Moderátor: Picard
ManiK píše:jasny no..s tim uz se tak nejak teda smiruju..mam se rad no..nechci si zlamat nos:Dale rozhodne nejake b.u. delat chci..co se da delat myslel jsem ze se nejaky nevinny ale ucelny umeni najde...
ukropcany píše:Neboj, nevyzeráš...ManiK píše:sakra ja tu ted vypadam jako nejakej sulin co se boji dostat po hube:)Teraz vážne - pri plnokontaktných disciplínach si bolesť užiješ, ale o nos sa neboj - nikto nemá záujem Ti ho zlomiť, pretože keby to takto fungovalo, tak by nikto nemohol trénovať
Zranenia síce sú, ale veľmi, ozaj veľmi zriedkavo paralizujúce. Nehovoriac o časovej náročnosti - MT 3x2 hodiny do týždňa z Teba spraví za 3 roky nabrúsenú žiletku, aikido (doplň si aj hocičo iné) po 7x2 hodiny za 10 rokov spraví tupú rybičku...
ukropcany píše:toto je presne o OYE u Luena a Mr. X u Rozu... oni jediný mali gule na to, aby prišli, dostali bitku a zaliezli
ManiK píše:sakra ja tu ted vypadam jako nejakej sulin co se boji dostat po hube:)asi jsem to blbe vysvetlil...potrebuju se naucit sebeobranu abych aspon trosku mohl branit sam sebe a mit nejake cilevedome reakce.nez jen kryt,dostat,vratit,spadnout,ukopat me...chapes?:)nebranim se tvrdsim sportum ale nechci si na thaii zbytecne zlamat nos...bojim se o nej:D proto chci neco mirnejsiho na trening ale aby to take melo nejakou odezvu
ukropcany píše:Nepribral si?Toman píše:Jsem 93+
kurt78 píše:muj navrh, co takhle? :
1.srdce
2.timing
3.technika
4.sila
![]()
shim_bong píše:Pozerám, že sa tu pomerne odsudzuje Aikido. Nechcem tu rozdúchavať ďalší plameň ohnivej diskusie, len by som rád vyjadril svoj názor a pohľad na vec.
O´Sensei Uyeshiba, pokiaľ ma moja pamäť neklame, postavil Aikido na platforme Jiu-jitsu. To bol štýl založený na praktické použitie v boji. Aikido už je bojové umenie so zosilneným vnútorným aspektom, to znamená, že primárne je dosiahnutie HARMÓNIE, čo je určitý stav mysli a vedomia. Nie je možné ho porovnávať s TKD alebo akýmkoľvek druhom boxu, pretože sú postavené na úplne inej platforme a za úplne iným účelom. V istom zmysle je Aikido japonskou obdobou čínskeho Tai-či. Aikido je celoživotnou prácou, 10 rokov tréningu nič neznamená. Cvičí sa až do vysokého veku. Mal som tú česť s pánom Morihirom Saitom, jedným z prvých žiakov senseia Uyeshibu, viedol na Slovensku seminár ako vyše 80-ročný. V rozhovore pre časopis BUDO Journal uviedol, voľne citujem: "Hľadal som, ako môžem byť prostredníctvom Aikido prínosom pre spoločnosť...". No a sme pri koreni veci. Správne cvičenie Aikido je práca na zdokonaľovaní charakteru, čo sa následne odráža aj na stave mysle a vedomia a priamo ovplyvňuje osud človeka. V tomto stave je aj použiteľné v akomkoľvek boji. Toto je možné nájsť v interných čínskych štýloch a aj v niektorých štýloch japonských bojových umení.
Všetko však stojí na ľuďoch a každý cvičí podľa svojho pochopenia. Rešpektujem všetkých, bez ohľadu na to, čo cvičia a ako cvičia. Každý je zodpovedný sám za to, ako cvičí a ako žije. Nikomu sa do toho miešať nemienim.
Každému prajem veľa spokojnosti pri cvičení bojového umenia, ktoré je jeho srdcu blízke...
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník