Moderátor: Picard
nickname píše:Projdi si ostatní fora, je tam toho dost o aikidu i tom ostatním, já osobně bych ti doporučil box - kickbox, thaibox, v kombinaci např. s judem.
Rozhodně nečekej že po cca několika letech cvičení aikida složíš člověka který stejnou dobu cvičí box, nebo jeho obdobu
ManiK píše:Taekwondo se mi zda zase moc brutalni/smrtelny(pac zase kdyz se nastvu tak se moc neznam).Nechci ovsem cvicit proto, abych nekde nekomu rozbil hubu ale proto aby mi to umeni take dalo nejake jine stranky at uz psychycke nebo fyzicke.
kurt78 píše:ty se normalnim bojovym umenim zdaleka vyhybej.....
ale jestli fakt chces skus nejaky sektarsky styl to by ti slo paradne.....
ale ak ti mam poradit skus nejaky beznejsi sport , co takhle hokej, nebo basket , co....
ManiK píše:potrebuju se naucit sebeobranu abych aspon trosku mohl branit sam sebe a mit nejake cilevedome reakce.nez jen kryt,dostat,vratit,spadnout,ukopat me...chapes?:)nebranim se tvrdsim sportum ale nechci si na thaii zbytecne zlamat nos...bojim se o nej:D proto chci neco mirnejsiho na trening ale aby to take melo nejakou odezvu
ManiK píše:sakra ja tu ted vypadam jako nejakej sulin co se boji dostat po hube:)asi jsem to blbe vysvetlil...potrebuju se naucit sebeobranu abych aspon trosku mohl branit sam sebe a mit nejake cilevedome reakce.nez jen kryt,dostat,vratit,spadnout,ukopat me...chapes?:)nebranim se tvrdsim sportum ale nechci si na thaii zbytecne zlamat nos...bojim se o nej:D proto chci neco mirnejsiho na trening ale aby to take melo nejakou odezvu
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník