Proc vetsina odsuzuje aikido?

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Kubik » úte 05. pro, 2006 12:13

to ukropcany:
Nikdo se po Sosukem nevozi! Je mu 15 let a jedine, co by mel delat je cvicit se sklopenyma usima. Problem je, ze on zde prezentuje sve naivni nazory jako svatost a vypousti moudra, o vecech o kterych nema ani poneti. A jeste nekomu doporucuje co ma delat. To je proste k smichu, nebo spise k placi :-(((
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Kubik » úte 05. pro, 2006 12:18

Emanuele píše:Příde mi absurdní respektovat OBRAZ! :roll:

Jo mne taky, ale portret Osenseie neni "jen" obraz. Pokud cvicis BU pak ziskavas respekt k urcitym vecem. BTW cvicis BU? Pokud ano klanis se na zacatku treninku? A jaky je mezi tim rozdil???
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » úte 05. pro, 2006 12:40

Kubik píše:to ukropcany:
Nikdo se po Sosukem nevozi! Je mu 15 let a jedine, co by mel delat je cvicit se sklopenyma usima. Problem je, ze on zde prezentuje sve naivni nazory jako svatost a vypousti moudra, o vecech o kterych nema ani poneti. A jeste nekomu doporucuje co ma delat. To je proste k smichu, nebo spise k placi :-(((

Proč????To je teda žvást,to se na mne nezlob...je mu 15,vypouští bludy a na Vás,jako zkušenějších je,abyste mu to vysvětlili a vyvedli ho z omylu.Je jen otázkou,kdo z Vás to dokáže slušně a věcně,bez pošklebků....jak píše Ukropčány,jen si na něm honíte(když napíše blud,prostě řeknu,že je to blud a vysvětlím proč).....přitom někteří jste na tom stejně jako on,ne-li hůř...a to,že je mu 15 neznamená,že by měl cvičit se sklopenýma ušima,je to jedinec a má právo na vlastní názory a pohled na věc.A tohle je diskuzní fórum....nevím,proč to nezkusíte po dobrém,slušně,proč ve spoustě lidí internet a anonymita probouzí prapodivné myšlenkové pochody a nedokážete diskutovat normálně,bez nadávek,invektiv....spousta z Vás nebyla v 15 lepší. :evil:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sosuke » úte 05. pro, 2006 12:50

Kubiku: Já mám ponětí o věcech, které vypouštím, mám taky spoustu videí, knih a zkušeností (sice ne úplně v realu, ale roky na tatami a z pěti bojových umění a ze závodů ještě v judu).
,,I to co je pro nás nepochopitelné, ve skutečnosti lze nějakým způsobem pochopit. Ale také existují věci, které chápeme jaksi přirozeně a věci, kterým nemůžeme porozumět, i kdybychom se snažili sebevíc.'' :wink:
:)
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sosuke » úte 05. pro, 2006 13:09

http://www.youtube.com/watch?v=bxhnWupv ... ed&search=

Hiroshi Ikeda sensei 8. dan. Nevíte jestli není náhodou příbuzný od Masatomiho Ikedy senseie? :|
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » úte 05. pro, 2006 13:47

Kubik píše:To Kik:
Jak uz jsem psal, Radima znam a plne respektuju. Je to clovek, ktery od mladi cvici BU aikido, judo, karate, kung fu... O jeho kvalitach neni pochyb. Klidne Radimovi udelam reklamu.

Videi mam milion a dokazu si predstavit o cem mluvis. Uvedom si jak vznikly jednotlive odnoze Aikido. Uz za Osenseie od něho odeslo s mistrovskym stupnem mnoho lidi a zalozili si vlastni skoly, ktere jsou odlisne. Kazdy ucitel chape aikido jinak a to ze Nishio sensei ho chapal pres karate a iaido je v nejlepsim poradku. Jini ucitele to chapou jinak. Vem si treba Senseie Asaie, 8. Dan, ten zarucene necvici aikido skrz karate. Kde dela chybu treba on? Je to hloupost verit vsemu co ti reknou, musis si najit vlastni cestu. Aikido je o hledani... A proc o tom mluvim? V teto diskusi jsi opet vypustil pohrdavou hlasku "a necvicis ty Ikedu?". Uz ti to rikam podruhe, cvic si co chces, ale neplivej na jine Senseie...

Máš pravdu v tom ,že aikido každý chápe jinak , ale principy z kterých vyšly jsou pro všechny stejné.Nišio vychází ze samurajských principů pošlu ti něco ať vidíš jak to myslím .Pohrdání to je silné slovo ,ale nepochopím třeba jak takoví mistr jako on vám neřekl ,že ostří na ostří je chyba to třeba nepochopím ,samuraj si cenil meče víc jak života a meče se dědily ....no po vás bych meč nechtěl :cry:
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » úte 05. pro, 2006 13:55

Uz ti to rikam podruhe, cvic si co chces, ale neplivej na jine Senseie...-pokud budu vidět ,že je něco špatně tak to řeknu klidně mi to říkej milionkrát!!! :evil: a víš co tady se lidi obouvají lidi aikida proč to asi tak je?tak se teď zaměř na ně já jsem pro aikido (jen pro jiný styl jak ty)a pokud mi neřekneš něco rozumného tak mi nepiš já jsem pro každou argumentaci!!
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » úte 05. pro, 2006 14:02

jendis - naplacat deckam na zadok a dat klikovat za trest ;) inak to nevidim.
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 05. pro, 2006 14:03

:lol: :lol: :lol:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » úte 05. pro, 2006 15:47

sosuke píše:http://www.youtube.com/watch?v=bxhnWupvWeY&mode=related&search=

Hezký gymnastický výkon...:roll: Ale v praxi na tebe nikdo takto "nabíhat" nebude, navíc onen sensei, jistý si přímočarostí a neměnností útoku, párkrát uhnul s takovým předstihem, že by na to útočník ještě stačil zareagovat. Ale to je pořád dokola... :roll:
Takže jinak: Myslím, že se tě sosuke dosud nikdo nezeptal, co ty osobně vlastně od tréninku Aikido, nebo BU obecně očekáváš... Nebo ano?
1) Pokud Aikido bereš jako náplň volného času, jako druh tělesného a duševního cvičení, pokud se ti líbí atmosféra tréninku a nic víc už od Aikida nechceš a nečekáš - pak je vše v pořádku a všichni kritici (včetně mě) ti mohou akorát tak vlízt na záda...:wink:
2) Pokud je však tvým cílem stát se i funkčním bojovníkem, který je schopen v případě fyzického napadení ubránit nejen sebe, ale i své blízké, pak podle mých zkušeností není Aikido tou optimální volbou...:? Jak už jsem naznačoval v jednom z dřívějších příspěvků - Aikido bylo v době svého vzniku plně funkčním BU. Kdyby tomu tehdy tak nebylo, tak by jednoduše zaniklo. Problém je ten, že M. Ueshiba byl silně ovlivněn náboženstvím, takže časem Aikido transformoval z ryzího BU na pasivní filozoficko / sebeobranné cvičení. Existuje hodně způsobů, jak Aikido učit... Nezáleží jen na dané "škole", ale i na trenérovi samotném. Tradicionalistické pojetí tréninku Aikida tě ani po několika letech cvičení na "ulici" opravdu moc nepřipraví...:? Takové Aiki - Jitsu je na tom přece jen o dost lépe. Ale proč v takových pouličních střetech v drtivé většině případů zvítězí bojovník plnokontaktního BU? Rozhodně to není jeho technickou převahou, ale tím, že trénuje v reálných podmínkách. Je prostě zvyklý ze sparringu na boj se soupeřem, který se hýbe, klade odpor a také útočí. Sparring je prostě nenahraditelný, a nemusí se to týkat pouze "úderových" BU. Dělal jsi chvíli Judo a i tam se přece v rámci pravidel zápasí naplno. Jedině tak se člověk naučí, jak kterou techniku aplikovat, aby byla opravdu funkční. Některá BU sice sparring nedělají, ale alespoň nacvičují sebeobranu proti reálným útokům (proti celému spektru úderů, útoků zbraněmi...), což je pořád lepší, než nic. Tomu "nic" se bohužel blíží tradicionalistické Aikido, které nejen že nedělá sparring, ale navíc trénuje obranné techniky proti naprosto nereálným útokům, jako jsou ty typické seky shora, kdy útočník navíc běží s tou vytrčenou rukou vpřed...:roll: Vlastně ten tvůj odkaz na video ukazuje to samé...

Tak nevím, který případ jsi. Pokud ten první, nenech si do tvého odhodlání cvičit Aikido kecat, jen už nás prosím nemuč těmi "hláškami" o smrtících technikách Aikida... :twisted: Pokud jsi případ dva a Aikido tě opravdu baví, klidně ho zatím trénuj dál. Jsi ještě mladý a Aikido ti dá alespoň nějakou míru obratnosti. Ale do budoucna bych každopádně doporučoval přidat nejlépe nějaké plnokontaktní BU, jako například Muai Thai, San Shou... Pro funkčního univerzálního bojovníka jsou samozřejmě ideální různá MMA a jim podobná BU jako například BJJ a Sambo. Samozřejmě ne každému se chce trénovat "tvrdá" BU se sparringem, takže v takovém případě by to chtělo alespoň Karate, nebo Wing Chun ("spárujete" luene?). Pokud se ti líbí principy Aikida a chtěl bys to umět používat v praxi, z podobných principů těží i v ruská "Systěma". Pokud bys byl opravdu případ č. 2, zkus se poptat po různých oddílech BU a jít se nejprve podívat, co a jak se kde trénuje, zda by ti to "sedělo". Také by nebylo na škodu tu a tam absolvovat nějaký seminář. Rozšíří ti to obzory a ty si pak sám lépe určíš, co vlastně chceš...:wink:

PS: Uff, to jsem se rozepsal...:lol:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kubik » úte 05. pro, 2006 15:52

Jendis píše:Proč????To je teda žvást....

Protoze Sosuke povida "erudovane" uplne o vsem. Treba nedavno vysvetloval, jak je to ve Slovenske Asociaci Aikido se shihanem. O tomhle on proste nema ani poneti!!! At klidne mluvi o tom co zna, ale tohle???

To ze je mu 15 znamena, ze by mel hlavne cvicit, nabirat zkusenosti a ne rozdavat rozumy. Za tim si stojim!!!

V patnacti jsem byl taky vemeno, ale myslim ze takove sebevedomi jako ma on jsem nemel. A taky hlavne jeste nebyly zadne diskuzni fora :-)
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Kubik » úte 05. pro, 2006 16:01

sosuke píše:...mám taky spoustu videí, knih a zkušeností (sice ne úplně v realu...

No a to je prave ono! Vsecko, co mas nactene, okoukane a nemas zazite je ti k nicemu. Nektere veci proste musis prozit...
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Kubik » úte 05. pro, 2006 16:16

TongPa píše:Hezký gymnastický výkon...:roll:

Ano je to jedna z forem cviceni. Taky na tebe na ulici nebude nebihat makiwara :-)

Co se tyka ucelove sebeobrany nelze nez souhlasit!

Podle mne a me zkusenosti, Aikido funguje na utocnika, ktery utoci podle aikido a pak je odhozen a vsichni jsou vysmati :-)))

Problem v cviceni aikido je ten ze vetsina lidi vnima utoceni jen jako aiki-utoceni. Kazdy, kdo prosel nejakym kontaktnim BU vi ze tomu tak neni.
Aikido je treba cvicit tak, ze se musi vnimat vsechny varianty. Kdyz uke prestane aiki-utocit je treba prejit v obrane k razantnejsim technikam. To se spatne aikidakum poslucha, ale je to tak! V Aikido je prece 90% uderu, to kazdy vi :-) A taky mozna proto obcas jsou slyset vety ve stylu, ze Aikido je universita BU. Pokud je to universita, tak by kazdy mel projit ZS a SS.
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Kubik » úte 05. pro, 2006 16:27

kik píše:Máš pravdu v tom ,že aikido každý chápe jinak , ale principy z kterých vyšly jsou pro všechny stejné.Nišio vychází ze samurajských principů pošlu ti něco ať vidíš jak to myslím .Pohrdání to je silné slovo ,ale nepochopím třeba jak takoví mistr jako on vám neřekl ,že ostří na ostří je chyba to třeba nepochopím ,samuraj si cenil meče víc jak života a meče se dědily ....no po vás bych meč nechtěl :cry:

OK, samozrejme jsem to mockrat slysel, ze ostri na ostri nepatri, ale proste Ikeda kladl duraz na jine veci nez na KONTAKT DVOU mecu. I sam Nishio rika, ze mec v Aikido neni realny mec... Porad to tady opakujes jako kdyby zrovna na tomhle stalo cele Aikido, ale o tomhle to prece neni.

BTW: v kendo se seka jak???
BTW2: kazdy zivy mec ktery cvici proti zivemu meci se casem "opotrebuje"
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » úte 05. pro, 2006 16:57

4Kubik...no jasně,já taky vidím,že někdy kecá,že je jako fanatik...což,přiznejme si,je..:wink:....jenže.....takový ty slinty o krajkových kalhotkách a podobně...to je ubohost.Já myslím,že si rozumíme,o čem jsem mluvil.... :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » úte 05. pro, 2006 17:04

...mazem..
Naposledy upravil diablik dne úte 05. pro, 2006 17:13, celkově upraveno 2
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 05. pro, 2006 17:09

Diablíku...vždyť je mu 15...ať si kecá.... :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » úte 05. pro, 2006 17:11

..mas pravdu..hambim sa :oops: :? ,ja uz ho necham tak,zasa na oplatku by sa mohol kocurisko v diskusiach tiez trosku krotit s tym dzapan fanatizmom...ja neznasam fanatikov :(
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 05. pro, 2006 17:22

neboj...ono mu to dojde....teď se v Aikidó a v Japoncích vidí......Japonsko ho uchvátilo a tak bude za svá slova bojovat do roztrhání těla......to je normální...... :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » úte 05. pro, 2006 17:30

Pořad to tady opakujes jako kdyby zrovna na tomhle stalo cele Aikido, ale o tomhle to prece neni. -ale vždyt aikido vychází z technik meče to nevíš ?a když necvičíš správně s mečem tak....proto to pořád opakuji je to totiž základní chyba a můžeš techniky cvičit dobře jak chceš a tvé aikido poznám podle práce s mečem a když biješ ostří na ostří tak to mluví za vše ,ale to není tvoje chyba ,že to tak necvičíš neutočím na tebe .Jen chci ať pochopíš co ti chci říct .
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...