost okolo 100kg a je proste len klasicky poulicny hulvatsky bitkar co je asi najskor ked mlati zenu, tak s nim budes mat hooooooodne velky problem a budes frajer ak to zvladnes s rozdielom 20kg ako a nie 45kg zienka.
<BR>Netreba podliehat naivnym predstavam, ze ten kto necvici b.u. musi byt zakonite chudacik co nevie udriet a zlozi sa po kopacke do guli ako vo filme. Ak by bojove umenia fungovali tak ako si to ty predstavujes, tak by nebolo potrebne robit napr. v Judo hmotnostne kategorie a rozdelovat to na zeny, muzov dorast a pod. ze ano.
<BR>Proste prirodu neokasles. A ist do toho s tym, ze ten kto je lahky a nema silu je lepsi ako velky a tazky, silny, lebo je rychlesi a ma techniku je dost uletene a nezodpovedne.
<BR>Zober to logicky.
<BR>Velky, silny, rychli, technicky a zdravo agresivny chlap = 99% neporazitelny proste idealny bojovnik.
<BR>A to ostatne jedno percento, ktore ho ma sancu porazit urcite netvoria ludia, ktory su na opacnej strane rebricka a jedine cim disponuju je technika a srdce - mozno ak maju v ruke 9mm glocka, ale to je ina debata

.
<BR>Ak by to bolo opacne uz davno by napr. tak zname ultimatne zapasenie bolo plne "cinskych 60kg" bojovnikov. Nie je - aj napriek tomu, ze je to financne velmi zaujimave a hlavne pre niekoho kto je tak dobry, ze by to tam mlel hlava nehlava ako sa zda z niektorych sifu a senseiou. Proste realita je taka aka je a netreba si idealizovat skutocnosti, pretoze to moze nakoniec niekoho hodne bolet ...
<BR>