Genesis píše:nazdar všem, dělám asi 4 měsíce taekwon-do, začal sem nedávno trochu víc trénovat a fakt se snažim, ale zajímalo by mě, jestli máte někdo s taekwondem zkušenost na ulici. díky moc
DMC píše:Je to zajimavy - vypada to, ze bez ohledu na to, o jakej (a jak moc nepraktickej) styl se jedna, se vzdycky najde nekdo, kdo bude tvrdit, ze je dobrej pro sebeobranu, eventuelne je schopen to dolozit nejakou nepravdepodobnou historkou
DMC píše:Je to zajimavy - vypada to, ze bez ohledu na to, o jakej (a jak moc nepraktickej) styl se jedna, se vzdycky najde nekdo, kdo bude tvrdit, ze je dobrej pro sebeobranu, eventuelne je schopen to dolozit nejakou nepravdepodobnou historkou.
Jinak ty ukazky sebeobrany doporucuju, jenom prosim vas predtim nic nejezte...
Genesis píše:dělám ITF a toho korejce, jak se mu tu všichni smějou sem viděl, chvíli nás trénoval na soustředění a tomu co udělal celkem věřim už pro ten jeho 8.dan.
graver píše:Genesis píše:dělám ITF a toho korejce, jak se mu tu všichni smějou sem viděl, chvíli nás trénoval na soustředění a tomu co udělal celkem věřim už pro ten jeho 8.dan.
Neber to jako nedostatek respektu - bylo to spíš takové obecné zamyšlení nad tou reálnou sebeobranou, bez úmyslu urazit někoho, kdo by se se svým BU ubránil přinejmenším mně![]()
xavier píše:Ahoj. Delal jsem TDK ITF 6 let - z hlediska teorie najdes odpovedi na temer vsechny otazky (vzdycky v nekterem z 15 dilu encyklopedie to bude zmineny). Kazdopadne jak se TKD cvici u nas, tak bych ti radeji doporucil neco jineho na sebeobranu. Ano, taky jsem slysel X ruznych historek dokazujicich, ze ma byt udejne TKD nejlepsi BU na svete... Nechci narazet, ale na www.sonkal.cz si stahni ukazku sebeobrany - hodne prispela k memu odchodu z TKD k MT. Co jsem u Machacka zazil prvni treninky, od te doby ani nechtejte vedet, co si o TKD myslim...
Genesis píše:...jak se cvičí TKD u vás? to co děláme my mi přijde celkem v pohodě, jen mi chybí fullkontaktní sparring a proto ho hledám jinde, ale třeba ho budem časem dělat taky, přeci jen náš oddíl je v mym městě první rok a tak tam sme všichni začátečníci
xavier píše:K těm náckům - se vší úctou k panu mistru Hwangovi (nejspíš tím Korejcem myslíte jeho) si myslím, že ta historka je holý nesmysl. Několik historek jsem už slyšel a už mi připadá, že je někdo vymýšlí a pouští mezi důvěřivé cvičence TKD, aby je utvrdili o dokonalosti tohoto systému. Velká část lidí kolem TKD, které jsem poznal, berou pana Hwanga téměř jako Boha, aniž by si přebrali, co je (ne)možné.
jeikob píše:No oni ty BU a BU. Jsou tak trochu něco jako nařádí ci nástroje pro remeslníka,štetce ci pastelky pro výtvarníka. Zaleží kdo s nima pracuje a jak.Veřím tomu že muže být nekdo kdo cvičí taekwondo a má užasně rychlý nohy tak ,že v rychlosti par typku sundá.Zrovna tak to muže být boxer.
Zpět na korejská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků