kondici opravdu získáš cvičením, poznáš co je třeba kde máš mezery a co je potřeba více cvičit. Také podle toho co budeš dělat se odvíjí potřeba třeba více trénovat určitou oblast. Te´žko takhle paušalizvat kolik toho musíš zvládnout, ale čím více kliků a dřepů uděláš, čím více uběhneš a budeš mít síly tím lépe pro tebe

teď nymyslím abys trénoval na maraton i když by to rozhodně neuškodilo a snažil se zvedat ohromné váhy. Síla je potřeba samo ne na úkor pohyblivosti, ale to ti s posilováním doma nehrozí.....
Já na tréninkách zažil spoustu lidí v mladším věku než ve tvém a někteří byly na tom s fyzičkou opravdu mizerně a take se to zlepšilo ono to ani jinak nejde. Take spousta jich to vzdala jelikož si mysleli že je potřeba pro to něco dělt. Myslím že s tvím přesvědčením a že už jsi začal nebudeš mít problém
Až nekam na trénink přijdeš (je dobré toho zkusit více) tak zjisitíš jaké mají standarty kolik toho dělají a když budeš lepší bude to pro tebe jen ku prospěchu a snažší a určitě se to bude mezi lidmi tam lišit co zvládnou.
Tak žádný strach, tam byti také měli ukázat jak cvičit na zlepšení toho a onoho aby ses to nenaučil blbě což je hodně podstatné.
to ze položís dlaně nazem je dobré, znám mnohem mladší co řeba nedokážou ani to

,. Tohel momentálně neudělám ani já jelikož léčím problémy s bederní páteří

ale v kopech, úderech a technikách mi to nevadí a neomezuje mě to. I takhle udělám rad dva přemet dopředu, dozadu, různé gymnastické blbiny atd.. U tohodle cítím jen problémy se zády, ale nemá to nic dělat s rozsahem v předklonu....
Není potřeba být takový gumídek jak předvádějí v některých filmech
provaz udělat taky není potřeba, já ho neudělám

a ani se o něj nesnažím z toho už jsem vyrost (né že bych se neroztahoval to je potřeba, ale do roštěpu nee) a že bych pociťoval nějaké omezení či třeba problém stability při kopu na hlavu vyššího soupeře se mi nezdá, ale čím lepší rozsah budeš mít tím lépe pro tebe, ale zas tak potřeba to není a otázka jaký styl si vybereš kde je co potřeba. Také jsi vcelku vysoký tak to budeš mít snažší bych řek.
Co si vybereš je na toběš, já ybch ti doporučoval projít toho víc co se ti zalíbí....je blbost trénovat něco co tě bude nudit, nebude se ti do toho chtít. Jak už tu bylo zmíněno ideální box, MT, plnokontaktní karate atp.. či neco kde je zahrnuto více stylů, pro sebeobranu třeba nějaký dorbý systém tak je totiž výtažek vesmes jednoduchých technik ze všech možných BS,BU. Ohledně zdraví při tomhle tak na to musíš myslet hlavně ty a ten kdo tě bude trénovat, nejsi nejmladší a už se ti nezpevňujé kosti, šlachy a svaly na to take nejsou zvyklé. Chce to postupně a správně cvičit aby si tělo postupně zvykalo a co nejlépe jsi předcházel zranení. Nesnažit se hned zezačátku vyrovnat se těm co to dělají léta a přistuppovat k tomu z rozumem a zejména z ohledem na svoje zdraví to máš jen jedno a jakékoli zranění tě odstaví na tu či tu dobu a vzhledem k tvému věku tak nadelší než někoho o dost mladšího.
Co chceš dokázat to už je natobě a na tvých možnostech. Rozhodně to nepřijde hned a trvá než se něco naučíš (jak co samo) a dle hodně aspektů (trenér, zdravotní stav, šikovnost, motivace atp.). Můžeš a třeba nemusíš nic dokázat to nevíš dokuď to nezkusíš
Každopádně myslím že už tím že se rozhodneš něco takového dělat a vydržíš u toho tak už tím jsi něco dokázal, spousta lidí tě porazí ale také třeba nad spoustou vyhraješ. Ale je jasné že na nějakého týpka o deset let mladšího co se tomu věnuje od 15ti mít nikdy nebudeš
Když ti jde o to co jsi napsal v druhém příspěvku tak určitě to smysl má