Fyzika v bojových umění

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod TAPTAK » úte 02. led, 2007 17:01

defendu - autosugesce funguje podobne jako placebo nebo hypnoza. Tak me zajima, jestli vidi fyzicky pokrok nebo jestli se o srovnani aspon pokusil. A samozrejme me zajima meritko pokroku. (napr. mezirocni narust kliku o 5,10,200, narust bicaku, ...)
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod sam-soi » úte 02. led, 2007 17:02

Sun píše:Nepotřebuji tedy zvedat činky nebo dělat kliky, stačí se postavit a využít vnitřní sílu k posílení kostí, šlach a svalů.

hahaha .. cim dal tim lepsi ....

:lol: :lol: :lol: :lol:
sam-soi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

.

Příspěvekod luen » úte 02. led, 2007 17:31

4 Sun a Snooorri: PAK SE NEDIVTE, ZE SE VAM LIDI SMEJI :D

O hypnoze a sugesci neco malo vim, ale takhle to pratele nefunguje :wink: Je videt, ze hltate lacinou a brakovou literaturu nejen o BU/BS, ale i dalsi ... Jde totiz o to, ze sobe formou sugesce muzes NALHAT COKOLI tva psycha snese, ale zkus prijit nekam do skoly ... napr k tem "vnejsakum" a vsugeruj jim, ze jsi uzasne rychlej, silnej ... Vis jak to dopadne?

Mimochodem uz to tady nekolikrat padlo rozdeleni na tzv. "VNEJSI" a "VNITRNI" je blbost a je umele ... Jenom trouba tohle rozlisuje a dava to vsem najevo ... Chlubte se tim co umite, dokazete atd... a neopirejte se neustale o to, ze vy vnitrni na to jdete lepe, poctiveji vice do hloubky apodobne kraviny ...

Ja rozlisuji jen dobre a spatne kung fu!!! Zatim..., podle toho co tady oba pisete jste v kategorii snilku, naivku a lidi, kteri vse smotaji a popletou ... (kdyz nechci byt vulgarni) ... Mame novej rok 2007, tak si dejte predsevzeti do Noveho roku at se vase hladina hormonu stabilizuje a prestane vam vas mozek delat takovehle lumparny :wink: Mozna by pomohla modlitba ... nevim :oops:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Snooorri » úte 02. led, 2007 17:51

Pokud de o me tak rikam ze vnitrni ZACINA vnitrnim a vnejsi ZACINA vnejsim. Uz sem to tady na zacatku rikal a nechtelo se mi to furt opakovat tak pisu jen vnitrni/vnejsi. samozrejme ze se musi zvladnout obe. Je pravda ze tyto pojmy jsou taky nepresne protoze treba kliky mohou byt vnitrní a nehybne stani (treba v ma bu) vnější. Takze vsechno zalezi na tom jak to beres.
Nic
Snooorri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Snooorri » úte 02. led, 2007 17:53

Ps: když se lidi smějí tak jeste neznamena ze je cemu. 8)
Nic
Snooorri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pm » úte 02. led, 2007 17:59

Snooorri píše:Ps: když se lidi smějí tak jeste neznamena ze je cemu. 8)

ale je, Tobe :lol:
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » úte 02. led, 2007 18:53

To co ten hoch píše je spíš k pláči :cry:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » úte 02. led, 2007 19:03

2Snooorri z tohodle si tedy ponaučení rozhodně nevezmu :wink:
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Huo » úte 02. led, 2007 19:04

Z fyziky se stal flame,presel k haneni "vnitrnich" stylu az k ohaneni se jakymas liniema,si taky teda prihodim do kotle...

2sam-soi-to ze nechapes prispevky Suna o vnitrni sile,kterou se daji posilit svaly a slachy,cistit kostni dren to pochopim ne kazdej zacatecnik do toho vidi,nez ale zacnes neco degradovat ,najdi si aspon neco treba o znamejsim I tin tingu,nebo pokud se fakt chces hadat o ucincích "vnitrnich" cviceni procti si neco z pokrocilejsich Cchi-kungu nei tanu.I v casopisech venujich se prevazne body buildingu jsou clanky o silacich,kteri drzi silovy rekordy a na otazku jak dosahuji svych vysledku jsou odpovedi,nejen silovyma cvicenima ale i meditaci.

Jinak nikdy sem nepochopil typky co se ohani nejakyma liniema,kvalitu cvicence si urcuje "on sam" ne to ze patri do jakesy linie,nechci ted jmenovat,ale i tu jsou typci co cvicili u nas a i jinde u spickovych mistru/ucitelu a kdyz sem je (nejen ja) videl cvicit,tak mi bylo blbe+jejich nazory....
Jinak nevadi mi ze nekdo ma nekde nejakou linii rodu,ale to ze se ohani proti jinym kdo ji nekde ma,vsak at tam ma treba Frata-Pepa-Lojza-LojzaII pokud ten typ umi tak je mi uplne jedno co tam ma a osobne sem videl temer samouky co prijeli na seminar a "pos*ali" frajery co u danyho ucitele cvicili nekolik let :roll:

Alles gute :D
Toho jež si myslí že je dobrý,lituji,protože jeho vlastní ego mu braní v jeho dalším rozvoji...
Linie: :( :? 8O :roll: 8) :) :D :P :!:
Huo
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » úte 02. led, 2007 19:50

Huo píše:Z fyziky se stal flame,presel k haneni "vnitrnich" stylu az k ohaneni se jakymas liniema,si taky teda prihodim do kotle...

Tak to zase ne ja mam kung fu rad a chces-li vnitrni taky, ale nemam rad oblbovani, dezinformace atd..., ze je nekdo ulitlej je jeho vec, ale at se leci jinde nez na bojovaumeni.cz - tyto stranky nejsou urceny k leceni pomatenych hlavicek :wink:

Huo píše:2sam-soi-to ze nechapes prispevky Suna o vnitrni sile,kterou se daji posilit svaly a slachy,cistit kostni dren to pochopim ne kazdej zacatecnik do toho vidi,nez ale zacnes neco degradovat ,najdi si aspon neco treba o znamejsim I tin tingu,nebo pokud se fakt chces hadat o ucincích "vnitrnich" cviceni procti si neco z pokrocilejsich Cchi-kungu nei tanu.I v casopisech venujich se prevazne body buildingu jsou clanky o silacich,kteri drzi silovy rekordy a na otazku jak dosahuji svych vysledku jsou odpovedi,nejen silovyma cvicenima ale i meditaci.

Mohl bys blize popsat mechanizmus napr. cisteni kostni drene vnitrni silou :?:

Huo píše:Jinak nikdy sem nepochopil typky co se ohani nejakyma liniema,kvalitu cvicence si urcuje "on sam" ne to ze patri do jakesy linie,nechci ted jmenovat,ale i tu jsou typci co cvicili u nas a i jinde u spickovych mistru/ucitelu a kdyz sem je (nejen ja) videl cvicit,tak mi bylo blbe+jejich nazory....
Jinak nevadi mi ze nekdo ma nekde nejakou linii rodu,ale to ze se ohani proti jinym kdo ji nekde ma,vsak at tam ma treba Frata-Pepa-Lojza-LojzaII pokud ten typ umi tak je mi uplne jedno co tam ma a osobne sem videl temer samouky co prijeli na seminar a "pos*ali" frajery co u danyho ucitele cvicili nekolik let

A kdo se tady ohani liniema??? Jen tady PM poukazal na fakt (pravem), ze si nekdo privlastnuje neco, na co nema jaksi narok ... tot vse :wink: Je zvlastni, ze tak prostou a trivialni vec nechapes, ale jinak ti to chlape pali ... , tak jsem zvedav za jak dlouho odpovis na tu kostni dren ve vztahu k qi
Naposledy upravil luen dne úte 02. led, 2007 19:55, celkově upraveno 2
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » úte 02. led, 2007 19:53

fakt píše:
pm píše:2fakt: ftipne?

Nedávno jsem objevil firmu, která stavěla ©aolin. Kdybys měl zájem budeš první komu to předám.

Teď jsi to prošvihl PM. Předávám to všem:
Konkurz na výstavbu ©aolinu prošvihla "Lampionárna Vinohrady" a uvolnila místo firmě "Sádrokartony Bohnice"

Linie:
opice-Darwin-praotec Čech-Jan Hus-sedláci u Chlumce-Jan Sladký Kozina-Julius Fučík-Fakt
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Huo » úte 02. led, 2007 20:06

luen píše:Mohl bys blize popsat mechanizmus napr. cisteni kostni drene vnitrni silou :?:

Blbe sem to definoval,nechtel sem aby to vyznelo jako ze to delas tou vnitrni silou,ale je to jako dalsi efekt kteryho jde dosahnou pri cviceni Nei tanu,no nejsem pan cestin,tak mi to ve slohu nebo slovnim spojeni trochu ulitne.Pardon :oops:
Toho jež si myslí že je dobrý,lituji,protože jeho vlastní ego mu braní v jeho dalším rozvoji...
Linie: :( :? 8O :roll: 8) :) :D :P :!:
Huo
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » úte 02. led, 2007 20:38

Huo píše:
luen píše:Mohl bys blize popsat mechanizmus napr. cisteni kostni drene vnitrni silou :?:

Blbe sem to definoval,nechtel sem aby to vyznelo jako ze to delas tou vnitrni silou,ale je to jako dalsi efekt kteryho jde dosahnou pri cviceni Nei tanu,no nejsem pan cestin,tak mi to ve slohu nebo slovnim spojeni trochu ulitne.Pardon :oops:

Ano a ne jen toto ...Ja si myslel, ze to takhle dopadne ... Mimochodem napadlo me nestava se ti to casteji? ... OK a mohl bys popsat jiny mechanizmus cehokoli o cem pises saam soi?

A jednu pratelskou radu na zaver: to ze je nekdo diskuter zacatecnik jeste neznamena, ze je dementni a zacatecnikem v BU/BS ... Kazdej nebasti tyhle kraviny, ktere vypustite driv nez je proverite (aspon selskym rozumem) :wink:

Tak Snooorri uz vis cemu se smejeme :?: :idea: :arrow: BLBOSTEM jako jsou tato :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 02. led, 2007 21:52

Huo pis o vlastni zkusenosti, prip. predved, ne o tom co si cetl, ju? taky jsem cetl spoustu knih o qigongu (ba duan ji, yi jin jing, xi sui jing, wi qin xi etc. etc.), navic jej tez cvicim. jnak nezaregistroval jsem haneni vnitrnich stylu, jen vysmech tmarum, teoretikum a romantikum, tem co "veri", misto aby "umeli".

ad "line" - viz luen. asi hraje roli, jestli Te hrat na housle uci Jaroslav Sveceny nebo skripal z druheho patra. Sveceny z Tebe muze udelat druheho Sveceneho, coz ten skripal asi tezko - muzes se ale treba hru na housle naucit z knizky, nebo si na to prijit sam, a treba o ni zasvecene psat na diskuzni fora.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sam-soi » úte 02. led, 2007 22:27

Huo píše:2sam-soi-to ze nechapes prispevky Suna o vnitrni sile,kterou se daji posilit svaly a slachy,cistit kostni dren to pochopim ne kazdej zacatecnik do toho vidi,nez ale zacnes neco degradovat ,najdi si aspon neco treba o znamejsim I tin tingu,nebo pokud se fakt chces hadat o ucincích "vnitrnich" cviceni procti si neco z pokrocilejsich Cchi-kungu nei tanu.I v casopisech venujich se prevazne body buildingu jsou clanky o silacich,kteri drzi silovy rekordy a na otazku jak dosahuji svych vysledku jsou odpovedi,nejen silovyma cvicenima ale i meditaci.

odpovedel bych ti podrobne, ale nez sem se vratil z treningu tak uz tady vetsina veci padla takze strucne ...

Ohaneni se liniema ? nechapu kde sem o tom neco napsal ? nebo kde o tom vubec neco nekdo napsal ? (natoz to pouzil proti nekomu jak pises)

Kde sem napsal ze cchi-kung neexistuje/nefunguje ?

tomu jak a co je zde prezentovano se skutecne smeju ... :lol:

mimochodem cist se da ledacos ... ukazes mi to jako zacatecnikovi? treba me muzete prastit mysli na dalku jak psal sun (strana 2)... nebo to jsou ty supertajne techniky jak psal snooorri (o stranku dale) ?

p.s. kolik vnitrnich kliku udelate ?
sam-soi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Panda » úte 02. led, 2007 22:38

fakt píše:
fakt píše:

Nedávno jsem objevil firmu, která stavěla ©aolin. Kdybys měl zájem budeš první komu to předám.

Konkurz na výstavbu ©aolinu prošvihla "Lampionárna Vinohrady" a uvolnila místo firmě "Sádrokartony Bohnice"

Linie:
opice-Darwin-praotec Čech-Jan Hus-sedláci u Chlumce-Jan Sladký Kozina-Julius Fučík-Fakt

něco mi uniklo nebo se snažíš mlžit abys nemusel přiznat že ses mýlil? to chlapi nedělej. :!: :!:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » úte 02. led, 2007 23:49

sun píše:...Nepotřebuji tedy zvedat činky nebo dělat kliky, stačí se postavit a využít vnitřní sílu k posílení kostí, šlach a svalů. Je to zdá se jednoduché, problém je vycvičit tuhle vnitřní sílu tak, aby toho byl člověk schopen.

8O No to je drsný! :lol: :lol: :roll:

"Vnitřní styly" Kung - Fu mají evidentně hroznej náskok před okolním světem... ®e na to ještě nepřišli ve vrcholovém sportu... Například chudáci vzpěrači nazvedají v tréninku tuny "železa", cpou do sebe anabolika a jiné podpůrné látky a přitom jen stačí, aby se jen tak postavili a...
Obrázek
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » stř 03. led, 2007 8:47

Panda píše:
fakt píše:
fakt píše:

Linie:

něco mi uniklo nebo se snažíš mlžit abys nemusel přiznat že ses mýlil? to chlapi nedělej. :!: :!:

Nerozumím Ti. Zeptej se přímo.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: .

Příspěvekod sun » stř 03. led, 2007 9:31

luen píše:4 Sun a Snooorri: PAK SE NEDIVTE, ZE SE VAM LIDI SMEJI :D

Já se tomu opravdu nedivím. Vy se smějete, já se usmívám.
Mezi vaším a mým úsměvem je ale malinkatej rozdílek.
S tím co prožíváte vy a čemu se smějete, mám já zkušenost, taky jsem to prožíval a taky se smál.
To co prožívám já teď, díky dlouhodobého pravidelného tréninku vnitřního stylu, s tím vy ale zkušenost nemáte. Ovšem já vím,zase na základě vlastní zkušenosti, že to je tak normální a proto z vás nemám srandu, tím bych ukazoval akorát tak svou vlastní hloupost, a tak hloupý zase nejsem nebo nechcem být, i když sem tam by se mi více rozumu sešlo. Jsem ale hloupý natolik, že tady sem tam přispívám. Nu což. Každý máme od přírody hotl jiné předpoklady jak fyzické tak mentální. Pokud někdo utrpěl duševní újmu z mých vážných či nevážných příspěvků, tak se mu omlouvám.
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: .

Příspěvekod fakt » stř 03. led, 2007 10:15

sun píše:
luen píše:4 Sun a Snooorri: PAK SE NEDIVTE, ZE SE VAM LIDI SMEJI :D

Já se tomu opravdu nedivím. Vy se smějete, já se usmívám.
Mezi vaším a mým úsměvem je ale malinkatej rozdílek.
S tím co prožíváte vy a čemu se smějete, mám já zkušenost, taky jsem to prožíval a taky se smál.
To co prožívám já teď, díky dlouhodobého pravidelného tréninku vnitřního stylu, s tím vy ale zkušenost nemáte. Ovšem já vím,zase na základě vlastní zkušenosti, že to je tak normální a proto z vás nemám srandu, tím bych ukazoval akorát tak svou vlastní hloupost, a tak hloupý zase nejsem nebo nechcem být, i když sem tam by se mi více rozumu sešlo. Jsem ale hloupý natolik, že tady sem tam přispívám. Nu což. Každý máme od přírody hotl jiné předpoklady jak fyzické tak mentální. Pokud někdo utrpěl duševní újmu z mých vážných či nevážných příspěvků, tak se mu omlouvám.

Od doby co nepíše Miro nevysoká kvalita tohoto serveru upadá. Tohle mne však přesvědčilo, abych vytrval.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně