hmmm aikido

přátelské sparringy, praktická výměna zkušeností, testování dovedností, setkání, výzvy etc.

Příspěvekod sosuke » pon 22. led, 2007 9:07

Kubik píše:
sosuke píše:Rozdíly mezi AIKIDO a AIKIBUDO jsou: 1.Postoj-aikido=hanmi- postoj ve tvaru trojúhelníku/ aikibudo=kamae- je delší a nižší
2.Pohyb-aikibudo= má o trošku níže těžiště než aikido
3.Pohyby paží-aikido= pohybují se po velkých drahách/ aikibudo= pohyby většinou po kratší dráze než aikido
4.Kopy a údery- v aikibudo jsou 2 katy na údery a 1 kata kopů a obrana proti kopům od 1. danu
5.Směry- v aikido se střídají směry technik, např. z jedné techniky se udělá jiná atd./ aikibudo= jdou většinou jedním směrem
6.Daito ryu aikijitsu- aikido vzniklo převážně z Daito ryu, ale původní tvrdé techniky se zde nevyučují/ aikibudo= aikibudo obsahuje techniky Daito ryu ve svoji původní podobě a až po úroveň sankadjo.
7.Zbraně- aikido= bokken, jo, tantó/ aikibudo= bokken, bó, naginata, kodachi, rjótó, jari, tantó, tambó a tonfa.

Toto jsou základní rozdíly. Taky jsou ještě rozdíly se systémem výcviku. V aikido jsou zkoušky do 4. danu a aikibudo do 5. danu. :D

Sosuke, uz zase placas... Opakuju se a rikam cvic, cvic, cvic... a nerozdavej rozumy.
Aikido ma milion odnozi podle toho jaky ucitel ho cvici. Cvicim aikido o neco dele a nikdy bych se k podobnym generalizacim neodvazil...
Aikibudo je styl pana Alaina Floqeueta viz http://www.aikibudo.cz/index.php?aikibu ... in_Floquet
a vychazi z technik Yoseikan aikido. Nevim odkud cerpas sve informace, ale zarucene ne ze svych zkusenosti.

Tak uz vim i ten zdroj, ale stejne nektera tvrzeni jsou mirne receno zkreslena... treba: se vzrůstajícím stupněm dan mnoho technik nepřibývá :-)))
Tady je ten zdroj: http://aikibudo.ayrton.cz/aikibudo-aikido.php

Já jsem čerpal z Fighters magazínu číslo-05-06-2006. Pochybuju že by to zkreslovali, oni určitě čerpali z tvojeho zdroje. Já vím, že pan Floquet založil aikibudo. A aikibudo vzniklo převážně z Daito ryu, ale aikibudo obsahuje i Yoseikan aikido.
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kubik » pon 22. led, 2007 11:41

ukropcany píše:4Kubik - ...

Ale vzdyt ja s tebou souhlasim. Hodne aikidaku dela presne to co popisujes vcetne velkeho sebevedomi atd.

Ale treba konkretne ja jsem pred aikido cvicil cca 5 let to co mi tady popisujes. Kryty, udery, kopy, kumite a dril, dril, dril... jednoduse a ucelove. Jenze oddil se (chvalabohu, sam bych asi neodesel) rozpadl a je hledal a nasel jsem si aikido. Dava mi mnohem vice a cvicim ho uz bratru 13 let. Na sve zaklady z jitsu jsem nezapomnel a myslim ze je casto i uplatnuju.

Pokud popisujes ze nejaky oddil v Blave cvici porad stejne blbe, tak ok, je to jejich vec a budou za ni urcite bojovat a nesouhlasit. A dobre jim tak... Mozna ze je to taky o stylu jejich aikido.

Asi se ptas proc kdyz s tebou souhlasim, tak ti porad oponuju.
Prijde mi ze plives na aikido jako celek (a vlastne ho neznas:-) a pritom musim zopakovat ze je to zase jen o lidech...
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod DrGlock » pon 22. led, 2007 12:00

Kubik píše:...
Prijde mi ze plives na aikido jako celek (a vlastne ho neznas:-) a pritom musim zopakovat ze je to zase jen o lidech...

Můžeš mít lidi jaký chceš, ale jak se říká: "Z hovna bič neupleteš!" 8)
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod henk » pon 22. led, 2007 12:05

Ukropcany - aaaa ,uz je to tady zase ,po osmdesaty sesty ,opravdu budes mi porad trpezlivost to dalsimu Kubikovi vysvetlovat? :lol: :lol: :lol: :lol:

Kubik - normalne je moje odpoved ve stylu :nemusim ochutnat ho*no ,abych vedel ,ze ho*na zrat nechci.Kolikatej si myslis ze jses v poradi ,kdo tu na Ukropcanyho a spol. krici :"ale MOJE HO*NO chutna uplne jinak ,uvidis!!!!!!!" :roll: :wink: :idea:

nic ve zlym....
henk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Libor » pon 22. led, 2007 12:34

henk píše:Ukropcany - aaaa ,uz je to tady zase ,po osmdesaty sesty ,opravdu budes mi porad trpezlivost to dalsimu Kubikovi vysvetlovat? :lol: :lol: :lol: :lol:

Kubik - normalne je moje odpoved ve stylu :nemusim ochutnat ho*no ,abych vedel ,ze ho*na zrat nechci.Kolikatej si myslis ze jses v poradi ,kdo tu na Ukropcanyho a spol. krici :"ale MOJE HO*NO chutna uplne jinak ,uvidis!!!!!!!" :roll: :wink: :idea:

nic ve zlym....

:lol:
:idea:
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pon 22. led, 2007 12:36

:?
Naposledy upravil marvin dne ned 11. úno, 2007 12:04, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kubik » pon 22. led, 2007 12:54

4all
Vidim hosi, ze si moc hezky notujete, asi Vam v tom nema smysl prekazet.
Napsat ze Aikido je sracka, hovno atd... muze kazdy... Tak si to uzivejte
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod DrGlock » pon 22. led, 2007 12:59

Kubik píše:4all

O Boxu, MT, ap. to napsat nejde... a o tom to je :wink:
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kubik » pon 22. led, 2007 14:14

ukropcany píše:Kubik - ja myslím, že naša argumentácia je oslobodená od akýchkoľvek emócií a je maximálne vecná a konkrétna, nie je dôvod sa zdúvať... ja totiž nie som spominaný "každý", som veľmi ľahko identifikovateľný, pár ľudí z tohoto fóra ma videlo a cítilo naživo, nie som nejaký blbý anonym, ktorý treskne perlu a potom len z diaľky sleduje čo sa deje... každému, koho sa moje tvrdenia dotknú som k dispozícii, môže mi to prísť porozprávať, hubu rozbiť, ako len chce...

Ano, ty argumentujes a v mnoha vecech s tebou souhlasim. Jini jen anonymne placaji...

Pricichnul jsem k uderovym BU a vim ze se s trenovanym MT v uderovce porovnavat nemuzu. Ale to ani netvrdim! Na vsechno je treba trenink v Aikido se udery trenuji malo :-(

Kurila dojo neznam. Pokud vim, tak cvici Iwamaryu a to zrovna neni muj salek kavy...

Porad jen nechapu, proc zrovna aikido je trnem v oku. Co takove Wushu, kendo, iaido, taekwondo... ? Rekl bych ze by v ringu dopadli stejne a presto se nenavazite... A nebo v jinem foru?
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Kubik » pon 22. led, 2007 14:54

ukropcany píše:4Kubik - no, tu je odpoveď jednoduchá - ja osobne pred aikidom varujem preto, lebo sa 1. tvári ako všespasiteľné, najdokonalejšie a najNeviemEšteAké

Ano, ja sam na treninku tvrdim ze v aikido je vsechno. Ale rovnou dodavam ze ne vsechno se patricne cvici. Asi by ses divil (vlastne asi ne, protoze jsi cvicil) jaci umelci a eteri obcas prijdou... Treba ze nejsem dostatecne harmonicky a ze v knizce je to jinak atd... Na to kaslu. Problem Aikido je ten ze o nem casto mluvi lidi, kteri nic jineho nezakusili, coz neni muj pripad. cehoz je dukazem muj pokrouceny nos :-)

Navrhuju diskuzu okoncit, nikam to nespeje... Klidne bych to nekdy probral osobne u piva. Problemem asi bude cas a prostor...
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod jeikob » pon 22. led, 2007 15:10

Jestli vám do toho sporu mužu skočit chlapci.Viděl bych to takhle .Když se někdo zeptá .Chtěl bych se umět bránit na ulici mám jít cvičit aikido?Tak budu souhlasit se zastupcema BS že v našich zeměpisných šířkách tento zpusob sebeobrany neni moc idealní. A možná za dvacet let cvičení pod spravným mistrem dotyčný nějaké schopnosti ziská. Zajímali někoho aikido protože ho treba zajímá japonská kultura a historie a duchovní a určitý fizický rust,tak není co rešit. A taky není duvod pokud cvičím BS nebo uderové BU zhlídnout ,vyzkouset a treba se neco z aikida přiučit,treba se to bude hodit
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zm » pon 22. led, 2007 15:29

DrGlock píše:
Kubik píše:4all

O Boxu, MT, ap. to napsat nejde... a o tom to je :wink:

Ale jde. Napsat jde úplně všechno. Papír anebo tahle diskuse snese úplně všechno, jak je vidět ze shora uvedených příspěvků. O tom to spíš je.
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pon 22. led, 2007 18:34

:D
Naposledy upravil marvin dne ned 11. úno, 2007 12:04, celkově upraveno 2
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kubik » pon 22. led, 2007 20:20

marvin píše:myslis? a nie je to skor tak, ze nikto z ludi ktori cvicia aikido nevie argumentovat inak ako verbalne a ked navrhne stretnutie tak to je zase len o dalsom verbalnom teoretizovani. Proste ich nedostanes do telocvicne, kde by ukazali to o com tolko pisu. Vid napr. aj posledny prispevok :
Klidne bych to nekdy probral osobne u piva.

u ludi co cvicia BS je to presne naopak ... takze ?

Uz opravdu nevim o co jde. Nekolikrat jsem rekl, ze v aikido se uderovka necvici dostatecne. Nevim co porad chces konfrontovat. Kdyz se aikidoka a MT postavi proti sobe, tak ho nejspise MT zmasti. Ano s tim souhlasim. Jak by taky ne, vzdyt MT je cele o ringu...
Mlatime prazdnou slamu. Pokud pro tebe jedinym kriteriem je konfrontace v ringu, tak neni o cem hovorit.

Aikido do ringu nepatri a tak se na nej ani nijak nepripravuje !!!
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Lada » pon 22. led, 2007 23:19

Aikido do ringu nepatri a tak se na nej ani nijak nepripravuje !!!

a na co aikido připravuje? to s tím totiž úzce souvisí. Pokuď to má být sebeobrana tak jak si jí vyzkoušet a naučit když né v ringu? tedy není potřeba ring doslova. Ring taky nenaučí všechno ale nejvíce to blibližuje realitě, na ulici to bude jen horší.....

jestli to na bránění není tak máš potom pravdu.
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » úte 23. led, 2007 0:57

8O :D
Naposledy upravil marvin dne ned 11. úno, 2007 12:03, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod shim_bong » úte 23. led, 2007 7:43

Keď už sa to tu tak prepiera... Ako riešia plnokontaktné BU agresivitu vedomú a podvedomú? Správne cvičené (nielen) aikidó s týmto dokáže pracovať veľmi účinne. Bojové umenia sú preto umenia, že v tom dnes už ideálnom prípade pozdvihujú "človeka" na človeka. V bežnom prípade na to však dnes už desať rokov tréningu nestačí, iba ak by mal človek "šťastie" na dobrého učiteľa, ktorý touto cestou prešiel. V opačnom prípade na to treba desiatky rokov driny a intuitívneho poznávania. Mlátiť do seba v kleci je síce pekné, ale aký je výsledok okrem toho, že jeden z tých dvoch má pocit, že je lepší a cíti sa na základe porážky iného ako plnohodnotný človek? Meniť svoj charakter však dokáže skutočne málokto, je to naozaj cesta len pre vyvolených. A príčina? Pretože drvivá väčšina ľudí to považuje za slabosť. Bojové umenia sú predsa len o víťazstve nad inými, nie :?:
shim_bong
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Fritz01 » úte 23. led, 2007 8:02

:)
Naposledy upravil Fritz01 dne stř 24. led, 2007 16:34, celkově upraveno 2
Fritz01
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Lada » úte 23. led, 2007 9:20

nějak nevidím důvod proč by jsem se měl pokoušet měnit svůj charakter.

2shim_bong
A v čem to pozdvíhává "člověka" na člověka? to jako budu lepší člověk než jsem teď ? a to jako v čem?

a jak jsi vydedukoval, že každý kdo zvítězí se cítí jako plnohodnotný člověk? A v jiných sportech když někdo zvítězí to platí také?

A opravdu si myslíš že tu jde o nějaké mlácení v kleci? pochopil jsi o čem se tu mluví?

A když se budeš muset bránit na ulici tak to uděláš jak, duševní osvětou? zkusíš je přivést na cestu změny charakteru, ale bacha abys náhodou nad nimi nezvítězil sešl bys tak z cesty vyvolených :?
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod shim_bong » úte 23. led, 2007 10:33

Lada píše:nějak nevidím důvod proč by jsem se měl pokoušet měnit svůj charakter.

Pretože sám seba nepoznáš do dôsledkov... Aby podaktorí ľudia nemuseli písať, že život je sviňa. Atď...
Prirodzená vlastnosť ľudského charakteru je úpadok.

Lada píše:2shim_bong
A v čem to pozdvíhává "člověka" na člověka? to jako budu lepší člověk než jsem teď ? a to jako v čem?

Pozdvihuje povahu prostredníctvom jednotl. vlastností.
Druhá otázka: áno.
Tretia otázka: v povahových vlastnostiach. Medziľudské vzťahy, celospoločenské vzťahy, atď...Človek je tvorcom vlastného šťastia (aj nešťastia).

Lada píše:a jak jsi vydedukoval, že každý kdo zvítězí se cítí jako plnohodnotný člověk? A v jiných sportech když někdo zvítězí to platí také?

Stačí, ak si každý sám pre seba zodpovie úprimne otázku, prečo má potrebu víťaziť.
Druhá otázka: áno. Nielen v športe, ale aj vo všetkých ostatných oblastiach života. Prirodzenosť človeka je snažiť sa vyniknúť. Inak sa to nazýva aj vyhraňovanie a v podstate ide o upevňovanie sebectva.

Lada píše:A opravdu si myslíš že tu jde o nějaké mlácení v kleci? pochopil jsi o čem se tu mluví?

Myslel som to viac-menej obrazne. Áno pochopil veľmi dobre.

Lada píše:A když se budeš muset bránit na ulici tak to uděláš jak, duševní osvětou? zkusíš je přivést na cestu změny charakteru, ale bacha abys náhodou nad nimi nezvítězil sešl bys tak z cesty vyvolených :?

Táto otázka je len čisto hypotetická a je bezpredmetné na ňu odpovedať.
Mimochodom, prečo si myslíš, že «a niekto napadne? (Hovorí sa, že hladnému koňovi sa len o sene sníva.) Tu máš tiež časť odpovede na svoju úplne prvú poznámku o charaktere. (Samozrejmá najčastejšia výhovorka: prečo by som práve ja mal niečo robiť a namáhať sa, nebodaj sa meniť charakterovo, keď ostatní nie?)
S tou "cestou vyvolených" si to nepochopil.
shim_bong
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na přátelé a nepřátelé