http://video.google.com/videoplay?docid ... 7&q=karate
Moderátor: Picard
ruffus píše:O pouzitelnosti by som nepochyboval. Ja sam tradicne karate nerobim ale mam kamosa ktory ano. Mal som prilezitost vidiet ho v akcii a tych chlapov mi je doteraz luto
pucmaz píše:baxxse: A co je podle tebe pouzitelnost v praxi? Jestli se chces bavit o okinawskem karate, nadhod neco konkretniho a muzeme zacit.
defendu píše:Pokud se v nějakém stylu učí jednoduchá obrana a následný protiútok proti na ulici běžným útokům (capáky,údery hlavou,držení jednou rukou a mlácení druhou,kravatě,klinčům apod.) tak je úplně jedno co cvičíte za styl,ale pokud to v tom stylu není a to proto,že to tam ani nikdy nebylo,tak na ulici můžete mít značný problém.
Takže otázka pro o. karatisty - řešíte na trénincích i tyto "přízemní" věci,nebo je neberete v potaz?V shotokanu,který jsem jako kluk dělal to nikdo neřešil,jak je to v Okinawa stylech?Tu otázku zkuste prosím brát seriózně,ne jako úvod do nějaké hádky,kterých je tady mraky.
Dík
Lada píše:v katách sice tohle je, ale je otázka jestli se to pak necvičí jen v těch katách ale i trocha v reálné situaci, při sparinku atd... samotné katy jsou podle mě nanic.....
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 0 návštevníků