videicka

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod michal321 » pon 25. pro, 2006 22:00

Toman píše:Druhý klíč k úspěchu je přemístit v daný okamžik své vnitřní orgány tak aby nehrozilo jejich poranění :D

alebo pana Happy ako ho sam nazyva:D
michal321
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod TongPa » pon 25. pro, 2006 23:20

Tak jsem to projel všechno... Slabota, některé ukázky přímo hrůza... :? Když pominu některé ty totální zhovadilosti, tak to prostě ukazuje jen to, že hodně škol BU cvičí jen takové obrany proti noži, které vychází z toho, že útok bude proveden jediným silným bodem (nebo sekem), za kterým útočník "půjde" celým tělem. Takové "stylově čisté" útoky jsou typické například pro některá stará asijská BU a v té samé době pravděpodobně vznikly i ony dosud vyučované a předváděné varianty obrany. Nedávno jsem měl od kámoše půjčenou knížku o boji s nožem od nějakého českého ninji (jméno jsem zapoměl, ale šlo o "vůdce" českého bujikanu). No - z některých předváděných technik (vždy v extrémně nízkém "ninja postoji") se mi fakt protáčely panenky... :roll: Doba se prostě mění a odpovědní vedoucí představitelé rozličných BU by neměli pouze tupě vyučovat staré tradiční techniky, ale i sledovat nové trendy a "své" BU tomu přizpůsobovat. Někteří to jistě dělají, ale bude jich žalostně málo. Jejich žáci dnes totiž na ulici potkají úplně jiný druh "bojovníka" s nožem a nejsou na to připrraveni... :(
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod michal321 » pon 25. pro, 2006 23:22

TongPa píše:

Tak jsem to projel všechno... Slabota, některé ukázky přímo hrůza... :? Když pominu některé ty totální zhovadilosti, tak to prostě ukazuje jen to, že hodně škol BU cvičí jen takové obrany proti noži, které vychází z toho, že útok bude proveden jediným silným bodem (nebo sekem), za kterým útočník "půjde" celým tělem. Takové "stylově čisté" útoky jsou typické například pro některá stará asijská BU a v té samé době pravděpodobně vznikly i ony dosud vyučované a předváděné varianty obrany. Nedávno jsem měl od kámoše půjčenou knížku o boji s nožem od nějakého českého ninji (jméno jsem zapoměl, ale šlo o "vůdce" českého bujikanu). No - z některých předváděných technik (vždy v extrémně nízkém "ninja postoji") se mi fakt protáčely panenky... :roll: Doba se prostě mění a odpovědní vedoucí představitelé rozličných BU by neměli pouze tupě vyučovat staré tradiční techniky, ale i sledovat nové trendy a "své" BU tomu přizpůsobovat. Někteří to jistě dělají, ale bude jich žalostně málo. Jejich žáci dnes totiž na ulici potkají úplně jiný druh "bojovníka" s nožem a nejsou na to připrraveni... :(

sa mi nexe verit ze v minulosti utocili nozami ako v tych ukazkach..., sak i obycajny voajk vedel seknut lepsie ako tieto krce
michal321
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Lada » pon 25. pro, 2006 23:31

no ty ukázky nic moc, nektré fakt děs, takový sebevrahové a něktré techniky to jsem ani nečekal že by někdo vůbec mohl vymyslet 8O a pochybuju že to vůbec někdy mohlo fungovat i dyž byl útočník s nožem úplná lama.
Jen mám obavy že tohle učení v některých co se to naučili a zvládli vyvolá falešný pocit, že se ubrání a pak na ulici na to dojedou....
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » pon 25. pro, 2006 23:36

michal321 píše:sa mi nexe verit ze v minulosti utocili nozami ako v tych ukazkach..., sak i obycajny voajk vedel seknut lepsie ako tieto krce

Všichni samozřejmě ne, týká se to pouze některých asijských BU orientovaných zejména na filozofii vítězství jediným zásahem... Ostatní BU a lidé, kteří měli určitou bojovou praxi, s největší pravděpodobností s nožem zacházeli úplně jinak... Zejména Evropané nikdy nelpěli na nějakých formách.

Ale na druhou stranu - pokud by v těch ukázkách předváděli realistické útoky nožem a obranu proti nim, určitě by to pro diváky nebylo tak atraktivní... :D
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » pon 25. pro, 2006 23:43

Lada píše:no ty ukázky nic moc, nektré fakt děs, takový sebevrahové a něktré techniky to jsem ani nečekal že by někdo vůbec mohl vymyslet 8O a pochybuju že to vůbec někdy mohlo fungovat i dyž byl útočník s nožem úplná lama...

No některé techniky jsou opravdu taková zhovadilost, že to ani z původního BU být nemůže. Pravděpodobně to vymysleli sami současní "mistři", aby se nějak zviditelnili a měli svoji vlastní techniku... :roll:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

boj a strategie

Příspěvekod oswald » úte 26. pro, 2006 0:19

legio patria nostra - "já jsem všude zdejší"
oswald
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod chachar » úte 26. pro, 2006 13:22

chachar
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod chachar » úte 26. pro, 2006 13:46

na to jsem zapomel tady toho kimbo pekne zridil :D
http://youtube.com/watch?v=RvgNjZfyfKk
chachar
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod TongPa » úte 26. pro, 2006 15:36

Nemáte někdo odkaz na to video, jak dostal Kimbo na benžo :?:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » úte 26. pro, 2006 15:48

On je proste stroj 8O 8O 8O . Tomu chlapovi by sme mohli nasukat do hlavy 10 bomb a on by sa iba usmial
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » úte 26. pro, 2006 15:54

TongPa píše:Nemáte někdo odkaz na to video, jak dostal Kimbo na benžo :?:

Á, už jsem to našel... :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=5trCp8bOxtI

Je dojemné, jak jeho černí bratři v jednu chvíli křičeli kolena ne, kolena ne... Ale že ten jejich Kimbo v tu chvíli toho druhýho držel za triko, to jim moc nevadilo... Asi používají nějaká flexibilní pravidla... :? Ono to vůbec bylo takové chaotické, jak ho Cop musel na konci několikrát dobíjet, než konečně i přes odpočítávání přiznali porážku. No - "Kimboteam" ty prohry evidentně nemá nacvičený... :twisted:

Jinak jde evidentně pouze o pěstní zápas, takže Kimbo využívá jako obranu před údery i ty hluboké předklony s ksichtem a až na zem... To by mu v ringu rozhodčí netrpěl a kdyby bojoval s nějakým Thaiboxerem či ultimátníkem odpovídající hmotnosti, velice rychle by skončil...
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bjohny » úte 26. pro, 2006 16:51

myslim ze v ringu by neustal :roll:
Dej Vám Pánbůh nebe plné dřepů!! :twisted:
bjohny
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod chachar » stř 27. pro, 2006 12:41

chachar
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 27. pro, 2006 12:46

tady máte pár Irů...s holýma pěstma...tss...nějakej Kimbo....ať se jede předvést do Irska,tam má Bareknuckle boxing dlouholetou tradici.

http://www.youtube.com/results?search_q ... rch=Search

http://www.youtube.com/watch?v=wahl5mBeHMU
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Baxxse » stř 27. pro, 2006 13:29

chachar píše:http://youtube.com/watch?v=hOi8cYPt3Ys&mode=related&search=
http://youtube.com/watch?v=cTJ0pUeiTXQ& ... ed&search=
opravdu tvrde strety

Kluci si vylozene potrpi na "ferovku"...
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Baxxse » stř 27. pro, 2006 13:35

Jendis píše:tady máte pár Irů...s holýma pěstma...tss...nějakej Kimbo....ať se jede předvést do Irska,tam má Bareknuckle boxing dlouholetou tradici.

http://www.youtube.com/results?search_q ... rch=Search

http://www.youtube.com/watch?v=wahl5mBeHMU

Dobry jsou ty deti s tatinkama co se kolem motaji...vychovne... :)
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod chachar » stř 27. pro, 2006 13:36

baxxes: to neni o ferovce je to chyba druhe bandy ze nesehnala vic lidi.
to pak muze nejaky chuj z vidlakova co se umi mlatit objizdet celou ligu a davat fight 1 na 1. chapes co jsem tim chtel rict
chachar
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod chachar » stř 27. pro, 2006 13:38

baxxes: je to proste o cele skupine. nevim jak to lepe vysvetlit.
chachar
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

-

Příspěvekod Lorien » stř 27. pro, 2006 13:40

http://www.youtube.com/watch?v=6tn4IiZbgGc

"the BEST" of Hong Kong chisau
:lol: :lol: :lol:
Lorien
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší