aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...
Moderátor: Picard
od kik » sob 09. pro, 2006 16:06
Ukropčany a co ty říkáš na tu systemu věříš tomu?
-
kik
- mistr diskutér

-
od kik » sob 09. pro, 2006 16:09
TongPa píše:kik píše:http://www.youtube.com/watch?v=SJDnMDJVWmQ a co myslíte tady to já nevím buď je to nafingované nebo to je pravda a chci to umět

Tak si zajeď na nějakej seminář a uvidíš, jak to je...
http://www.youtube.com/watch?v=bfKReTxXzAMhttp://www.youtube.com/watch?v=xfYx3Pi22X4Sám bych si také chtěl v budoucnu nějaký seminář Systěmy dopřát. Vypadá to jako taková bojová verze Aikida, akorát že to je údajně čínsko / ruského původu.
nejlepší věc jak to zjistit je vyzkoušet si to nevíš kdy bude v čr nějaký seminář?třeba v okolí Ostravy
-
kik
- mistr diskutér

-
od kik » sob 09. pro, 2006 16:14
Dalt píše:Tong pa - to jako pracuje s tlakovymi body? Vypada to drsne...

já to taky nechápu a já kokot buším do pytle a ono to jde i lehce jen dotykem zajímalo by mne jestli používá něják ki nebo to je čistě na fyziologii člověka
-
kik
- mistr diskutér

-
-
Emanuele
- pokročilý diskutér

-
od TongPa » sob 09. pro, 2006 17:01
kik píše:nejlepší věc jak to zjistit je vyzkoušet si to nevíš kdy bude v čr nějaký seminář?třeba v okolí Ostravy
Myslím, že Systěma se u nás cvičí jen v Brně. Ty semináře asi také organizují oni.
http://www.systema.cz/
Naposledy upravil
TongPa dne sob 09. pro, 2006 17:03, celkově upraveno 1
-
TongPa
- mistr diskutér

-
od Dalt » sob 09. pro, 2006 17:02
mno je sice pravda ze vypada jak prestarlej kulturista kterej se rad naji, ale ty techniky vypadaj docela realne (to jak se mu tam skladaj)
-

Dalt
- mistr diskutér

-
od TongPa » sob 09. pro, 2006 17:14
ukropcany píše:...Nehovoriac o tom, ako ten chlap vyzerá čo do postavy... to sa týka aj toho "aikido-senseia"... keby sa proti nim postavil niekto, kto má kondičku, tak do minúty im musia podávať kyslík aby neskolabovali...
No, to nemusí bejt pravda. Jeden z našich trenérů Juda byl taky pěknej pupkáč, ale v pohodě vydržel celou pětiminutovku naplno, měl opravdu sílu a přitom byl pořád rychlej jak sr*čka... Evidentně klamal tělem.

Jinak já osobně si myslím, že pro reálný střet přece nebotřebuješ takovou fyzičku, jako pro 12 kol boxu...
-
TongPa
- mistr diskutér

-
od marvin » sob 09. pro, 2006 19:18
Naposledy upravil
marvin dne pát 15. pro, 2006 23:34, celkově upraveno 1
-
marvin
- mistr diskutér

-
od kik » sob 09. pro, 2006 19:38
4ukropčany a marwin -chápu vaše argumenty ,ale nechtěli byc jste si to zkusit a až pak to odsoudit já třeba jo,třeba to nepoužiješ někdy na ulici ,ale myslím si ,že to bude dobrá zkušenost ať pozitivní nebo negativní lepší než sedět doma.
-
kik
- mistr diskutér

-
od chachar » sob 09. pro, 2006 20:22
http://www.youtube.com/watch?v=bfKReTxXzAM
co to je za saskarna to nikdy nemuze fungovat
pripada mi to jako jedno velke divadlo
ty udery do bricha co to jako melo byt vzdyt to s nema nic nedelalo
a ten konec jak ho svazal me fakt dostal takhle nikdo neutoci kazdy udela nejakou kombinaci
nez by nekoho takhle svazal tak dostane mezi tim aspon 5 uderu

-
chachar
- pokročilý diskutér

-
od chachar » sob 09. pro, 2006 20:26
http://www.youtube.com/watch?v=SJDnMDJVWmQ
toto je jeste lepsi
trapne trapne a jeste jendou trapne
a jakou ma ten mistr vypracovanou postovu

jde videt ze opravdu pilne cvici
-
chachar
- pokročilý diskutér

-
od Hosobiki » pon 18. pro, 2006 12:24
Libor píše:Hosobiki píše:Libor píše:fakt píše:Vrátím se k původní otázce a ta zní Proč většina lidí odsuzuje Aikido.
Odpověď zní: protože nejsou spokojení se svým tréninkem a rádi se naváží do něčeho čemu nerozumí-nedělají. Myslím, že je to stejná hloupost jako odsuzovat české tajči nebo ženský aerobik. Ať si každý dělá co chce zvlášť dělá-li to s chutí.
Myslim ze si to uplne presne vystihol,navyse mozno dodat,ze je to tym ze sme zlí a zlomyselní.Dufam,ze sa i nadalej budes aktivne zapajat do tejto diskusie.
Jo, ale něktarým z vás ... viď Liborku... ta zlomyslnost příliš nejde... už by sis měl najít nějaké jiné fórum a hnípat zase do jiných (dalších) věcí, kterým nerozumíš. I když dle tvých poznámek by se dalo usuzovat, že už tak dvě tři století cvičíš všechna možná bojová umění, takže o nich víš úplně vše a tak k nim můžeš jenom tak do vzduchu funět nejrůznější komentáře.
Na tvoj hnoj nebudem reagovat,mam dost povinnosti na to,aby som sa babral s niekym ako si ty.Aj tak viem presne co si zac,skusenosti s podobnymi.Ved sa kludne motaj po tatami s ostatnymi motakmi,uz som pisal,ze mne to je fuk.
nachápu proč někdo reaguje stylem: nebudu reagovat... o mnohém to vypovídá..
-
Hosobiki
- pokročilý diskutér

-
od Hosobiki » pon 18. pro, 2006 12:25
to chachar: masakr....
-
Hosobiki
- pokročilý diskutér

-
od Libor » pon 18. pro, 2006 13:12
Hosobiki píše:Libor píše:Hosobiki píše:Libor píše:fakt píše:Vrátím se k původní otázce a ta zní Proč většina lidí odsuzuje Aikido.
Odpověď zní: protože nejsou spokojení se svým tréninkem a rádi se naváží do něčeho čemu nerozumí-nedělají. Myslím, že je to stejná hloupost jako odsuzovat české tajči nebo ženský aerobik. Ať si každý dělá co chce zvlášť dělá-li to s chutí.
Myslim ze si to uplne presne vystihol,navyse mozno dodat,ze je to tym ze sme zlí a zlomyselní.Dufam,ze sa i nadalej budes aktivne zapajat do tejto diskusie.
Jo, ale něktarým z vás ... viď Liborku... ta zlomyslnost příliš nejde... už by sis měl najít nějaké jiné fórum a hnípat zase do jiných (dalších) věcí, kterým nerozumíš. I když dle tvých poznámek by se dalo usuzovat, že už tak dvě tři století cvičíš všechna možná bojová umění, takže o nich víš úplně vše a tak k nim můžeš jenom tak do vzduchu funět nejrůznější komentáře.
Na tvoj hnoj nebudem reagovat,mam dost povinnosti na to,aby som sa babral s niekym ako si ty.Aj tak viem presne co si zac,skusenosti s podobnymi.Ved sa kludne motaj po tatami s ostatnymi motakmi,uz som pisal,ze mne to je fuk.
nachápu proč někdo reaguje stylem: nebudu reagovat... o mnohém to vypovídá..
Pretoze nemam chut stale vysvetlovat kazdemu blaznovi,ze je blazon a ze ked skoci z okna a zatrepoce rukami nebude lietat ale sa zabije.
Nech si len kludne skoci,rad si to pozriem,ved mna to boliet nebude

-
Libor
- mistr diskutér

-
od chachar » pon 18. pro, 2006 22:29
Hosobiki- co jsi tim chtel rict nepochpil jsem co jsi myslel tim slovem masakr
ty tomu videu snad veris je to saskarna never vsemu

-
chachar
- pokročilý diskutér

-
od Toman » pon 18. pro, 2006 22:40
Já osobně mám ze Systemy velice rozporuplné pocity. Ovšem rusáci pro své služby už v historii vynalezli ledacos. Až moc mi to připomíná našeho oblíbeného grandmastera kiai
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou

-
Toman
- mistr diskutér

-
-
od Baxxse » pon 18. pro, 2006 23:47
Video se zda az prapodivne...poklada toho velkeho chlapa jak hracku jen poklepanim na casti tela...chtel bych ho videt v praxi.
-
Baxxse
- mistr diskutér

-
Zpět na japonská bojová umění a sporty...