Moderátor: Toman
Gladiatork1 píše:čus chlapi,hele myslíte že má smysl posilovat podle nějakých treninkových plánů od nějakých kulturistů kde mají speciálně vymyšlený serie a opakování? Mě přijde že fighteří at už z thaiboxu,K-1,kickboxu,boxu atd. Prostě makaj pořádně na těch částech těla který chtějí posílit a hlavně dřou tvrdě. Jaký máte názor? díky moc.
bjohny píše:gladiatork1.....
pozri se do zrkadla a zeptej se sam sebe z kt. partii jsi spokojen.....kdyz mas posilovnu dva krat tydne tak bych doporucil treba takhle:
Po\prsa,ramena,triceps
Ut\zada,nohy,biceps
....bricho posilis u boxu.........
...me by ale tato kombinace nevyhovela jel bych spis:
Po\prsa,biceps,nohy
Ut\zada,ramena,triceps
....co se tyka serii tak treba 4serie a jeden cvik na partii
prsa - benchpress na sikme lavicce hlavou nahoru
biceps - zdvihy z velkou cinkou, nebo EZ
nohy - drepy, zakopavani
zada - zhyby, mrtvy tah
ramena - military press, zvedani ramen
triceps - bench uzkym hmatem nebo francouzske tlaky v leze
Gladiatork1 píše:techniku cviků mám zmáklou i vým jaký cviky na jakou partii ale nevím kalik mám trenovat serii a opakování a v jakem pořadí mám delat jaké parie těla o to jde? muzete mi nekdo pomoct? Posilku mám pondělí a středa,jinak uterý a čtvrtek mám box.díky! Muj cíl je aby mi narostly ruce,ramena,prsa a chci spevnit celé tělo,zejména břicho,také mi jde o nabrání co nejvyší síly.
bjohny píše:Baxxse:....ja delam tri cviky.....jenze jedu posilovnu(jen cisto posilovnu) Po,Ut,Ct,Patakze jedu v jeden den dve partie a na kazdou kolem 12serii
Pokud trénujete BU/BS pouze 2x - 3x týdně, bude vhodnější posilovací trénink absolvovat ve volných dnech, v pohodě stačí 2x týdně a na každém tréninku procvičit celé tělo.
Pro "bojovníka" by měl být prioritou sílový nárůst a ne nějaká kulturistická objemovka...
Baxxse píše:...tezko muzes ziskavat silu a nezvisovat u toho objem...Kazdopadne i nejaky objem je dulezity pro BS...ono byt pohubly ale presto mit uder kterym prelomim deset cihel taky neni zrovinka dobre. Chce to i nejakou svalovinu ktera odola uderu,ktery muze clovek inkasovat...
No to je snad jasný, že je zvyšování síly při silovém tréninku od určité fáze provázeno také růstem objemů svalů. Viděl jsi snad někdy silové trojbojaře či vzpěrače, kteří by "neměli svaly"?
Ale jde o to, že silový posilovací trénink ti dává v kombinaci se silově - vytrvalostním cvičením v BU/BS (například box. pytel) nejlepší poměr síla / osobní hmotnost.
Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků