Moderátor: Picard
junior píše:Zdá se mi, že je tu celkově velmi málo o judu.
Čím to je?
Je to tím, že je málo judistů, nebo snad není judo prováz dost přitažlivé nestojí za to aby oněm zde někdo psal? Nebo to provás není bojové umění, podobně to může být i se sumem, kde dva napapaní prdeláči se snaží od kutálet soupeře ven z kruhu.
Zajímá mě váš názor zda je účiné na ulici, nebo jen v zápase na tatami?
Předem děkuji za jakoukoli odpověď.
junior píše:Je škoda, že se tu o judu mluví tak málo. Myslím, že je to opravdu použitelné na ulici i jinde.
Ránu pěstí ustojí takřka kde kdo, ale prašti s někým o chodník, je jednoduché a člověk má čas i na případný útěk.
MartinMartin píše:Ja osobne radim judo k "tomu lepsimu" co se da cvicit....Jejich sportovni zapasy jsou podle me docela tvrdy rvacky,trenujou silu atd. Navic kolik lidi umi dat takovou ranu aby cloveka sundali a poskodily na prvni pokus? Kdezto kdyz s tebou nekdo slehne o obrubnik...!Navic to ze se na treninku hazi na zada neznamena,ze te v realu nepootoci a nezapichne do zeme hlavou...Ja jsem to parkrat videl na vlastni oci...V pripade pochybnosti doporucuju zajit nekam na trenink..ono by tu vubec zmizelo 90% hloupych diskusi..
kaze18 píše:Dobře umístěný slabý úder nebo kop tě dokáže porazit na zem stejně
dobře jako strh nebo hod.Nemyslím si ,že je možné srovnávat jestli je lepší kop,páka nebo nějaký strh.Ucinnost záleží na situaci a na tom kdo techniku provádí.Nejlepší je podle mě umět všechny tyto prvky bojových umění.Třeba jujutsu...
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků