Fyzika v bojových umění

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod sam-soi » pon 01. led, 2007 11:19

sun píše:Ach jo. Nebuď tak při zdi. Jen si představ, že smrtí život nekončí. Kdo potom vlastně v tom boji vyhrává? Na to ti fakt odpovědět nedokážu.

hodně zdaru nacvičování posmrtnýho života na jupiteru ve vašich myslích ....
sam-soi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » pon 01. led, 2007 13:31

sun píše:
luen píše:Pohyb mysli neni mozny bez zvladnuti pohybu tela (a to pekelne dobre) a proto "maji" vysledky jake maji ... TEORETICKE!!! Bohuzel se tady berou vnitrni styly jako ryze intelektualni znalost s odpovidajicima motorickyma poruchama!!! Kdo neni zdravej psychicky neni ani schopen se zdrave fyzicky projevovat
Uz to tady nekolikrat padlo..., delate z BU/BS mytickou frasku

Jak už jsem jednou podotkl, když se někdo může na serveru o bojových uměních bavit o rvačkách, což spolu souvisí okrajově, tak proč by se zde nemohli jiní bavit o věcech, jako třeba fyzika, mystika atd, které rozněž souvisí s BU?
Vem si tuhle věc. Jsou matematické úkoly, které by dnešní počítače řešily roky i kdyby se spojily všechny počítače na světě. A přitom už se teoreticky ví, že půjde sestrojit počítač (kvantový http://www.kolej.mff.cuni.cz/~lmotm275/ ... ode18.html), který na to půjde jinak a tyto úkoly bude mít vyřešené stejně rychle, jako ty naše, když počítají 1+1. Prostě to bude pro ně triviální příklad. Rozumíš tomu? Já tedy ne, ale nebudu přece nadávat matematikům, že z toho dělají mýtickou frašku.

Sune, tak jinak ..., pises tady casto o "vysoke" skole BU, ale ja se obavam, ze je z tvych prispevku evidentni to, ze ti pro samou "vejsku" unikaji trivialni zaklady a bez nich je to co pises (i kdyby to byla pravda) jen snuska informacniho SMOGU Obrázek

Proc vzdy zabrednes do tak nesrozumitelneho vysvetlovani, ...tak jednoduchych a zakladnich pojmu Obrázek
Stava se to casto, ...totiz tem kdo nevi o cem mluvi Obrázek

Co je to za blabol, ze vam vychazi sila zevnitr a ostatnim z vnejsku? Sila jde vzdy zevnitr ... nemame zadny externi energeticky zdroj :!: Jestli jsou tvoje znalosti BU takove, jako znalost somatologie, tak mi z toho vychazi jednoducha rovnice = absolutne netusis o cem pises Obrázek

Nechci se vyjadrovat k tvemu dusevnimu zdravi, ale zkus svou fantazii trochu krotit, jinak na tom ulitnes a zkoncis nekde v kazajce Obrázek

Trochu zvolni tempo a pribrzdi, jinak ti nepomuze ani to, ze se zacnes opirat o Einsteina, Sun Lu Tanga ... davas veci do naprosto ujetejch souvislosti a oblbujes naivni a mlade lidi Obrázek

Takhle se nebuduje vaznost a respekt, ale posmech a litost Obrázek
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pon 01. led, 2007 14:21

fakt píše:
pm píše:Snoori - durazne Te zadam, aby si odstranil ze sveho podpisu vylhanou linii, to co co cvicis nema s Hung kyun, natoz Hung kyun rodiny Lam nic spolecneho, o tom co za KRAVINY tady placas, ani nemluve. to ze Ti je 12 a IQ mas jen o 78 vyssi Te neomlouva.

Promiň možná jsem to přehlídl. Snoori tam o žádném Hung kyun nepíše. To měření IQ na dálku taky značí o jistém nadhledu. Jinak přeji hezký Nový rok 2007.

A co je tohle?: Chenanský ©ao-lin- Chee Sin simsi- Hung Heigun- Luk Achoi- rodina Wong- rodina Lam
©ao-lin- Gokyan- "Tit kiu" Saam- Lam Fuksing-Wongové- rodina Lam
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 01. led, 2007 16:12

sun píše:
pm píše:Sun - nejenze si neopdovedel uz nekolika lidem na otazku, ale opet kandidujes na post top pohadkare. co to ma spoelcneho s relanym bojovym umenim?!

Post top pohádkář? Fakt bych tu cenu rád získal, ale to bych o to musel bojovat,že A v tom je problém, protože od té doby co jsem začal dělat BU, tak se mi ten boj nějak příčí. :D. Takže rád přenechám cenu jiným a bez boje.
Neodpovídám na otázky? Když použiješ fyziku a konkrétně, Zákon akce a reakce. zjistíš tedy, že neodpověď je rovněž reakce.
A jen tak pro zajímavost, čemu jsi v mých odpovědích nerozuměl?

o tu se nemusi bojovat, je to neco jako "plysovy lev" v Ceskem lvu.

nevsimnul jsem si, ze by nekdo z diskutujicich zil kazdodenimi rvackami, ale - rada z nich cvici bojove umeni jako bojove umeni se vsim vsudy (ne hokus pokus caryfuk b.u.). ovsem - hippeace nemaji v b.u. co delat, diky nim to taiji dneska vypada jak vypada.

psal jsi:
...V útoku Steinerovu větu lze použít pouze v případě vnějších stylů, protože tam je tělo rozděleno a nedokáže se chovat jako jeden celek a tedy je možno sčítat momenty setrvačnosti jednotlivých částí těla...

PC ze zeptal, jaka je Tvoje zkusenost s tzv. "vnejsimi styly", ja se k dotazu pridal (osobne typuju karate z knizky). zkus odpovedet primo, protoze klicky obezlicky v havu bohorovneho klidu mysli (za pet minut osviceni) k rozumne debate nepovedou.

jinak jak jsem jiz mnohokrat rekl - nic proti taijiquan, prave prot, ze mam c.b.u. tak moc rad, tak me tyhle cary mary teorie fakt lezou na nervy (mysl na Jupiteru, b.u. a pristi zivoty et cetera). s takovou do par let zaradi taijiquan do seznamu sekt ala scientologie
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod madmax » pon 01. led, 2007 16:22

sun píše:Vem si tuhle věc. Jsou matematické úkoly, které by dnešní počítače řešily roky i kdyby se spojily všechny počítače na světě. A přitom už se teoreticky ví, že půjde sestrojit počítač (kvantový http://www.kolej.mff.cuni.cz/~lmotm275/ ... ode18.html), který na to půjde jinak a tyto úkoly bude mít vyřešené stejně rychle, jako ty naše, když počítají 1+1. Prostě to bude pro ně triviální příklad. Rozumíš tomu? Já tedy ne, ale nebudu přece nadávat matematikům, že z toho dělají mýtickou frašku.

Pokud se v problematice kvantovych pocitacu alespon trochu vyznas, tak zrejme vis, ze sice budou umet vyresit NP slozite ulohy v polynomialnim case, ale zatim nikdo neprisel na to, jak se z nich budou cist vysledky! Takze moznost praktickeho vyuziti je velmi velmi nejista.
Ale vubec nechapu, co se timhle snazis dokazat. Proc srovnavas vedu s pohadkami? Na jeziska veris taky?
madmax
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Panda » pon 01. led, 2007 16:37

A ja jen dodam ze pokud je vesmir skutecne nekonecny , tak je pravda ze je v nem mozne cokoli a skutecne existuje misto a clovek kteremu to tak funguje tak jak Snorri napsal, ale dokud to nedokazes SAM, ty SAM, tak je toto vědení neceho takoveho k absolutnimu neuzitku.
A doporucoval bych prosim nezneuzivat tak krasnou vedu jako je fyzika, ktera je urcena k vysvetleni vsech jevu co nas obklopuji a k vyvedeni lidi z nevedomosti k podobnym pomerne tmarskym ucelum zavadejicim zpusobem.Nechtel jsem s tim zacinat ale jako absolventa FJFI se me to pomerne osobne dotyka a dalsi komentare nepodlezene konkretni fakty ci dokonce smyslene zacnu bez ohledu na osobu pisatele nemilosrdně stírat, tak to berte jako varování...a šťastný nový rok :lol:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xavier » pon 01. led, 2007 18:02

sun píše:Neodpovídám na otázky? Když použiješ fyziku a konkrétně, Zákon akce a reakce. zjistíš tedy, že neodpověď je rovněž reakce.
A jen tak pro zajímavost, čemu jsi v mých odpovědích nerozuměl?

Nezlob se, ale tohle je blbost. Kdyz uz se tady ohanis zakonem akce a reakce, mohl bys vedet, ze tento zakon rika, ze akce a reakce soucasne vznikaji a zanikaji. Mnoho lidi si tento zakon mylne interpretuje. Napr. kdyz tlacis do stolu rukou, tlaci stul do tvoji ruky stejnou silou opacneho smeru. Jakmile ruku zvednes, stul na tebe uz nepusobi.
xavier
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod sun » úte 02. led, 2007 10:10

pm píše:PC ze zeptal, jaka je Tvoje zkusenost s tzv. "vnejsimi styly", ja se k dotazu pridal (osobne typuju karate z knizky). zkus odpovedet primo, protoze klicky obezlicky v havu bohorovneho klidu mysli (za pet minut osviceni) k rozumne debate nepovedou.

No zkoušel jsem ti odpověď do SZ, ale jaksi to nefunguje. Takže i když velmi nerad odpovím takhle veřejně.
Začal jsem u Rusa Juria Bezručka dělat něco jako karate. Byla ale spíše fyzická, pohybová a rvací příprava s tím, že trénink odehrával hodně sparingově.(Hodinu fyzického makání a pak hodinu až dvě neustálé střídání partnerů a různých modelových situací). (Jurij Bezručko - gymnasta a karatista, v současné době gymnastický trenér reprezentanta Davida Vyorala.)
Tohle jsem dělal třikrát týdně dvě až tři hodiny - pět roků. Za tu dobu jsem vynechal max. pět tréninků. Po dvou letech jsem si na další dva dny v týdnu přidal aikido s Vlastimilem Gráfem, tam jsem strávil teda tři roky. Vynechal jsem jeden trénink. Po té, co jsem se seznámil s Taijiquan u Zdenka Kurfursta, tak jsem ze vším skončil a dělám jen to sedm dní v týdnu v průměru pět hodin denně. Se Zdenkem to mělo podobu vnějšího cvičení - cvičení množství sestav a procvičování aplikací. U Zdenka jsem strávil šest roků. Pak jsem se seznámil s mistrem Vincentem Chu u kterého cvičím do teď, pokud možno stále stejně intenzivně. Až po třech letech cvičení s Vincentem Chu jsem začal pociťovat nějakou změnu od vnějšího k vnitřnímu, do té doby to byl pořád vnější způsob. Takže si myslím, že mám s tím vnějším docela dobré zkušenosti. Navíc celá fyzická příprava u jakéhokoliv sportu je víceméně vnější a těch jsem taky dělal dost a dost. Takže tak. Téma fyzika v BU beru ze strandy a více méně provokuji, aby bylo o čem kecat. A s V.Chu cvičím letos šestý rok a beru jej jako svého prvního mistra, předtím to byl pro mne takový úvod do BU.
P.S.
Líbí se mi prostě více pozice pohádkáře než rváče. To už patří k povaze. :D
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » úte 02. led, 2007 10:15

luen píše:
fakt píše:
pm píše:Snoori - durazne Te zadam, aby si odstranil ze sveho podpisu vylhanou linii, to co co cvicis nema s Hung kyun, natoz Hung kyun rodiny Lam nic spolecneho, o tom co za KRAVINY tady placas, ani nemluve. to ze Ti je 12 a IQ mas jen o 78 vyssi Te neomlouva.

Promiň možná jsem to přehlídl. Snoori tam o žádném Hung kyun nepíše. To měření IQ na dálku taky značí o jistém nadhledu. Jinak přeji hezký Nový rok 2007.

A co je tohle?: Chenanský ©ao-lin- Chee Sin simsi- Hung Heigun- Luk Achoi- rodina Wong- rodina Lam

Ať to čtu zepředu i zezadu - pořád žádný Hungkyun. Tady to máš ještě jednou. Chenanský ©ao-lin- Chee Sin simsi- Hung Heigun- Luk Achoi- rodina Wong- rodina Lam.
Po zadání pár jmen do vyhledávače vyjelo Hunggar.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » úte 02. led, 2007 10:20

luen píše:Co je to za blabol, ze vam vychazi sila zevnitr a ostatnim z vnejsku? Sila jde vzdy zevnitr ... nemame zadny externi energeticky zdroj :!: Jestli jsou tvoje znalosti BU takove, jako znalost somatologie, tak mi z toho vychazi jednoducha rovnice = absolutne netusis o cem pises

Dobrá tak vážně.
Já nepíšu, jak komu vychází síla, ale jakou sílu využívá pro trénink. Což je rozdíl.
Obecně lze říct, že vnější styly používají k posilování těla sílu vnější a vnitřní sílu vnitřní.
Napadl mne takový příměr:
:idea:
Když chce cvičenec vnějšího stylu posilovat tělo používá k tomu např, posilovnu, kdežto já si svou posilovnu nosím stále sebou a posiluji tedy neustále. Nepotřebuji tedy zvedat činky nebo dělat kliky, stačí se postavit a využít vnitřní sílu k posílení kostí, šlach a svalů. Je to zdá se jednoduché, problém je vycvičit tuhle vnitřní sílu tak, aby toho byl člověk schopen.
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » úte 02. led, 2007 11:04

8O mě klepne on nemusí ani posilovat a to ani s vlastní vahou....stačí když si stoupne, zamyslí se aby sepl vnitřní sílu(možna ani to ne a stačí se jen postavit) a začnou mu růst svaly,síla, kosti a šlachy sílit... 8O :lol: :lol: :lol:
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod madmax » úte 02. led, 2007 11:23

Lada píše:8O mě klepne on nemusí ani posilovat a to ani s vlastní vahou....stačí když si stoupne, zamyslí se aby sepl vnitřní sílu(možna ani to ne a stačí se jen postavit) a začnou mu růst svaly,síla, kosti a šlachy sílit... 8O :lol: :lol: :lol:

Budes se divit, ale s timhle uz se delaly vedecke pokusy. Byly dve skupiny lidi a v jedne skupine kazdy den v presne urcitou dobu mysleli na posilovani (fakt si nedelam srandu). Ukazalo se, ze u tech co mysleli na posilovani, byl po nejake dobe zretelny narust svalove hmoty. Bylo to sice mnohem mene nez pri skutecnem posilovani, ale fungovalo to.
madmax
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Snooorri » úte 02. led, 2007 11:36

Lado, místo aby ses od suna poučil akorat se snažíš mluvit proti, zkusils to někdy? skusils někdy delat po delší čas nejaké vnitřní cvičení? m,islim, že ne. Ja sem se snaži zjistit neco o náboženskem Taoismu a Buddhismu. Tam je cílem osvícení nebo buddhovství. Namítneš:blbosti. Tak proč ty systemy existují do dnes? Mnoho techto mnichu a knezí cvičilo i BU aby se dokazali ubranit a zmenšily riziko že budou na cestach zabiti lupiči (což by jejich cestu za osvicenim prodloužilo do dalšího života). Taoiste začínali cvičením vnitřního a pokracovali zevním. Odtud nazev vnitrni styly. Mnoho stylu taoismu nabádalo a učilo sve žaky aby cvičily cely den a i v noci. 7 dni v tydnu. 31 dni v mesici 365 dni v roce. Z toho vidíš ze to nemohlo byt to cviceni jake si ty vybavis kdys se rekne "cviceni". Byly to vnitrni cvičeni na princitu toho co tady říká sun.
Nic
Snooorri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pm » úte 02. led, 2007 11:49

fakt - a on je rozdil mezi Hung ga, Hung kyun, Hung ga kyun, Hung mun, Hung paai etc.? pouc me prosim.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Snooorri » úte 02. led, 2007 12:00

2pm: Ted sem te nepochopil, jak to souvisi z tematem?
Nic
Snooorri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod fakt » úte 02. led, 2007 12:59

pm píše:fakt - a on je rozdil mezi Hung ga, Hung kyun, Hung ga kyun, Hung mun, Hung paai etc.? pouc me prosim.

Zdar a sílu!

Zcela zásadní:

Hung ga - síla vychází z Proximálního kanálku, jde do Henleovy kličky, pokračuje do Distálního kanálku a ústí ve sběracím kanálku.
Hung mun - síla vychází z ventriculu, jde dolní částí GIT systému až do recta. Při nesprávném cvičení se však energie kumuluje v apendixu a pak je zle.
Hung paai - síla vychází ze středního mozku, hromadí se v hypofyse, odtud jde krevním řečištěm do distálního kanálku a tam působí proti síle vytvářené v Hung ga
Etc - síla brání v odplavování vápníku z těla, při nadměrném cvičení se vápník uzazuje v přední části oka a vzniká oranžový zákal.

Taky se vyznám v motorech. Nechceš spravit auto?
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 02. led, 2007 13:04

2sun: diky!

2fakt: ftipne?

2Snooori: nejak jsem nepochopil jak s tematem b.u. obecne souvisi Tvoje prispevky. offence.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TAPTAK » úte 02. led, 2007 15:42

Sun píše:Nepotřebuji tedy zvedat činky nebo dělat kliky, stačí se postavit a využít vnitřní sílu k posílení kostí, šlach a svalů.

Chapu Te spravne, ze po tomto cviceni jsi schopen udelat vic kliku?
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod defendu » úte 02. led, 2007 16:02

Ale kdepak TAPTAKu,on si jen vsugeruje,že fyzicky sílí a stejně tak si vsugeruje,že udělá víc kliků,ale nikdy se o tom nepřesvědčí,protože pak už by to nebylo vnitřní :lol: :lol: :lol: a hlavně by u toho musel hnout zadkem :roll:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » úte 02. led, 2007 16:47

pm píše:2fakt: ftipne?

Nedávno jsem objevil firmu, která stavěla ©aolin. Kdybys měl zájem budeš první komu to předám.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně