NAGULAL JEDE ;O)

knihy, časopisy, TV, film a internet...

Příspěvekod Anonymní » úte 18. kvě, 2004 10:53

Mam tri dotazy na andromedu.

Nemám ani dům, ani auto, ani chatu, ani cokoli, co bych musel hlídat a poutat k tomu pozornost

1) Kde zijete ? V jine sfere ? V tramvaji ?

2) Zajimalo by me jestli se nekdo ozval na tu straslivou nabidku spoluprace na filmu. Vzdyt to je neuveritelne - vy nabizite neco, co nemate. Snad jedina realna moznost je uvedeni loga na www stranky. Jinak nemate zadnou popularitu (znamy reziser, herec, producent), ktera by lidi nutila na film jit, nemate prospekty, nemate DVD a hlavne nemate zadny film. Jake davate zaruky, ze se film dotoci, kdyz nemate ani rozpocet ?
Ja vam preju aby se nekdo ozval, protoze bych rad videl vysledek, ale na druhou stranu nechapu, jak by to nekdo mohl udelat.

3) Netrpite nekdy depresemi ? Neuzivate Lithium ? Pripada mi jako byste trpel manickou epizodou.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » úte 18. kvě, 2004 10:53

sennin -ďakujem za poodhalenie môjho skrytého sna, teda účinkovať v "©amanovi" :lol: , bude to pre mňa obrovská česť... :roll:
vážne - vo filme som už účinkoval, ak ste niekto videl Warriors of the Virtue, bol to síce len komparz, ale tie skúsenosti sú neoceniteľné...
naozaj som sa asi nemýlil, ak si priateľ p.Poláka, tak je to ok, beriem, ale ak sa ho zastávaš zo zištných dôvodov (účinkovanie vo filme), tak je to úbohé...peace... 8)
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Nagual

Příspěvekod hrom » úte 18. kvě, 2004 11:07

Aniž bych se chtěl nějak navážet do osoby pana Poláka, musím říci, že to, co je uvedeno na jeho sajtu, na mě působí jako fantastický (a romantický) mišmaš. Proto jsem psal o nedostatku střízlivosti.

Tam uvedené informace jsou přejaty z práce C. Castanedy, včetně té dělohy. Zní to fantasticky, ale děloha se nachází v té oblasti, kterou Japonci nazývají hara a považují ji za velmi důležitou ve studiu BU.

Co se Castanedy týče, je mnohými považován za podvodníka, don Juan za smyšlenou postavu, k čemuž se taky spíše kloním. Nicméně leccos v jeho knihách je zajímavé a užitečné, mnoho lidí říká, že jeho techniky fungují a že tensegrita je funkční cvičení. Takže kdoví, jak to je. Jen jsou to věci, ke kterým je potřeba přistupovat hodně střízlivě, a veškerý patos a romantiku dát stranou. Proto by mě na tom sajtu spíš zajímaly konkrétní zkušenosti pana Poláka a ne obecná květnatá prohlášení. Tot vše.
hrom
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Sennin » úte 18. kvě, 2004 11:08

wushi píše:sennin -ďakujem za poodhalenie môjho skrytého sna, teda účinkovať v "©amanovi" :lol: , bude to pre mňa obrovská česť... :roll:
vážne - vo filme som už účinkoval, ak ste niekto videl Warriors of the Virtue, bol to síce len komparz, ale tie skúsenosti sú neoceniteľné...
naozaj som sa asi nemýlil, ak si priateľ p.Poláka, tak je to ok, beriem, ale ak sa ho zastávaš zo zištných dôvodov (účinkovanie vo filme), tak je to úbohé...peace... 8)

Wushi, nejsem ani přítel ani nepřítel Jardy Poláka, jen se známe a mnoho let nazpět jsme se potkávali...to je vše
Nezastávám se ho...jen mi mnohé výpady několika diskutujících připadají nekorektní.
®ádné zištné důvody nemám.

K Tvému "komparsnímu účinkování" ve filmu Warriors etc. Docela by mě zajímaly Tvé zkušenosti a asi nejen mě. Nechceš o tom napsat článek, myslím, že by to bylo fajn - tohle opravdu myslím upřímně!
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WICKING » úte 18. kvě, 2004 11:22

Pane Polák,

nemel jste se nechat zatahnout do takovych diskuzi. Klesnul jste na absolutni argumentacni dno. Myslim, ze teoreticky nemate pravo jiz schazovat zpusob argumentace druhych, protoze delate to same. No koneckoncu, kazdy jde svou cestou (bojovnika).
A Koccinu delohu nechte na pokoji. Myslim, ze se o Vas zacinala zajimat MiQuing, zkuste to na jeji delohu.
(Funguje to na zensky opravdu? Mozna u Vas zacnu studovat :) )
WICKING
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod wushi » úte 18. kvě, 2004 11:29

ok, vidím, že si rozumný človek, tak rozumne...
od veku asi 10 rokov som sa venoval karate a ázijskej kultúre všeobecne (trošku japončina, filozofia, ...)...asi o 3 roky som sa dostal do BRD k majstrovi Klausovi Konradovi (momentálne držiteľ 8.toanu v Shaoli Kempo a 5.v Tempelboxe a jiu-jitsu), pravidelne som k nemu dochádzal na mesačné (a viac) stáže, tréningy boli vo veľkej miere zamerané na realitu, boj, sebaobranu,...tu som praktizoval i pod vedením p.Paula Belousa, čo je jeden z najlepších odborníkov na sebaobranu a bu v Európe, je síce na verejnosti málo známy, no jeho žiaci sú tiež špička, hlavne v Nemecku...roku 1994 som sa dostal na štúdium sinológie na FiFUK v Bratislave, po roku som sa ocitol v Číne na stáži. Tu som sa začal venovať klasickému čínskemu wushu pod vedením majstra Wanga. A v Pekingu sa natáčal onen film americkej produkcie Warriors of Virtue, ktorý je rozprávkové fantazy s prvkami bu. zúčastnil som sa na niekoľkých dňoch natáčania ako komparzista (nepriateľská armáda), no nakukol som vďaka kamošom z Beijing Tiyu Daxue i za "oponu" a videl som kopec kaskadérskych scén, ako to funguje, aká je príprava atď. (Okrem toho sme viacerí účinkovali aj v iných filmoch, ktoré však nemali s bu nič spoločné.) Celkový dojem umocňovala najmä priama účasť cvičencov z BTD, ktorých podanie wushu bolo naozaj skvelé...nejaké fotky budú v blízkej dobe na stránke...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Wushi

Příspěvekod Sennin » úte 18. kvě, 2004 11:36

Díky Wushi, jsi dost aktivní a to velmi oceňuji!

Ale myslel jsem spíše opravdový článek - třeba o Tvé škole, o zkušenostech v Číne i o tom učinkování ve filmech...

Jinak pokecat o BU si můžeme soukromě, přes email...nechám to na Tobě...
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » úte 18. kvě, 2004 11:58

rozklikni si ma ako účastníka, mám tam mail...
ten článok...ehmmmm...niečo sa chystá... :twisted:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MiQing » úte 18. kvě, 2004 12:18

To Wicking: v tomhle smyslu se o pana Polaka nezajimam ;-)
Driv by mi tyhle reci pripadaly nechutne a urazely by me, ted zacinam mit trochu jiny nazor (mozna je to jen vekem...) :-) Moc toho o "hadi sile" apod. nevim, ale myslim, ze sexualni energie je proste "jen" (?) druh energie, ktera nakonec vzdy v mnoha "smyslech" (slova) hnala lidstvo (a nejenom lidstvo) dopredu (tim nemyslim vzdy positivni pokrok) a kdyz se clovek odvazi oprostit od vlivu vychovy (tady napr. dost ovlivnene krestanstvim - i v rodinach "nevericich"), muze zacit zkoumat, co ze to vlastne v sobe ma za "sily" a jak se s tim vsim da pracovat (na sobe). Asi to neumim vyjadrit jednoduse... Ostatne sama teprve "hledam" a nemam ve vsem jasno :-)
Preji vsem, aby se v jakemkoliv svem nazoru natrvalo "nezasekli" a dal se rozvijeli (kazdy svou cestou).
M.
MiQing
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wushi » úte 18. kvě, 2004 12:21

to, čo tu uviedla MiQing, má zmysel...o to mi išlo i v otázke na p.Poláka, ktorú mi nezodpovedal: jeho nejaký súvis jeho systému s falun gong?...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MaJ » úte 18. kvě, 2004 12:56

..
Naposledy upravil MaJ dne pát 10. srp, 2007 17:09, celkově upraveno 1
MaJ
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wushi » úte 18. kvě, 2004 13:31

brať si príklad? a v ktorej oblasti? bu???neprosím...biznis???mám aj iné príklady...cieľavedomosť???môj majster....eto vsjo... 8) toť?
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 18. kvě, 2004 13:44

2MaJ...

- nemyslím, že máš pravdu s tím, že se těch diskuzí účastní ti sámí (já se jich účastním, nepopírám...)

- projdi si zbylé diskuze a zjistíš, že tady nediskutuje milion lidí ale nějakých pár desítek...

- nemyslím si, že by měl J.P. nějakou koncepci, nebo že by se lišil od nějakých Hladíků - už jsem napsal, že nerozumím tomu, co píšete třeba o těch Hladících

- a že by mě iritovalo, že je inteligentní? tak to mě ani ve snu nenapadlo...
že by byl

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 18. kvě, 2004 13:51

MaJ píše:Myslim, ze spousta z nas by si znej mela vzit priklad ve smyslu cilevedomosti, inteligence, prace na sobe a aplikovat je do sveho treninku bu.
MaJ

- jo tohle mi uniklo... souhlasím s wushim, proč bych si proboha měl brát příklad z někoho takového... já mám trochu jiný výběr

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 18. kvě, 2004 13:58

MaJ píše:...prace na sobe a aplikovat je do sveho treninku bu.
MaJ

Jěště k práci na sobě... když budu vyřvávat do světa - pracuju na sobě, učím se od Vás...etc znamená to, že to dělám... nebo jinak, pracuje na sobě člověk, kterej nic necvičil dlouho, ale všechno pochopil a vymyslel něco novýho...?

Odpověď od andromedy nečekám, ani mě nezajímá, ale MaJ ať mi zkusí odpovědět...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » úte 18. kvě, 2004 14:31

hlavne sa mi nezdá (nechcem tvrdiť že to nejde) to rýchle zakomponovanie rôznych, naprosto odlišných bu, do jedného systému bez ich hlbšej znalosti (tvrdiac podľa doby cvičenia)...starí majstri v Číne sa dlho učili dva-tri systémy, kým sa im podarilo vytvoriť nejakú ich syntézu (bližšie o tom napíšem inde)...a takčitak nakoniec tá syntéza mala veľmi blízko k niektorej z pôvodných foriem...neviem ako NTD, nevidel som reál, ale budem rád, ak budem môcť niečo zhliadnuť, či sa to bude približovať k ninjutsu, wing chun, alebo niečomu inému...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 18. kvě, 2004 16:10

Patriku, neslo mi o to jestli Andromeda dela neco spane nebo dobre .....chtel jsem tim rict, ze to co dela, dela naplno a s presvedcenim. (Cheng Man Ching mel studenta o kterem prohlasil, ze se "to" naucil za rok. Kdyz se ho zeptali jak je to mozne, odpovedel, ze veril, ze mel presvedceni.)

Wushi, ta neprijemnost s tvym byvalym mistrem me mrzi. Myslim, ze to bylo jeste horsi nez jsi nam popsal. ....nevidim, ale paralelu s Polakem. Business?....nevim, mozna ano, ale proc to vztahujes na sebe. Pokud chces varovat ostatni OK, ale stacilo jednou, ne?

Myslim, ze vsechny ty Polakovy "vytvory" se muzou nekomu libit. Ale znovu opakuju, to co dela Polak je blbost, ktera jde absolutne mimo me. Ja je ignoruju a neminim se dale venovat jakemukoli pribuznemu tematu. Skoda casu.

MaJ
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Syntéza

Příspěvekod hrom » úte 18. kvě, 2004 16:22

Není zcela pravda, že by člověk musel něco cvičit nějak extrémně dlouho, aby mohl vymyslet něco nového. Někteří lidé mají talent se dostat k tomu podstatnému během desetiny doby, kterou potřebují ostatní. Nevím, jak je na tom pan Polák. Ale v tomhle ohledu je borec jistý Peter Ralston. Ten člověk vyzkoušel v BU kdeco a dokázal z toho vytáhnout to nejdůležitější. A zdá se, že mu to funguje, alespoň jsem slyšel od jednoho, co u něho párkrát byl.

Pokud by vás to zajímalo: www.chenghsin.com
hrom
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » úte 18. kvě, 2004 16:54

Anonymní píše:Patriku, neslo mi o to jestli Andromeda dela neco spane nebo dobre .....chtel jsem tim rict, ze to co dela, dela naplno a s presvedcenim. (Cheng Man Ching mel studenta o kterem prohlasil, ze se "to" naucil za rok. Kdyz se ho zeptali jak je to mozne, odpovedel, ze veril, ze mel presvedceni.)
(...)
MaJ

Takže když dělám něco, čemu věřím a dělám to naplno, bude to OK a lidi by na to neměli upzornit...?

Když uvidím, jak nějaký člověk vykrádá trafiku, ocením jak pěkně a s přesvědčením to dělá...

...a když bude banda pubošú vopruzovat slušný lidi, zatleskám jim, jak jim to pěkně jde?

Patrik

P.S.
Pořád mám pocit, jakoby zastánci Andromedy nečetli, to co napsala... jak často si protiřečí, jak často lže... Vám přijde normální, když někdo lže?

P.P.S.
Připouštím, že některé naše - moje textíky směrem k nagualovi jsou dílem okamžitého nápadu a jejich cílem není nějaká hlubší filosofie...
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Syntéza

Příspěvekod patrik » úte 18. kvě, 2004 16:58

hrom píše:Není zcela pravda, že by člověk musel něco cvičit nějak extrémně dlouho, aby mohl vymyslet něco nového. Někteří lidé mají talent se dostat k tomu podstatnému během desetiny doby, kterou potřebují ostatní. Nevím, jak je na tom pan Polák. Ale v tomhle ohledu je borec jistý Peter Ralston. Ten člověk vyzkoušel v BU kdeco a dokázal z toho vytáhnout to nejdůležitější. A zdá se, že mu to funguje, alespoň jsem slyšel od jednoho, co u něho párkrát byl.

Pokud by vás to zajímalo: www.chenghsin.com

Takových, co se nepotřebují učit dlouho a dokáží z kdečeho "vytáhnout to nejdůležitější" by bylo...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a média...