Když jsem někde sám...mno....za každou cenu slušnost,ale neústupnost...důraznost!!!Pokud vidíš potížistu,slušně ho upozorni,že se tam lidi bavěj,ty že máš na starost,aby to tak zůstalo a že bys rád,aby vše zůstalo v klidu(klidně ho pozvi na panáka,hlavně musíš převzít iniciativu,nesmíš ho nechat přemýšlet).Pokud začne být situace tvrdší,nesmíš ustoupit....vůbec....trvat na svém,za každou cenu.K tomu samozřejmě záleží na Tvém výzoru....řeč těla....nesmí mluvit jinak,než huba.
Víš....já mám "dar huby".....většinou lidi přesvědčím...ukecám.....
Je-li potížistů více,záleží na situaci.....volat můžeš na Policii(je dobrý se dopředu s provozovatelem domluvit,aby kdyžtak Policii volala obsluha,ty tam jsi kvůli něčemu jinému-klidně se domluv sám s obsluhou....třeba i nějakej signál.....ale zase,většinou je obsluha místní,lidi se tam znají,takže Ti mnohdy paradoxně může pomoci sám hostinskej

)......
Nejvíce si pomůžeš,budeš-li se chovat "profesionálně",nebude se o Tobě vědět,ale zároveň všichni budou vědět,že tam jsi....v klidu,přirozené chování,pozornost,asertivita...na případné výzvy a poznámky nereagovat,dokud je to možné.....je to práce,není to osobní.
Jednou jsem hlídal nějakou technoakci v Jihlavě v "Áčku".....a před půlnocí přišla banda vojáků,notně posilnění alkoholem a chtěli za každou cenu dovnitř,bez placení vstupného,páč chtěli jen chlastat,produkce je nezajímalo....po 3/4 hodiny (z jejich strany) nadávek a výhrůžek,(z mé strany)trpělivé vysvětlování "nejde to,nemohu,omlouvám se,fakt to nejde".....a jednom pokusu projít,kdy jsem hocha chytil,odstrčil zpět a znovu "litanie" odešli.......dobře mi nebylo,nas*anej jsem byl do běla,ale nedal jsem to znát.......lidi se chodili koukat,jak se tam s nima dohaduju,ty jsem zase vyhazoval dovnitř,že tam nemaj co dělat........
Já nevím,nějak si to přeber.....