SHAOLIN VS ULTIMATE

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod pavela » čtv 25. led, 2007 15:20

DrGlock píše:
DMC píše:Ale no tak ho chlapi nechte dejchat :) Je to sice pitoma otazka, ale spousta lidi se o takovych vecech bavi - kdo by vyhral: Tyson nebo Ali, judo nebo box, Chang San Feng nebo Hulk Hogan atd. Prvni UFC a stretnuti typu "boxer versus zapasnik" byly popularni prave z tohoto duvodu - ze lidi chteli vedet kdo by vyhral.

A čas ukázal, kdo porazí koho a co v boji funguje a co ne. Kdyby bojové dovednosti ©aolinů fungovaly líp, všichni by cvičili jako oni. Ale pravda je asi někde jinde a proto by vyhrál CroCop nebo zatím neporažený Fedor.

VYHRÁL BY DRGLOCK :lol: :lol: :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » čtv 25. led, 2007 15:27

Mimochodem, jestli má někdo na to, aby cvićil jako ©aolini( každý den od 6.00 do večera 18.00 s přestávkama na jídlo) a't si to zkusí. Rád bych viděl, jestli ti chytrolíni, co se tady rozkřikujou jak je šaolín v praxi na hovno, viděli nekdy jinýho ©aolína jinde neĽ ve filmu 36 komnat šaolinu(mimochodem Liu Jia Hui, kterej mnicha San De hrál, má školu v HK a je v kungfu výbornej) nebo jste snad bystrozrakem poznali podle Shaolin Show, že je to nepoužitelný v praxi? Pouze člověk,který neví o reálném BU nic má představu, že jediné v praxi použitelné je válet se po zemi a rvát soupeři zubama ucho. Vaše rozpravy o tom, jestli je lepší Ninža nebo Mike Tyson jsou na úrovni 13tiletejch kluků. :roll:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » čtv 25. led, 2007 15:31

pavela píše: Vaše rozpravy o tom, jestli je lepší Ninža nebo Mike Tyson jsou na úrovni 13tiletejch kluků. :roll:

Lepší je Ninža :lol: :lol: :lol: :wink: . Nic ve zlém nemohl jsem si pomoct :lol: :wink: .

Jinak s tebou souhlasím!
Naposledy upravil majkx dne čtv 25. led, 2007 15:40, celkově upraveno 1
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rob » čtv 25. led, 2007 15:36

majkx píše:
pavela píše: Vaše rozpravy o tom, jestli je lepší Ninža nebo Mike Tyson jsou na úrovni 13tiletejch kluků. :roll:

Lepší je Ninža :lol: :lol: :lol: :wink: . Nic ve zlém nemohl jsem si pomoct :lol: :wink: .

To jsi tedy úplně vedle, Mike by mu tak rozžvejkal ucho, že by se celej nindža ... :lol: :wink:
Rob
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jeikob » čtv 25. led, 2007 15:37

pavela píše:Mimochodem, jestli má někdo na to, aby cvićil jako ©aolini( každý den od 6.00 do večera 18.00 s přestávkama na jídlo) a't si to zkusí. Rád bych viděl, jestli ti chytrolíni, co se tady rozkřikujou jak je šaolín v praxi na hovno, viděli nekdy jinýho ©aolína jinde neĽ ve filmu 36 komnat šaolinu(mimochodem Liu Jia Hui, kterej mnicha San De hrál, má školu v HK a je v kungfu výbornej) nebo jste snad bystrozrakem poznali podle Shaolin Show, že je to nepoužitelný v praxi? Pouze člověk,který neví o reálném BU nic má představu, že jediné v praxi použitelné je válet se po zemi a rvát soupeři zubama ucho. Vaše rozpravy o tom, jestli je lepší Ninža nebo Mike Tyson jsou na úrovni 13tiletejch kluků. :roll:

Naprostý souhlas a chtěl bych se zeptat teda jak to je dnes se shaolinem.
Co vím tak vedle shaolinu je hodně škol wushu pro turisty ted nakolik souvisí se samotným klášterem a ta skupina co jezdí po světe s predstavením to jsou mniši?A k tomu show já už to tu psal,tím že ho nacvičujou treba ty bojové scény do naprosté dokonalosti navíc s opravdovýma zbraněma získavají bojové dovednosti automaticky aniž by to byl puvodní zámer.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » čtv 25. led, 2007 15:51

jo co takhle kick box,ultimata,box vs joga:)))

http://www.youtube.com/watch?v=FrYlNNy929Y
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Myrco » čtv 25. led, 2007 16:48

..... :P zvlastna otazka :P :P ale...to by bola haluz....yoga pokial viem nieje bojove umenie .....ale hento video je dost velky jackass :P
Myrco
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Skateordie » čtv 25. led, 2007 17:32

pavela píše:Mimochodem, jestli má někdo na to, aby cvićil jako ©aolini( každý den od 6.00 do večera 18.00 s přestávkama na jídlo) a't si to zkusí. Rád bych viděl, jestli ti chytrolíni, co se tady rozkřikujou jak je šaolín v praxi na hovno, viděli nekdy jinýho ©aolína jinde neĽ ve filmu 36 komnat šaolinu(mimochodem Liu Jia Hui, kterej mnicha San De hrál, má školu v HK a je v kungfu výbornej) nebo jste snad bystrozrakem poznali podle Shaolin Show, že je to nepoužitelný v praxi? Pouze člověk,který neví o reálném BU nic má představu, že jediné v praxi použitelné je válet se po zemi a rvát soupeři zubama ucho. Vaše rozpravy o tom, jestli je lepší Ninža nebo Mike Tyson jsou na úrovni 13tiletejch kluků. :roll:

Pekne si to povedal :) Vsimol som si, ze v debatach o tychto veciach maju vacsinou prevahu zastancovia BS. Az neskor mi doslo, ze to bude kvoli tomu, ze ludia z oblasti BU sa na tychto veciach iba smeju a je im trapne k tomu vobec nieco pisat (nic v zlom Pavela, som rad, ze si to napisal). Nesmeju sa na tom vsak kvoli tomu, ze by mal praktikant BU vzdy vyhrat. :wink: Moj postreh :wink:
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » čtv 25. led, 2007 18:09

tady je takovej shaolinský tréning:)

http://www.youtube.com/watch?v=H7gvrC5lTt8
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » čtv 25. led, 2007 19:49

©pičkoví borci v ultimátech (také :?:) trénují na hranici lidských možností. Ale narozdíl od skromě žijících šaolinů někde v klášteře mají dostatek prostředků a prakticky neomezené možnosti co se týče vybavení, tréninkových pomůcek, zdravé výživy i potravinových doplňků, špičkových trenérů i lékařů, atp. Cvičí jen za jedním účelem a podřídí mu úplně vše, i své zdraví. A proto bych si vsadil na někoho z nich, ale tím jsem nemyslel, že jsou šaolini bezbraní chudáci, jak to zřejmě někteří špatně pochopili.
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod lucifer66 » čtv 25. led, 2007 19:57

a ty si videl trenovat pawela shaolinou na vlastne oci od rana do vecera s prestavkou na obed? podla mna je to aj tak divadlo pred kamerami, aj v tom dokumente co som dal tu link, tote deti co sa tam vesali pod krk na tych stlpoch, cista haluz... podla mna aj ked trenuju tolko tak im to je nahovono, lebo v ringu by nevyhrali nad ultimate :D :D :D, ale nie vazne, ked som pozeral toto z national geograpik, kolkko sa buchali do hlavy, a stavali sa na hlavu a neviem co vsetko (jednak som zacal pochybovat ci daco v tej hlave maju,(podla mna ne ked tolko trenuju , )) a nechapem preco potom, ten clovek co trenoval v saoline a dostal s flasou po hlave ta umrel? mozno ho nestastne trafili... mozno... ale ved by nieco mal zniest nie.. naco bolo to udieranie do hlavi tolky cas? naco? ... aby to maximalne ukazali na kameru... a si myslim ze ten saolin s tym tekwondom , bol dostatocny ukaz funkcnosti obydvoch stilov v realy :D :D :D , ok kaslite nato chlapci... ved ide predsa o ludi nie :D, (clovek cloveku vlkom :D )
:evil: :evil: :evil:
lucifer66
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod TongPa » čtv 25. led, 2007 20:19

madmax píše:Az doted jsem myslel, ze B. L. zemrel prave po stretnuti s Chuckem Norrisem... Ono to bylo jinak?

Nebylo, máš správný informace... B.L. v den své smrti prohlásil: Konečně jsem dosáhl takové úrovně, že mohu porazit Chucka Norrise. Večer již nebyl mezi živými... Dodnes jsem nepochopil, proč vlastně chtěl zemřít... :cry: :twisted:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » čtv 25. led, 2007 20:32

DMC píše:Ale no tak ho chlapi nechte dejchat :) Je to sice pitoma otazka, ale spousta lidi se o takovych vecech bavi - kdo by vyhral: Tyson nebo Ali, judo nebo box, Chang San Feng nebo Hulk Hogan atd. Prvni UFC a stretnuti typu "boxer versus zapasnik" byly popularni prave z tohoto duvodu - ze lidi chteli vedet kdo by vyhral.

Je to samozrejme znacne podceneni toho, jaky vliv na vitezstvi ma samotnej bojovnik a treba i obycejny blby stesti. Ale zase na druhou stranu spousta z vas naopak podcenuje, resp. nechce videt, vliv stylu (viz "vzdy jde o cloveka"). Pokud se 20 (prumernych) bojovniku ze stylu A stretne s 20 bojovniky stylu B, pricemz v 18 pripadech z 20 vyhraje bojovnik ze stylu A, hadejte, o cem to svedci?

že 18 si píchá zbylí dva se bojí jehel.Jinak mě to taky baví ,když vidím střetnutí dvou různých stylů
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mufiozo » čtv 25. led, 2007 23:00

Jenže když těch 12 hodin trénuje stání na hlavě, nebo věšení se za krk, jak to chce použít v praxi? Navíc jsem si všiml, že každý ten prvek předvádí jiný nindža, tzn každý z nich se specializuje na jinou techniku, kterou piluje denně několik let...podle mě je to jen divadlo, v praxi by proti ultimátovi neměli šanci..i když je pěkné, že přerážejí cihly..ale chtěl bych vidět, jak by v ringu řekl "Crocope počkej, musím se na svůj úder soustředit a připravit" -- to podle mě není žádná praxe. Kdyby ty cihly přerážel hned z první a ve vteřině, tak neřeknu =)
Mufiozo
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod madmax » čtv 25. led, 2007 23:55

Mufiozo píše:Jenže když těch 12 hodin trénuje stání na hlavě, nebo věšení se za krk, jak to chce použít v praxi?

Jde o posilovani krku - a jestli nechapes k cemu je potreba pri boji silny krk, tak o skutecnem bojovani vubec nic nevis.
A k prikladu nemusime chodit daleko, kdysi u nas byl slavny zapasnik, jmenoval se Srstka. A ten byl prave proslaven tim, jak dokazal sveho silneho krku v boji perfektne vyuzit (kdyz ho nekdy uvidis v TV, vsimni si, ze mu hlava skoro prileha k telu, tj. krk prakticky nema. To je jeden z dusledku posilovani).
Kdysi jsem slysel, jak ten krk posiloval a kupodivu to delal stejne jako ti saolinsti mnisi - nejdrive stal na hlave, pak se za krk vesel.

Vsadim se s tebou, o co chces, ze ten tvuj Crocop krk take posiluje. Mozna dokonce stejnym zpusobem.
madmax
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Mufiozo » pát 26. led, 2007 0:51

madmax píše:
Mufiozo píše:Jenže když těch 12 hodin trénuje stání na hlavě, nebo věšení se za krk, jak to chce použít v praxi?

Jde o posilovani krku - a jestli nechapes k cemu je potreba pri boji silny krk, tak o skutecnem bojovani vubec nic nevis.
A k prikladu nemusime chodit daleko, kdysi u nas byl slavny zapasnik, jmenoval se Srstka. A ten byl prave proslaven tim, jak dokazal sveho silneho krku v boji perfektne vyuzit (kdyz ho nekdy uvidis v TV, vsimni si, ze mu hlava skoro prileha k telu, tj. krk prakticky nema. To je jeden z dusledku posilovani).
Kdysi jsem slysel, jak ten krk posiloval a kupodivu to delal stejne jako ti saolinsti mnisi - nejdrive stal na hlave, pak se za krk vesel.

Vsadim se s tebou, o co chces, ze ten tvuj Crocop krk take posiluje. Mozna dokonce stejnym zpusobem.

tak jsem vybral špatné příklady, ale už pár příspěvků dřív tu někdo psal, že prostě trénují spousty věcí, které v praxi nevyužijí. A ohledně toho krku, no je fakt že mám třeba mezery, ale tvrdit že nic nevím je trochu přepísklé...mám za sebou hezkých pár let vrcholového sportu a proto jsem tady, abych se ještě něco dozvěděl, co nevím a ne si tu četl jednu urážku za druhou. Ty ses taky nenarodil s patentem na rozum.
Mufiozo
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Mufiozo » pát 26. led, 2007 0:59

myslím, že místo toho oznámení, že nic nevím, jsi spíš mohl napsat, k čemu ten krk doopravdy je...to spíš by plnilo účel diskuzního fóra. A to že Srstka nemá krk, je třeba v jeho případě vlivem posilování, ale mnohdy to může být dáno i geneticky.
Mufiozo
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pavela » pát 26. led, 2007 4:58

jeikob píše:

Naprostý souhlas a chtěl bych se zeptat teda jak to je dnes se shaolinem.
Co vím tak vedle shaolinu je hodně škol wushu pro turisty ted nakolik souvisí se samotným klášterem a ta skupina co jezdí po světe s predstavením to jsou mniši?A k tomu show já už to tu psal,tím že ho nacvičujou treba ty bojové scény do naprosté dokonalosti navíc s opravdovýma zbraněma získavají bojové dovednosti automaticky aniž by to byl puvodní zámer.
Asi něco prokecnu ale ti kluci s vyholenejma hlavama co dělají show nejsou většinou mniši, jsou to lidi ze sportovních škol z dang Fangu, takzvaný reprezentační tým. Tím ověšem neříkám, že jsou to nějací herci, většinou jsou v BU velmi dobří. Lucifer: ano, já jsem to viděl, nebo't jsem taktéž šaolinský mnich. Mufizo, říci že něco je v BU nanic může říci jen šlověk který o BU nic neví, protože v BU se dá použít v praxi i dloubání v nose, je jen otázka na jaké úrovni v BU člověk je...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod La-jia » pát 26. led, 2007 8:35

Stoprocentně souhlsím z Pavelou, ale pavela je člověk, kterej už delší dobu bydlí mimo ČR, takže věci který mu přijdou normální, tak my nad tím ani nepřemýšlíme. V Číně (dle svejch vlastních zkušeností, a taky díky Pavelovi a jiným) maj na kung-fu úplně jiný náhled než třeba my tady v Evropě. Prostě my to tu moc žerem. Jestli si tu někdo myslí, že kung-fu je pouhý nácvik sestav a podobnejch věcí, tak se pěkně mejlí. Kung-fu je hlavně o tom bojovým drilu. Pozor, asiati sou od přírody krutější než my, takže (a to se mě stalo několikrát) není vůbec vyjímkou, že boj začíná prstem v oku penaltou do kulí a potom serií tvrdejch úderů, kopů, a bůhví čeho kamkoli, kde se nechráníte. Nevím, proč to tu už někdo neprezentoval z domácí kung-fu scény. Nebo snad, že by měli jinej názor? ©aolíni dělaj různý věci, pro někoho možná šaškárny nebo zbytečný věci, ale jak to tu už někdo prezentoval ultimátfajtři maj stroje, metody, lékaře apod. tak prostě kung-fu fajtři maj svou tradiční metodu jak dosáhnout stejného výsledku, maj tradiční medicínu, protože prostě nemaj prachy a i kdyby je měli tak je stejně utratěj za něco jinýho. Ptal sem se v Číně několikrát proč číňani nechoděj do takovejhle podniků (jako je třeba ultimát) a překvapovali mě svejma odpověďma, že je tohle vůbec nezajímá a je to věc pouze sportovců a proč by to vlastně měli dělat. Jo nezájem jejich o tyhle věci je z pohledu evropana asi nepochopitelnej, ale oni nás taky v hodně věcech nechápou, takže je to je to 1:1. Kde je teda ten pomyslnej mezník, mezi ultimátem, reálnou sebeobranou a šaolínem. Kdo trénuje proto aby zničil toho druhýho, tak by se mělo spoustu takovejch mezníků smazat a neškatulkovat furt něco někam. Cíl je jenom jeden - vyhrát (přežít). Čest.
La-jia
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Toman » pát 26. led, 2007 9:14

Mufiozo píše:myslím, že místo toho oznámení, že nic nevím, jsi spíš mohl napsat, k čemu ten krk doopravdy je...to spíš by plnilo účel diskuzního fóra. A to že Srstka nemá krk, je třeba v jeho případě vlivem posilování, ale mnohdy to může být dáno i geneticky.

Už se to tu řešilo také. Silný krk = 1)snižuje pravděpodobnost KO 2) je o dost těžší oponenta dostat na technicky ne úplně správné škrcení nebo páku na krk tzv. neckcrank(někdy i na správně provedené techniku:-))) 3) při boji na zemi je krk poměrně dost exponovaná partie (zápasnické mostování, pády na hlavu) tzn. snižuje riziko poranění krční páteře....atd. atd....ač chceme nebo ne v BU je krk jedna z nejdulezitejsich partii jelikož ti nese hlavu :lol:
Naposledy upravil Toman dne pát 26. led, 2007 9:58, celkově upraveno 1
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně