"extremni" uderove plochy

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Anonymní » čtv 20. kvě, 2004 6:39

pucmaz píše:Solar je nebezpecny bod na tele a proto, ze je mozne jej posilovat a do znacne miry jej obalit svalstvem, utoci se na nej prave pomoci nukite. Hrudni kost je pomerne tvrda a tady se na ni ucime vest utok klasicky (seiken), pripadne tetsui. Osobne bych do hrudni kosti nukite nezkousel, ale rekl bych, ze jenom proto, ze neverim svym prstum a utok by byl slaby uz od pocatku. Sesnei ale nukite trenuje i na makiware (o cemz se mi muze zatim jenom zdat) a tek verim, ze by jej byl schopen pouzit i na tvrdsi mista na tele, jako je treba hrudni kost.
Nakonec je stejne nejlepsi shotei, uz jenom kvuli tomu mentalnimu bloku (viz. vyse). Zkuste naplno(!) uderit pesti do zdi, vzdycky ten uder podvedome zbrzdite z obavy ze zraneni... s shotei uz tomu tak neni. Navic je jeste par duvodu, proc je shotei lepsi, ale nevim jestli bych je dokazal jen tak vysvetlit pomoci klavesnice :)

Co je shotei?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mark4 » čtv 20. kvě, 2004 13:17

wushi píše:ono, je to fakt už extrém, no stretneš takého macka v reálnej kritickej situácii a čo potom???? pomôže nukite? asi ťažko...mne pomohli low-kicky... :D

Ty si asi velkej drsňák?
mark4
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod wushi » čtv 20. kvě, 2004 13:21

drsňák...velký drsňák...stráááášný drsňák... :lol:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » čtv 20. kvě, 2004 13:24

mark4, nebuď impertinentný, drsňáci sú tu všetci naokolo, len sa dobre poobzeraj...možno i ty sám si drsňák, keď na to príde...ako by si reagoval na stenu za chrbtom aj zľava, plot sprava a pred sebou útočiace dvojmetrové bezkrké hovado??? :D :wink:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lachtan » čtv 20. kvě, 2004 13:48

wushi píše:mark4, nebuď impertinentný, drsňáci sú tu všetci naokolo, len sa dobre poobzeraj...možno i ty sám si drsňák, keď na to príde...ako by si reagoval na stenu za chrbtom aj zľava, plot sprava a pred sebou útočiace dvojmetrové bezkrké hovado??? :D :wink:

ja bych zkusil ten plot :lol: :lol: :lol:
Lachtan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » čtv 20. kvě, 2004 14:10

Pucmaz - Jojo,otevřená dlaň..... :lol: :lol: :lol: :lol:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mark4 » čtv 20. kvě, 2004 17:29

wushi píše:mark4, nebuď impertinentný, drsňáci sú tu všetci naokolo, len sa dobre poobzeraj...možno i ty sám si drsňák, keď na to príde...ako by si reagoval na stenu za chrbtom aj zľava, plot sprava a pred sebou útočiace dvojmetrové bezkrké hovado??? :D :wink:

A proč tě chtěl zrušit?
mark4
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod mark4 » čtv 20. kvě, 2004 17:29

A proč tě chtěl zrušit?
mark4
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod wushi » pát 21. kvě, 2004 6:43

dôvod veľmi prostý - drogy v tele človeka s prímesou adrenalínu spôsobujú agresívne reakcie aj bez najmenšieho podnetu...podnet bol - v bufete mu švagor vydal zo 100Sk v drobných minciach a to ho nasralo...tak málo stačí k detskej radosti... :wink: :lol:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dong_wu » pon 24. kvě, 2004 6:59

Co se tyce uerovych ploch, souhlasim s Mirem. Jinak pri otuzovani extremnich ploch je potreba byt dost opatrny a vetsinou je takovy trening spojeny s lecbou (bylinky, odvarky atd.......) jinak taky clovek muze byt za mlada drsak a za stara mrzak 8O :D :D
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pon 24. kvě, 2004 7:07

súhlas, treba hlavne poznať mieru...na búšenie do vreca, makiwary alebo podobne ešte netreba extra liečbu, no ak chce niekto robiť iron palm v jeho extrémnej forme, alebo napr.gong dvoch prstov (napr.stojka na dvoch prstoch,...), si musí uvedomiť, že poškodzuje svoje telo (to isté platí o tiebushan, železnej košeli) a treba to teda vyvážiť liečbou a regeneráciou...a asi vás sklamem, no niektoré následky sú nezvratné, napr.ruka pri iron palm (v najtvrdšej forme) už nikdy nebude mať cit a jemnosť, proste je z nej zbraň...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 24. kvě, 2004 12:44

Mili Jendis

Asi som nepochopil co si mi chcel povedat. Mam si nehat nieco ukazat ale co? a preco na sebe. Mam stat ako tlk kym sa na 3-4 pokus niekomu podari udriet ma tak aby ma to bolelo alebo zranilo. To je na hlavu padnute, nemyslis?
Ak niekto chce otuzovat uderove plochy aj extremne, nech sa paci nech si tak trenuje, ked mysli ze to niekedy pouzije alebo vyuzije alebo ma na to nejaky zvlastny dovod...

Prosim ta, ty otuzujes uderove plochy? A extremne uderove plochy? A tiez trenujes ich pouzitie?

Konkretne v tomto fore som cital ze ked takto cvicis tak je potrebne nejake liecenie....????!!!! No neviem ako vam ale mna to troska zaraza. Ked chcem byt v niecom dobry tk sa musim ( troska prezeniem ) systematicky mrzacit???

Tak to asi nie. Aspon ja nie.
Napriklad vo VWTCH (aby som tam zahrnul vsetkych) sa cvici na drevenom panakovi, ale cvici sa tam takych +-10 minut denne.Preco asi?Pretoze dlhsie to uz nieje zdave???

Zhrnutie:

Ak niekto "potrebuje" otuzovat cokolvek, nech otuzuje.
Podla mna to je len strata casu. Ublizit sa da vela sposobmi a prakticky v akej kolvek situacii. Netreba cvicit nejake "specialne"udery na nejaku "specialnu" situaciu.

Bolo
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pon 24. kvě, 2004 13:05

bolo, sorry, no v niektorých veciach s tebou nesúhlasím...
niektoré plochy sa ti podarí využiť, ani o tom nebudeš vedieť...na tréningu sa nám kopec razov stalo, že človek rpišiel v otvorenom fighte do pozície, kedy sa nedalo použiť nič iné, len napr.prsty...
o mrzačení sa hovorí už pri extrémnom tréningu, v reálnom boji bol napr. tiebushan (železná košeľa) celkom použiteľný, dokázal dokonca eliminovať ľahšie údery chladnými zbraňami...
v čom súhlasím je, že ublížiť sa dá veľa spôsobmi...aj sebe, takže bacha na úderové plochy, aby z nich neboli "boľavé" plochy...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 24. kvě, 2004 14:22

""dokázal dokonca eliminovať ľahšie údery chladnými zbraňami... ""

Prepac ale na toto tema si uz nemame co povedat.......

Ja sa s vami nemozem porovnavat ja som len CLOVEK......

A uz som tiez dost unaveny s tejto vasej kratkozrakosti ( bez urazky )

Bolo
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 24. kvě, 2004 14:25

Bolo - No,pokud mi nerozumíš......Chtěl jsem Ti jen naznačit,aby ses vyjádřil znovu,až budeš vědět,o čem se vlastně bavíme....a to teď rozhodně nevíš.A na sobě to člověk pozná nejlépe,ne?!
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 24. kvě, 2004 14:47

takze Jendis

mas absolutnu pravdu
jeden z nas dvoch, naozaj nevie, o com tu je rec......

Bolo
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 24. kvě, 2004 14:50

OK,necháme toho....Ty si myslíš svoje,já taky...takže...pěkný den. :wink:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pon 24. kvě, 2004 14:52

bolo - to eliminovanie ľahších útokov chladných zbraní, bolo myslené najmä na dobu, keď sa majstri venovali danému qigongu (napr.tiebushan) 20 hodín denne....samozrejme, v dnešnej dobe je to takmer nepredstaviteľné, aj my sme len ľudia, v tom s tebou súhlasím...
no otužovanie celeého tela nie je na zahodenie, viac toho znesieš...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » pon 24. kvě, 2004 21:24

wushi & pucmaz: Diky za odezvu. Ale zajimalo by me teda, jak dlouho uz to nukite takhle otuzujete, a jestli byste si na ten solar vazne troufli plnou silou bodnout (s rizikem ze trefite nejakou kost okolo). Eventuelne jak odolne/znicene momentalne ty ruce po tom treninku mate.

A docela me udivuje, ze se nikdo neozval na Miruv prispevek, kde Miro v podstate tvrdi, ze tohleto dlouhodobe (a dost mozna skodlive) otuzovani je zbytecne, a ze se da nahradit nejakou chytrou, za mesic naucitelnou fintou....? Myslis Miro ze bys k tomu mohl rict vic?
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » úte 25. kvě, 2004 6:40

...
Naposledy upravil Miro dne ned 21. pro, 2008 14:53, celkově upraveno 1
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně